Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπιφτέκια με πατάτες: Μια κλασική συνταγή που ποτέ δεν θα σας απογοητεύσει

Μπιφτέκια με πατάτες: Μια κλασική συνταγή που ποτέ δεν θα σας απογοητεύσει

Μπιφτέκια με πατάτες: Ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψεις το μοσχαρίσιο κρέας είναι να το κάνεις μπιφτέκια. Και βέβαια, τι καλύτερο από το να συνοδέψεις τα μπιφτέκια με πατατούλες στο φούρνο.

Το συγκεκριμένο φαγητό είναι το απόλυτο παραδοσιακό, μαμαδίστικο πιάτο. Το μοσχαρίσιο κρέας κάνει πολύ καλό στην υγεία μας, καθώς προστατεύει τον οργανισμό μας από ποικίλα προβλήματα υγείας. Είναι πλούσιο σε σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Β12 και πρωτεΐνες. Βέβαια, χρειάζεται να το καταναλώνουμε με μέτρο, διότι η υπερκατανάλωσή του μπορεί να οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα, όπως αύξηση της χοληστερόλης και τροφική δηλητηρίαση. Η συνιστώμενη ποσότητα κατανάλωσης είναι 1 – 2 φορές το μήνα. Ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψεις το μοσχαρίσιο κρέας είναι να το κάνεις μπιφτέκια. Τα μπιφτέκια είναι μία διασκεδαστική διαδικασία που μπορείς να την υλοποιήσεις είτε με τα παιδιά σου είτε με τους φίλους σου. Και βέβαια, τι καλύτερο από το να συνοδέψεις τα μπιφτέκια με πατατούλες στο φούρνο.

Υλικά συνταγής

Μπιφτέκια

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς ή ανάμεικτος κιμάς (70% μοσχαρίσιος, 30% χοιρινός)
  • 1 μικρό ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 30 γρ. φρυγανιά τριμμένη ή βρώμη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι

Πατάτες στο φούρνο

  • 800 γρ. πατάτες
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • ½ κ.σ. μουστάρδα
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • φρέσκο δεντρολίβανο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά/ βρώμη, το αυγό, το ξύδι, το μαϊντανό και το κρεμμύδι.
  • Ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 5 λεπτά, ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες από τις φλούδες. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια ίδιου μεγέθους και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  • Πασπαλίζουμε τις πατάτες με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λάδι και τις ανακατεύουμε.
  • Σε μπολάκι ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού και τη μουστάρδα. Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες και ανακατεύουμε, ώστε να πάει παντού το μείγμα. Το αφήνουμε στην άκρη.
  • Πιάνουμε τον κιμά και σχηματίζουμε τα μπιφτέκια μας. Τα τοποθετούμε πάνω στις πατάτες.
  • Ανάμεσα στα μπιφτέκια και στις πατάτες προσθέτουμε 2 κλαράκια από δεντρολίβανο για να δώσουμε άρωμα.
  • Τα βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν για 50 λεπτά – 1 ώρα.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο! Καλή μας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κάθε μαθητής στο Ηνωμένο Βασίλειο λατρεύει το Salisbury Steak

Χαβανέζικο μοσχάρι teriyaki, μια πανδαισία γεύσεων

Μαμαδίστικη συνταγή με λαζάνια για γαστρονομικές αναμνήσεις

Μια εξωτική συνταγή με μοσχάρι και γάλα καρύδας με κάρυ για το απόλυτο comfort food

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon