Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπεκρή μεζέ: Μια λιχουδιά με μοσχάρι που θα λατρέψει όλη η παρέα

Μπεκρή μεζέ: Μια λιχουδιά με μοσχάρι που θα λατρέψει όλη η παρέα

Μπεκρή μεζέ: Αν σκοπεύετε να καλέσετε την παρέα σας σύντομα στο σπίτι σας για φαγητό, ίσως θα μπορούσατε να ετοιμάσετε κάτι που οι περισσότεροι το έχουν φάει μόνο βγαίνοντας έξω σε κάποια ταβέρνα.


Αν σκοπεύετε να καλέσετε την παρέα σας σύντομα στο σπίτι σας για καφέ και φαγητό, ίσως θα μπορούσατε να ετοιμάσετε και ένα πιάτο που οι περισσότεροι θα το έχουν φάει μόνο βγαίνοντας έξω σε κάποια ταβέρνα. Ο λόγος για το Μπεκρή Μεζέ με μοσχάρι, την υπέροχη αυτή λιχουδιά που μπορείτε είτε να την σερβίρετε σαν κάτι έξτρα με το κυρίως πιάτο σας, είτε αν βρεθείτε με την παρέα από νωρίς, να το
σερβίρετε μαζί με κρασάκι, σαν μεζέ, για να κάνετε κέφι και φυσικά να σας ανοίξει και η όρεξη για το
κυρίως.

Για να το φτιάξουμε θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:

  • 1 ½ κιλό μοσχάρι χτένι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 4 πιπεριές πράσινες
  • 4 πιπεριές κέρατο (όποιο χρώμα θέλετε)
  • 1 πακέτο λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 1/4 κιλού γκούντα
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1/4 κιλού ζαμπόν για τοστ
  • 1/4 κιλού τυρί για τοστ
  • 4 ντομάτες φρέσκες

Εκτέλεση:

  • Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες, κάνουμε κύβους το γκούντα, ροδέλες τα λουκάνικα
    και κόβουμε στα 4 την κάθε φέτα τυρί και ζαμπόν.
  • Βράζουμε το κρέας με 7 ποτήρια νερό για 45 λεπτά στη χύτρα. Μόλις είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και αφήνουμε να κάψει αρκετά ώστε να τσιγαρίσουμε
    το κρεμμύδι. Μόλις τσιγαριστεί ελαφριά το κρεμμύδι, ρίχνουμε το κρέας (χωρίς το ζουμί, το οποίο μπορούμε να κρατήσουμε για να φτιάξουμε πιλάφι.)
  • Αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε λιγάκι.
  • Αφού τσιγαριστεί το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.
  • Προσθέτουμε στο πυρέξ όλες τις πιπεριές, τα λουκάνικα, το ζαμπόν, το γκούντα, τη ντομάτα και
    ανακατεύουμε καλά. Από πάνω βάζουμε σκόρπια το τυρί του τοστ και λίγο από το ζουμί του κρέατος (περίπου 1 ποτήρι του κρασιού).
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Έτοιμη η λιχουδιά μας! Είναι ένα πιάτο, που τρώγεται όλες τις εποχές του χρόνου, μπορείτε να το
συνοδεύσετε με πιλάφι, πατάτες τηγανιτές ή ακόμα και μακαρόνια, αν και εμείς σας συνιστούμε να το
συνοδέψετε με ψωμάκι κι ένα ποτηράκι κρασί. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Και για τους παραδοσιακούς, η συνταγή εδώ με χοιρινό κρέας αντί για βόειο:

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Νόστιμη κρεατόπιτα με μοσχάρι και λαχανικά

Ξεκινάμε την εβδομάδα με μοσχάρι στιφάδο

Φτιάξτε μοσχάρι κοκκινιστό και διεκδικήστε συγχαρητήρια από όλους

Ένα κλασικό φαγητό που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon