Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπιφτέκια με πατάτες: Μια κλασική συνταγή που ποτέ δεν θα σας απογοητεύσει

Μπιφτέκια με πατάτες: Μια κλασική συνταγή που ποτέ δεν θα σας απογοητεύσει

Μπιφτέκια με πατάτες: Ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψεις το μοσχαρίσιο κρέας είναι να το κάνεις μπιφτέκια. Και βέβαια, τι καλύτερο από το να συνοδέψεις τα μπιφτέκια με πατατούλες στο φούρνο.


Το συγκεκριμένο φαγητό είναι το απόλυτο παραδοσιακό, μαμαδίστικο πιάτο. Το μοσχαρίσιο κρέας κάνει πολύ καλό στην υγεία μας, καθώς προστατεύει τον οργανισμό μας από ποικίλα προβλήματα υγείας. Είναι πλούσιο σε σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Β12 και πρωτεΐνες. Βέβαια, χρειάζεται να το καταναλώνουμε με μέτρο, διότι η υπερκατανάλωσή του μπορεί να οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα, όπως αύξηση της χοληστερόλης και τροφική δηλητηρίαση. Η συνιστώμενη ποσότητα κατανάλωσης είναι 1 – 2 φορές το μήνα. Ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψεις το μοσχαρίσιο κρέας είναι να το κάνεις μπιφτέκια. Τα μπιφτέκια είναι μία διασκεδαστική διαδικασία που μπορείς να την υλοποιήσεις είτε με τα παιδιά σου είτε με τους φίλους σου. Και βέβαια, τι καλύτερο από το να συνοδέψεις τα μπιφτέκια με πατατούλες στο φούρνο.

Υλικά συνταγής

Μπιφτέκια

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς ή ανάμεικτος κιμάς (70% μοσχαρίσιος, 30% χοιρινός)
  • 1 μικρό ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 30 γρ. φρυγανιά τριμμένη ή βρώμη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι

Πατάτες στο φούρνο

  • 800 γρ. πατάτες
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • ½ κ.σ. μουστάρδα
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • φρέσκο δεντρολίβανο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά/ βρώμη, το αυγό, το ξύδι, το μαϊντανό και το κρεμμύδι.
  • Ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 5 λεπτά, ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες από τις φλούδες. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια ίδιου μεγέθους και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  • Πασπαλίζουμε τις πατάτες με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λάδι και τις ανακατεύουμε.
  • Σε μπολάκι ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού και τη μουστάρδα. Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες και ανακατεύουμε, ώστε να πάει παντού το μείγμα. Το αφήνουμε στην άκρη.
  • Πιάνουμε τον κιμά και σχηματίζουμε τα μπιφτέκια μας. Τα τοποθετούμε πάνω στις πατάτες.
  • Ανάμεσα στα μπιφτέκια και στις πατάτες προσθέτουμε 2 κλαράκια από δεντρολίβανο για να δώσουμε άρωμα.
  • Τα βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν για 50 λεπτά – 1 ώρα.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο! Καλή μας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κάθε μαθητής στο Ηνωμένο Βασίλειο λατρεύει το Salisbury Steak

Χαβανέζικο μοσχάρι teriyaki, μια πανδαισία γεύσεων

Μαμαδίστικη συνταγή με λαζάνια για γαστρονομικές αναμνήσεις

Μια εξωτική συνταγή με μοσχάρι και γάλα καρύδας με κάρυ για το απόλυτο comfort food

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon