Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπισκότα: Φτιάξτε τα πιο νόστιμα μπισκότα σοκολάτας!

Μπισκότα: Φτιάξτε τα πιο νόστιμα μπισκότα σοκολάτας!

Μπισκότα: Δοκιμάστε να φτιάξετε τα συγκεκριμένα μπισκότα σοκολάτας και είμαστε σίγουροι ότι θα ξετρελαθείτε!



Η απόλαυση μιας παρτίδας σπιτικών μπισκότων σοκολάτας είναι μια απολαυστική απόλαυση που φέρνει άνεση και χαρά. Αυτά τα απολαυστικά μπισκότα είναι ιδανικά για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για σοκολάτα και να τα μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας. Ακολουθεί μια απλή και λαχταριστή συνταγή για μπισκότα σοκολάτας που θα σας αφήσει να θέλετε περισσότερα:


Μπισκότα σοκολάτας

Συστατικά συνταγής:

  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, πακεταρισμένη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια κομματάκια σοκολάτας (ημίγλυκη ή μαύρη)

Οδηγίες παρασκευής:

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C και στρώνετε λαμαρίνες με λαδόκολλα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξεως, χτυπήστε το μαλακό βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίξερ χειρός ή μίξερ βάσης για αυτό το βήμα.
  • Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Προσθέστε σταδιακά το μείγμα των ξηρών συστατικών στα υγρά συστατικά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν. Προσέξτε να μην αναμείξετε υπερβολικά, καθώς μπορεί να προκύψουν πιο σκληρά μπισκότα.
  • Ανακατέψτε τα κομματάκια σοκολάτας μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα σε όλη τη ζύμη.
  • Βάλτε στρογγυλεμένες κουταλιές της σούπας από τη ζύμη στις προετοιμασμένες λαμαρίνες ψησίματος, με απόσταση περίπου 2 ίντσες μεταξύ τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κουτάλα για μπισκότα ή να ανοίξετε τη ζύμη σε μπάλες με το χέρι.
  • Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να σταθεροποιηθούν αλλά το κέντρο να είναι ακόμα ελαφρώς μαλακό. Τα μπισκότα θα συνεχίσουν να σφίγγουν καθώς κρυώνουν.
  • Αφαιρέστε τις λαμαρίνες από το φούρνο και αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στις λαμαρίνες για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ τα σε σχάρες για να κρυώσουν εντελώς.
  • Μόλις κρυώσουν, απολαύστε τα σπιτικά σοκολατένια μπισκότα σας! Αποθηκεύστε τυχόν περισσεύματα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 1 εβδομάδα.

Αυτά τα μπισκότα σοκολάτας είναι ακαταμάχητα με την πλούσια, σοκολατένια γεύση τους και τη μαστιχωτή υφή τους. Μη διστάσετε να προσαρμόσετε τη συνταγή προσθέτοντας ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή ακόμα και λίγο θαλασσινό αλάτι στην κορυφή για μια έξτρα πινελιά απόλαυσης. Είτε τα απολαμβάνετε με ένα ποτήρι κρύο γάλα είτε τα μοιράζεστε σε μια συγκέντρωση, αυτά τα σπιτικά μπισκότα σοκολάτας είναι σίγουρο ότι θα γίνουν ανάρπαστα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η ανθυγιεινή πλευρά των υγιεινών ποτών

Τι επιδόρπιο να επιλέξετε μετά από ένα βαρύ γεύμα;

Οι καρύδες είναι το απόλυτο εξωτικό φρούτο

Αυτά είναι τα καλύτερα tips για να φτιάξεις τα τέλεια μπισκότα

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon