Μπισκότα μπανάνας: Θέλετε να απολαύσετε ένα γευστικό πρωινό με μπανάνα και βρώμη; Δοκιμάστε να φτιάξετε μπισκότα μπανάνας με βρώμη, σοκολάτα ή σταφίδες.
Θέλετε να ετοιμάσετε ένα μπισκότο ιδανικό για τα πολυάσχολα πρωινά σας, που δεν έχετε χρόνο να απολαύσετε ένα υγιεινό πρωινό; Μήπως σας αρέσει η γεύση της μπανάνας και επιθυμείτε να την συνδυάσετε με την θρεπτικότητα της βρώμης; Με αυτή τη συνταγή, μέσα σε ελάχιστο χρόνο έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε μοναδικά μπισκοτάκια μπανάνας, αφράτα και πεντανόστιμα. Φυσικά, μπορείτε να τα απολαύσετε κάθε στιγμή της ημέρας και όχι μόνο το πρωί. Ταιριάζουν υπέροχα με γάλα, καφέ ή τσάι. Επίσης όμως είναι ιδανικά για σνακ και ως ελαφρύ επιδόρπιο.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια βρώμη
- ½ κουταλάκι κανέλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι πουρέ μπανάνας, από περίπου 2 μεγάλες ή 3 μεσαίες ώριμες μπανάνες
- ½ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο, ή το αγαπημένο σας βούτυρο από ξηρούς καρπούς, όπως βούτυρο αμυγδάλου ή βούτυρο ηλιόσπορου
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν, ή οι αγαπημένοι σας ξηροί καρποί
- ¼ φλιτζάνι σοκολάτα ή σταφίδες, προαιρετικά
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αφήνετε στην άκρη για την ώρα. Μετρήστε τη βρώμη μαζί με την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και τοποθετήστε τα όλα σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε τα υλικά για να ενωθούν. Ανακατέψτε με πουρέ μπανάνας, φυστικοβούτυρο, μέλι, βανίλια, πεκάν και τσιπς σοκολάτας. Βάζετε τη ζύμη χρησιμοποιώντας ένα μικρό φλιτζάνι μέτρησης για τη φόρμα 12 μπισκότων. Ισιώστε την κορυφή κάθε μπισκότου στο ταψί και ψήστε για 14 έως 16 λεπτά. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς στο ταψί πριν τα αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο.
Σημειώσεις
- Για ελαφρώς πιο γλυκά μπισκότα, μπορείτε να αυξήσετε το μέλι σε ¼ φλιτζάνι.
- Τα μπισκότα δεν θα απλωθούν, οπότε το σχήμα του στο ταψί είναι πώς θα φαίνεται μόλις ψηθούν.
- Για μπισκότα χωρίς γλουτένη, φροντίστε να χρησιμοποιείτε βρώμη με πιστοποίηση GF. Για μπισκότα vegan, μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι από νέκταρ αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube