Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπιφτέκια με πατάτες: Μια κλασική συνταγή που ποτέ δεν θα σας απογοητεύσει

Μπιφτέκια με πατάτες: Μια κλασική συνταγή που ποτέ δεν θα σας απογοητεύσει

Μπιφτέκια με πατάτες: Ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψεις το μοσχαρίσιο κρέας είναι να το κάνεις μπιφτέκια. Και βέβαια, τι καλύτερο από το να συνοδέψεις τα μπιφτέκια με πατατούλες στο φούρνο.



Το συγκεκριμένο φαγητό είναι το απόλυτο παραδοσιακό, μαμαδίστικο πιάτο. Το μοσχαρίσιο κρέας κάνει πολύ καλό στην υγεία μας, καθώς προστατεύει τον οργανισμό μας από ποικίλα προβλήματα υγείας. Είναι πλούσιο σε σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Β12 και πρωτεΐνες. Βέβαια, χρειάζεται να το καταναλώνουμε με μέτρο, διότι η υπερκατανάλωσή του μπορεί να οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα, όπως αύξηση της χοληστερόλης και τροφική δηλητηρίαση. Η συνιστώμενη ποσότητα κατανάλωσης είναι 1 – 2 φορές το μήνα. Ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψεις το μοσχαρίσιο κρέας είναι να το κάνεις μπιφτέκια. Τα μπιφτέκια είναι μία διασκεδαστική διαδικασία που μπορείς να την υλοποιήσεις είτε με τα παιδιά σου είτε με τους φίλους σου. Και βέβαια, τι καλύτερο από το να συνοδέψεις τα μπιφτέκια με πατατούλες στο φούρνο.


Υλικά συνταγής

Μπιφτέκια

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς ή ανάμεικτος κιμάς (70% μοσχαρίσιος, 30% χοιρινός)
  • 1 μικρό ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 30 γρ. φρυγανιά τριμμένη ή βρώμη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι

Πατάτες στο φούρνο

  • 800 γρ. πατάτες
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • ½ κ.σ. μουστάρδα
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • φρέσκο δεντρολίβανο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά/ βρώμη, το αυγό, το ξύδι, το μαϊντανό και το κρεμμύδι.
  • Ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 5 λεπτά, ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες από τις φλούδες. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια ίδιου μεγέθους και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  • Πασπαλίζουμε τις πατάτες με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λάδι και τις ανακατεύουμε.
  • Σε μπολάκι ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού και τη μουστάρδα. Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες και ανακατεύουμε, ώστε να πάει παντού το μείγμα. Το αφήνουμε στην άκρη.
  • Πιάνουμε τον κιμά και σχηματίζουμε τα μπιφτέκια μας. Τα τοποθετούμε πάνω στις πατάτες.
  • Ανάμεσα στα μπιφτέκια και στις πατάτες προσθέτουμε 2 κλαράκια από δεντρολίβανο για να δώσουμε άρωμα.
  • Τα βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν για 50 λεπτά – 1 ώρα.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο! Καλή μας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κάθε μαθητής στο Ηνωμένο Βασίλειο λατρεύει το Salisbury Steak

Χαβανέζικο μοσχάρι teriyaki, μια πανδαισία γεύσεων

Μαμαδίστικη συνταγή με λαζάνια για γαστρονομικές αναμνήσεις

Μια εξωτική συνταγή με μοσχάρι και γάλα καρύδας με κάρυ για το απόλυτο comfort food

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Close Icon