Μπισκότα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη: Αν αναζητάτε μια υγιεινή εναλλακτική για τα κλασικά μπισκότα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για εσάς. Αυτά τα μπισκότα είναι νόστιμα, ελαφριά και απολύτως ικανοποιητικά
Αν αναζητάτε μια υγιεινή εναλλακτική για τα κλασικά μπισκότα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για εσάς. Αυτά τα μπισκότα είναι νόστιμα, ελαφριά και απολύτως ικανοποιητικά, χωρίς να περιέχουν καθόλου ζάχαρη.
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι βρώμη (ολικής αλέσεως)
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου (ή άλλο αλεύρι της επιλογής σας)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/3 φλιτζάνι λάδι καρύδας (λιωμένο)
- 1/2 φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλιτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Προθέρμανση φούρνου: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
- Ανάμειξη ξηρών υλικών: Σε ένα μπολ, αναμείξτε τη βρώμη, το αλεύρι αμυγδάλου, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
- Συνδυασμός υγρών υλικών: Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το λιωμένο λάδι καρύδας, το μέλι (ή το σιρόπι σφενδάμου) και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Συνδυασμός υλικών: Προσθέστε τα υγρά υλικά στο μείγμα των ξηρών υλικών και ανακατέψτε καλά. Στο τέλος, προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε ελαφρά.
- Ψήσιμο: Με ένα κουτάλι, τοποθετήστε μικρές μπαλίτσες ζύμης στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήστε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι άκρες.
- Αφήστε να κρυώσουν: Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά και έπειτα μεταφέρετέ τα σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Αυτά τα μπισκότα είναι ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας, προσφέροντας γλυκύτητα χωρίς ζάχαρη. Απολαύστε τα με μια κούπα τσαγιού ή καφέ!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube