Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπεκρή μεζέ: Μια λιχουδιά με μοσχάρι που θα λατρέψει όλη η παρέα

Μπεκρή μεζέ: Μια λιχουδιά με μοσχάρι που θα λατρέψει όλη η παρέα

Μπεκρή μεζέ: Αν σκοπεύετε να καλέσετε την παρέα σας σύντομα στο σπίτι σας για φαγητό, ίσως θα μπορούσατε να ετοιμάσετε κάτι που οι περισσότεροι το έχουν φάει μόνο βγαίνοντας έξω σε κάποια ταβέρνα.


Αν σκοπεύετε να καλέσετε την παρέα σας σύντομα στο σπίτι σας για καφέ και φαγητό, ίσως θα μπορούσατε να ετοιμάσετε και ένα πιάτο που οι περισσότεροι θα το έχουν φάει μόνο βγαίνοντας έξω σε κάποια ταβέρνα. Ο λόγος για το Μπεκρή Μεζέ με μοσχάρι, την υπέροχη αυτή λιχουδιά που μπορείτε είτε να την σερβίρετε σαν κάτι έξτρα με το κυρίως πιάτο σας, είτε αν βρεθείτε με την παρέα από νωρίς, να το
σερβίρετε μαζί με κρασάκι, σαν μεζέ, για να κάνετε κέφι και φυσικά να σας ανοίξει και η όρεξη για το
κυρίως.

Για να το φτιάξουμε θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:

  • 1 ½ κιλό μοσχάρι χτένι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 4 πιπεριές πράσινες
  • 4 πιπεριές κέρατο (όποιο χρώμα θέλετε)
  • 1 πακέτο λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 1/4 κιλού γκούντα
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1/4 κιλού ζαμπόν για τοστ
  • 1/4 κιλού τυρί για τοστ
  • 4 ντομάτες φρέσκες

Εκτέλεση:

  • Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες, κάνουμε κύβους το γκούντα, ροδέλες τα λουκάνικα
    και κόβουμε στα 4 την κάθε φέτα τυρί και ζαμπόν.
  • Βράζουμε το κρέας με 7 ποτήρια νερό για 45 λεπτά στη χύτρα. Μόλις είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και αφήνουμε να κάψει αρκετά ώστε να τσιγαρίσουμε
    το κρεμμύδι. Μόλις τσιγαριστεί ελαφριά το κρεμμύδι, ρίχνουμε το κρέας (χωρίς το ζουμί, το οποίο μπορούμε να κρατήσουμε για να φτιάξουμε πιλάφι.)
  • Αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε λιγάκι.
  • Αφού τσιγαριστεί το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.
  • Προσθέτουμε στο πυρέξ όλες τις πιπεριές, τα λουκάνικα, το ζαμπόν, το γκούντα, τη ντομάτα και
    ανακατεύουμε καλά. Από πάνω βάζουμε σκόρπια το τυρί του τοστ και λίγο από το ζουμί του κρέατος (περίπου 1 ποτήρι του κρασιού).
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Έτοιμη η λιχουδιά μας! Είναι ένα πιάτο, που τρώγεται όλες τις εποχές του χρόνου, μπορείτε να το
συνοδεύσετε με πιλάφι, πατάτες τηγανιτές ή ακόμα και μακαρόνια, αν και εμείς σας συνιστούμε να το
συνοδέψετε με ψωμάκι κι ένα ποτηράκι κρασί. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Και για τους παραδοσιακούς, η συνταγή εδώ με χοιρινό κρέας αντί για βόειο:

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Νόστιμη κρεατόπιτα με μοσχάρι και λαχανικά

Ξεκινάμε την εβδομάδα με μοσχάρι στιφάδο

Φτιάξτε μοσχάρι κοκκινιστό και διεκδικήστε συγχαρητήρια από όλους

Ένα κλασικό φαγητό που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon