Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπισκότα: Αυτά είναι τα καλύτερα tips για να φτιάξεις τα τέλεια μπισκότα

Μπισκότα: Αυτά είναι τα καλύτερα tips για να φτιάξεις τα τέλεια μπισκότα

Μπισκότα: Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές σωστά και φτιάξτε μια παρτίδα vintage μπισκότα σοκολάτας.



Όλοι αγαπούν τα μπισκότα. Είτε τα βγάζετε κατευθείαν από τον φούρνο, είτε τα θέλετε δροσερά και μαστιχωτά είτε τα προτιμάτε τραγανά και βουτυράτα, υπάρχει μια συνταγή για μπισκότα για εσάς. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές σωστά και φτιάξτε μια παρτίδα vintage μπισκότα σοκολάτας. Εάν χρειάζεστε περισσότερη γλυκιά έμπνευση, ρίξτε μια ματιά στον κόμβο αρτοποιίας και κέικ.


Πώς να φτιάξετε τέλεια μπισκότα

Ένα τέλειο, επίπεδο και γυαλιστερό μπισκότο αμερικανικού τύπου έχει τραγανή άκρη, μαστιχωτά σε όλη τη διαδρομή και απαλό κέντρο. Τα αποτελέσματα ποικίλλουν ανάλογα με τον τρόπο που τα ψήνετε. Το κλειδί είναι να χρησιμοποιείτε πάντα υλικά κορυφαίας ποιότητας καθώς θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο μπισκότο. Είναι πραγματικά τόσο απλό.

Χρησιμοποιείτε πάντα βούτυρο

Το βούτυρο φέρνει αυτή την πιο πλούσια, πιο αφράτη ζύμη με ανάγλυφη υφή, η οποία έχει ως αποτέλεσμα το λιώσιμο στο στόμα σας θρυμματισμένο που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε. Πηγαίνετε για καθαρό βούτυρο χωρίς προσθήκη και χωρίς ηλιέλαιο ή φυτικά έλαια/γαλακτωματοποιητές. αυτά μειώνουν το καλό αποτέλεσμα. Αυτά είναι συνήθως τα βούτυρα που προωθούνται ως «απλώσιμα», οπότε αποφύγετε αυτά. Χρησιμοποιήστε ανάλατο βούτυρο εάν θέλετε να ελέγξετε το επίπεδο αλατιού.

Επιλέξτε τη σωστή ζάχαρη

Ο τύπος ζάχαρης που χρησιμοποιείτε θα επηρεάσει τη γεύση, το χρώμα και το βάθος του μπισκότου σας. Μπορείτε να αναμίξετε σάκχαρα για να πετύχετε καραμελωμένη γλυκύτητα, χρυσαφί χρώμα και το τέλειο μάσημα… Τύποι ζάχαρης: Κρυσταλλική ζάχαρη, Λευκή ζάχαρη άχνη, Χρυσή άχνη ζάχαρη,  Ανοιχτή καστανή μαλακή ζάχαρη, Σκούρα καστανή μαλακή ζάχαρη, Ανοιχτή καστανή ζάχαρη.

Επιλέξτε το σωστό αλεύρι

Ορισμένες συνταγές για μπισκότα προτείνουν τη χρήση απλού αλευριού, ενώ άλλες προτείνουν τη χρήση φουσκώματος μόνο του. Για να λέμε την αλήθεια, συνήθως θα διαπιστώσετε ότι έχει προστεθεί κάποια μορφή διογκωτικού σε οποιαδήποτε συνταγή απλού αλευριού, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το φουσκωμένο. Το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του είναι απλό αλεύρι με πρόσθετο διογκωτικό.

Ελέγξτε ότι το αλεύρι σας είναι ενημερωμένο

Βεβαιωθείτε ότι το αλεύρι σας είναι ενημερωμένο και έχει σφραγιστεί καλά μόλις ανοίξει για να μην απενεργοποιηθεί ο διογκωτικός παράγοντας. Υπάρχει μόνο απλό αλεύρι τριγύρω; Μην ανησυχείς. Απλώς προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ για κάθε 100 γραμμάρια απλό αλεύρι για να φουσκώσει μόνο του.

Επιλέξτε το σωστό είδος σοκολάτας

Αυτή είναι ίσως η πιο υποκειμενική επιλογή που θα κάνετε όταν αποφασίσετε ποιο είναι το αγαπημένο σας μπισκότο. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος όταν επιλέγετε το μέγεθος των τσιπς που χρησιμοποιείτε, το ποσοστό στερεών κακάο ή ποια σοκολάτα να προτιμήσετε. Ωστόσο, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μια ποιοτική σοκολάτα που σας αρέσει να τρώτε μόνη της.

Η σοκολάτα μαγειρέματος και τα κομματάκια σοκολάτας που βρίσκετε στο διάδρομο ψησίματος του σούπερ μάρκετ δεν έχουν ποτέ υπέροχη γεύση πριν το ψήσιμο, σωστά; Σταμάτα λοιπόν εκεί. Βάλτε το πακέτο κάτω.

Τα ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας είναι υπέροχα επειδή η ίδια η ζύμη είναι συνήθως πολύ γλυκιά, οπότε η ελαφριά πικράδα ενός υψηλότερου ποσοστού κακάο λειτουργεί πολύ όμορφα σε ένα μπισκότο με τσιπ σοκολάτας. Το να κόψετε μια σοκολάτα καλής ποιότητας σε χοντροκομμένα κομμάτια για μεγαλύτερες τσέπες σοκολάτας που λιώνουν, συνιστάται σοβαρά για ένα μπισκότο choc chunk.


Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη

Αυτή είναι η διαδικασία χτυπήματος του μαλακωμένου βουτύρου και της ζάχαρης μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα. Αυτό το στάδιο είναι απαραίτητο για την ποιότητα της ζύμης που παράγετε. Εάν δεν κάνετε κρέμα για αρκετή ώρα, το βούτυρο μπορεί να μην έχει διαλυθεί επαρκώς, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες, σχεδόν ημιδιαφανείς κηλίδες βουτύρου στα μπισκότα σας μόλις ψηθούν.

Χτυπάμε τα αυγά

Το χτύπημα στα αυγά χρειάζεται περισσότερο χρόνο από όσο νομίζετε. Προσθέστε τα αυγά σταδιακά, χτυπώντας πολύ καλά μεταξύ κάθε προσθήκης. Τα αυγά προσθέτουν όγκο, δίνοντας βάθος στα μπισκότα σας. Χτυπήστε καλά αν σας αρέσουν γεμάτα!

Διπλώνουμε το αλεύρι

Το δίπλωμα στο αλεύρι/ξηρά υλικά σας επιτρέπει να κατανείμετε όλα τα υλικά ομοιόμορφα. Μην ντρέπεστε – αυτό δεν είναι κουρκούτι για κέικ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ξεκινήστε μία διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες

Εύκολες μπάλες από φυστικοβούτυρο γεμάτες ενέργεια

Ποιες τροφές έχουν υψηλά επίπεδα γλουτένης;

Συμβουλές μαγειρικής και απλές συνταγές για ασθενείς με Αλτσχάιμερ

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon