Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπισκότα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη: Μια υγιεινή εναλλακτική ιδανική για παιδιά

Μπισκότα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη: Μια υγιεινή εναλλακτική ιδανική για παιδιά

Μπισκότα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη: Αν αναζητάτε μια υγιεινή εναλλακτική για τα κλασικά μπισκότα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για εσάς. Αυτά τα μπισκότα είναι νόστιμα, ελαφριά και απολύτως ικανοποιητικά


Αν αναζητάτε μια υγιεινή εναλλακτική για τα κλασικά μπισκότα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για εσάς. Αυτά τα μπισκότα είναι νόστιμα, ελαφριά και απολύτως ικανοποιητικά, χωρίς να περιέχουν καθόλου ζάχαρη.

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι βρώμη (ολικής αλέσεως)
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου (ή άλλο αλεύρι της επιλογής σας)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/3 φλιτζάνι λάδι καρύδας (λιωμένο)
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανση φούρνου: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
  2. Ανάμειξη ξηρών υλικών: Σε ένα μπολ, αναμείξτε τη βρώμη, το αλεύρι αμυγδάλου, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
  3. Συνδυασμός υγρών υλικών: Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το λιωμένο λάδι καρύδας, το μέλι (ή το σιρόπι σφενδάμου) και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Συνδυασμός υλικών: Προσθέστε τα υγρά υλικά στο μείγμα των ξηρών υλικών και ανακατέψτε καλά. Στο τέλος, προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε ελαφρά.
  5. Ψήσιμο: Με ένα κουτάλι, τοποθετήστε μικρές μπαλίτσες ζύμης στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήστε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι άκρες.
  6. Αφήστε να κρυώσουν: Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά και έπειτα μεταφέρετέ τα σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Αυτά τα μπισκότα είναι ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας, προσφέροντας γλυκύτητα χωρίς ζάχαρη. Απολαύστε τα με μια κούπα τσαγιού ή καφέ!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κατανάλωση ζάχαρης: Πώς να τη μειώσετε στη διατροφή των παιδιών σας

Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται στους παιδικούς σταθμούς

Χρήσιμες συμβουλές για να μάθετε τα παιδιά σας να τρώνε σωστά

Πόσο αθώο είναι για την καρδιά ένα κομμάτι κέικ ή ένα κρουασάν; - Τι έδειξε μελέτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon