Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπισκότα βρώμη: Ποια είναι η καλύτερη συνταγή για μπισκότα με βρώμη και μέλι;

Μπισκότα βρώμη: Ποια είναι η καλύτερη συνταγή για μπισκότα με βρώμη και μέλι;

Μπισκότα βρώμη: Αφεθείτε στην απολαυστική γλυκύτητα των σπιτικών μπισκότων βρώμης και μελιού, μια ανακουφιστική απόλαυση που είναι ιδανική για κάθε περίσταση.


Αφεθείτε στην απολαυστική γλυκύτητα των σπιτικών μπισκότων βρώμης και μελιού, μια ανακουφιστική απόλαυση που είναι ιδανική για κάθε περίσταση. Συνδυάζοντας την υγιεινή καλοσύνη της βρώμης με τη φυσική γλυκύτητα του μελιού, αυτά τα μπισκότα είναι ένα απολαυστικό μείγμα γεύσης και υφής. Εδώ είναι μια απλή αλλά ακαταμάχητα γλυκιά συνταγή για να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι βρώμη σε ρολό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα (ή όσο χρειάζεται)

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ετοιμάζετε τα ξηρά υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε την τυλιγμένη βρώμη, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά για να διασφαλίσετε ότι τα υλικά είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα. Ενσωματώστε το βούτυρο: Προσθέστε το παγωμένο και κομμένο σε κύβους βούτυρο στα στεγνά υλικά. Χρησιμοποιώντας ένα κόφτη ζαχαροπλαστικής ή με τα δάχτυλά σας, δώστε το βούτυρο στο στεγνό μείγμα μέχρι να μοιάζει με χοντρό τρίμμα. Το βούτυρο πρέπει να κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα. Προσθέστε το μέλι: Περιχύστε το μέλι πάνω από το εύθρυπτο μείγμα. Διπλώστε απαλά το μέλι στο μείγμα μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Το μέλι θα προσθέσει μια λεπτή γλύκα και υγρασία στα μπισκότα.

Σχηματίστε τη ζύμη: Προσθέστε σταδιακά το γάλα στο μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά. Η ζύμη πρέπει να συγκρατείται αλλά να είναι ελαφρώς κολλώδης. Πλάθουμε τα μπισκότα: Γυρίζουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Χτυπήστε τη ζύμη σε κύκλο ή ορθογώνιο, πάχος περίπου 1/2 ίντσας. Χρησιμοποιήστε έναν κόφτη μπισκότων ή ένα στρογγυλό ποτήρι για να κόψετε μεμονωμένα μπισκότα. Ψήστε τα μπισκότα: Τοποθετήστε τα μπισκότα στο έτοιμο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν τα μπισκότα. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε: Μόλις ψηθούν, μεταφέρουμε τα μπισκότα σε σχάρα για να κρυώσουν ελαφρώς. Σερβίρετε ζεστά με λίγο μέλι ή απολαύστε τα όπως είναι για μια υγιεινή και γλυκιά απόλαυση. Αυτά τα μπισκότα βρώμης και μελιού είναι ιδανικά για πρωινό, brunch ή ως χορταστικό σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Με την ακαταμάχητη γλυκύτητα και την πλούσια υφή τους, είναι σίγουρο ότι θα γίνουν αγαπημένα στο σπίτι σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πλιγούρι βρώμης: Ένα φυσικό όφελος για τη φροντίδα του δέρματος

Πώς να καταναλώνετε σωστά τη βρώμη σύμφωνα με τους διατροφολόγους

Ενεργειακό ρόφημα με μέλι, γάλα, μπανάνα, βρώμη και κανέλα

Φτιάξτε τη δική σας μάσκα προσώπου από βρώμη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon