Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπισκότα βρώμη: Ποια είναι η καλύτερη συνταγή για μπισκότα με βρώμη και μέλι;

Μπισκότα βρώμη: Ποια είναι η καλύτερη συνταγή για μπισκότα με βρώμη και μέλι;

Μπισκότα βρώμη: Αφεθείτε στην απολαυστική γλυκύτητα των σπιτικών μπισκότων βρώμης και μελιού, μια ανακουφιστική απόλαυση που είναι ιδανική για κάθε περίσταση.


Αφεθείτε στην απολαυστική γλυκύτητα των σπιτικών μπισκότων βρώμης και μελιού, μια ανακουφιστική απόλαυση που είναι ιδανική για κάθε περίσταση. Συνδυάζοντας την υγιεινή καλοσύνη της βρώμης με τη φυσική γλυκύτητα του μελιού, αυτά τα μπισκότα είναι ένα απολαυστικό μείγμα γεύσης και υφής. Εδώ είναι μια απλή αλλά ακαταμάχητα γλυκιά συνταγή για να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι βρώμη σε ρολό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα (ή όσο χρειάζεται)

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ετοιμάζετε τα ξηρά υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε την τυλιγμένη βρώμη, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά για να διασφαλίσετε ότι τα υλικά είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα. Ενσωματώστε το βούτυρο: Προσθέστε το παγωμένο και κομμένο σε κύβους βούτυρο στα στεγνά υλικά. Χρησιμοποιώντας ένα κόφτη ζαχαροπλαστικής ή με τα δάχτυλά σας, δώστε το βούτυρο στο στεγνό μείγμα μέχρι να μοιάζει με χοντρό τρίμμα. Το βούτυρο πρέπει να κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα. Προσθέστε το μέλι: Περιχύστε το μέλι πάνω από το εύθρυπτο μείγμα. Διπλώστε απαλά το μέλι στο μείγμα μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Το μέλι θα προσθέσει μια λεπτή γλύκα και υγρασία στα μπισκότα.

Σχηματίστε τη ζύμη: Προσθέστε σταδιακά το γάλα στο μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά. Η ζύμη πρέπει να συγκρατείται αλλά να είναι ελαφρώς κολλώδης. Πλάθουμε τα μπισκότα: Γυρίζουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Χτυπήστε τη ζύμη σε κύκλο ή ορθογώνιο, πάχος περίπου 1/2 ίντσας. Χρησιμοποιήστε έναν κόφτη μπισκότων ή ένα στρογγυλό ποτήρι για να κόψετε μεμονωμένα μπισκότα. Ψήστε τα μπισκότα: Τοποθετήστε τα μπισκότα στο έτοιμο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν τα μπισκότα. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε: Μόλις ψηθούν, μεταφέρουμε τα μπισκότα σε σχάρα για να κρυώσουν ελαφρώς. Σερβίρετε ζεστά με λίγο μέλι ή απολαύστε τα όπως είναι για μια υγιεινή και γλυκιά απόλαυση. Αυτά τα μπισκότα βρώμης και μελιού είναι ιδανικά για πρωινό, brunch ή ως χορταστικό σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Με την ακαταμάχητη γλυκύτητα και την πλούσια υφή τους, είναι σίγουρο ότι θα γίνουν αγαπημένα στο σπίτι σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πλιγούρι βρώμης: Ένα φυσικό όφελος για τη φροντίδα του δέρματος

Πώς να καταναλώνετε σωστά τη βρώμη σύμφωνα με τους διατροφολόγους

Ενεργειακό ρόφημα με μέλι, γάλα, μπανάνα, βρώμη και κανέλα

Φτιάξτε τη δική σας μάσκα προσώπου από βρώμη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon