Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπέικον: Είναι καλό να καταναλώνουμε συχνά μπέικον με το φαγητό μας;

Μπέικον: Είναι καλό να καταναλώνουμε συχνά μπέικον με το φαγητό μας;

Μπέικον: Το μπέικον ανήκει στα φαγητά που είναι απολαυστικά,αλλά έχει και πολλά αρνητικά καθώς είναι υψηλό σε λιπαρά και χοληστερόλη.

Το μπέικον ανήκει στα φαγητά που είναι απολαυστικά,αλλά έχει και πολλά αρνητικά καθώς είναι υψηλό σε λιπαρά και χοληστερόλη. Είναι επίσης μία από τις κορυφαίες τροφές που λαχταρούνται λόγω της αλμυρής και της τραγανότητάς του και κάνει τα μπιφτέκια και τις τηγανητές πατάτες ακόμα πιο νόστιμα. Η σάλτσα μπέικον περιέχει μικροσκοπικά κομμάτια μπέικον και είναι ένα υπέροχο άλειμμα για το σάντουιτς ή το μπιφτέκι σας με γαλοπούλα. Είναι πραγματικά ένα υπέροχο κρέας, αλλά υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα στο μπέικον και γι’ αυτό δεν τρώγεται κάθε μέρα.

Τα υπέρ και τα κατά της κατανάλωσης μπέικον

Εδώ είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κατανάλωσης μπέικον και πώς να το απολαμβάνετε με μέτρο.
Πλεονεκτήματα: Δεδομένου ότι το μπέικον είναι κόκκινο κρέας, περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που δεν μπορείτε να πάρετε από το λευκό κρέας. Το ίδιο το μπέικον περιέχει 37 γραμμάρια ζωικής πρωτεΐνης, πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως Β6 και Β12, 89% της ΣΗΠ για σελήνιο, 53% της ΣΗΠ για φώσφορο και καλές ποσότητες σιδήρου, μαγνησίου και ψευδαργύρου.

Είναι καλό για αθλητές ή όσους ιδρώνουν πολύ, καθώς περιέχει τόσο πολύ αλάτι. Λάβετε υπόψη σας να μην το παρακάνετε, καθώς η υπερβολική πρόσληψη αλατιού δεν είναι καλή. Μην τρώτε μπέικον εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, καθώς το αλάτι μπορεί να το αυξήσει και να σας κάνει πιο ευαίσθητους.

Σε γενικές γραμμές, το μπέικον είναι καλό να το τρώτε που και που αρκεί να μην είναι μέρος της καθημερινής σας διατροφής. Δεδομένου ότι περιέχει πολύ υψηλές ποσότητες λίπους, στην πραγματικότητα έχει περισσότερα μειονεκτήματα από τα πλεονεκτήματα, δυστυχώς. Αλλά αν ψάχνετε για καλά ορεκτικά και προσθέτετε λίγη αλμυρή, τραγανή πρωτεΐνη εδώ κι εκεί, το μπέικον είναι μια καλή προσθήκη.

Τα υπέρ και τα κατά της κατανάλωσης μπέικον

Μειονεκτήματα: Το μπέικον περιέχει μεγάλες ποσότητες λιπών, συμπεριλαμβανομένων των μονοακόρεστων και κορεσμένων λιπαρών. Οι επαγγελματίες υγείας είναι πεπεισμένοι ότι οι υψηλές ποσότητες κορεσμένων λιπαρών μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιακές παθήσεις και αύξηση βάρους. Παρόλο που το μέγεθος της μερίδας αυτού του λίπους είναι μικρό σε μπέικον, θα πρέπει οπωσδήποτε να περιορίσετε την πρόσληψη αυτού του αλμυρού, αλμυρού κρέατος.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το μπέικον είναι πολύ πλούσιο σε αλάτι, το οποίο είναι καλό με μέτρο για εκείνους που χρειάζονται περισσότερο νάτριο όπως οι αθλητές, αλλά όχι όλη την ώρα. Δεδομένου ότι χρησιμοποιείται τόσο πολύ αλάτι στη διαδικασία σκλήρυνσης, οι υπερβολικές ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του στομάχου και να αυξήσουν την αρτηριακή πίεση. Εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση και αναγνωρίζετε ότι είστε ευαίσθητοι στο αλάτι, προσέξτε πόσο μπέικον τρώτε και περιορίστε τον εαυτό σας σε ένα ή δύο κομμάτια.

Είναι γεμάτο με νιτρικά, νιτρώδη και καρκινογόνα. Τα επεξεργασμένα κρέατα περιέχουν υψηλά επίπεδα αυτών των χημικών ουσιών που ενισχύουν τα τρόφιμα και το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία προκαλεί φυσικά τον σχηματισμό καρκινογόνων ουσιών. Σήμερα το μπέικον περιέχει πολύ λιγότερες ποσότητες καρκινογόνων ουσιών από ό,τι στο παρελθόν, αλλά οι επιστήμονες εξακολουθούν να λένε ότι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Υγιεινά Tips μαγειρικής για διαβητικούς

Διαδεδομένες διατροφικές συνήθειες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Χωρίς φούρνο: 10 καλοκαιρινές συνταγές για δροσιά και γεύση

Νόστιμες ιδέες για το τραπέζι του Πάσχα!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπισκότα κανέλας: Το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ σας

Μπισκότα κανέλας: Τα μπισκότα κανέλας είναι μια κλασική λιχουδιά που φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια και τις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Η γλυκιά και αρωματική κανέλα, σε συνδυασμό με την απαλή υφή των μπισκότων,

Τα οφέλη του χυμού καρότου για τα νεφρά με άδειο στομάχι

Χυμός καρότου: Ένας απλός και φυσικός τρόπος για να υποστηρίξετε την καλή λειτουργία των νεφρών. Τα αντιοξειδωτικά, η βήτα-καροτίνη και το κάλιο που περιέχει συμβάλλουν στην αποτοξίνωση, την προστασία από το οξειδωτικό στρες και τη διατήρηση της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών.

Το ελαιόλαδο και η επίδρασή του στη μακροζωία

Ελαιόλαδο :Όχι μόνο είναι ένα νόστιμο συστατικό της μεσογειακής διατροφής, αλλά προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Οι αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και καρδιοπροστατευτικές του ιδιότητες το καθιστούν πολύτιμο σύμμαχο για μακροζωία.

Σκόνες πρωτεΐνης: Είναι ασφαλείς για την υγεία των γυναικών;

Σκόνες πρωτεΐνης: Οι σκόνες πρωτεΐνης είναι δημοφιλείς μεταξύ των γυναικών που επιθυμούν να ενισχύσουν την πρόσληψη πρωτεΐνης τους, είτε για να υποστηρίξουν τη μυϊκή ανάπτυξη, είτε για να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους.

Ποια είναι η αλήθεια για τον εθισμό στο γρήγορο φαγητό;

Fast Food: Ο εθισμός στο γρήγορο φαγητό είναι πραγματικός και εξαρτάται από χημικές αντιδράσεις και ψυχολογικούς παράγοντες. Η επίγνωση των κινδύνων και η λήψη υγιεινών επιλογών είναι τα πρώτα βήματα για να σπάσετε αυτόν τον επιβλαβή κύκλο και να διατηρήσετε μια πιο ισορροπημένη και υγιή ζωή.

Είναι η vegan διατροφή αποτελεσματική στην απώλεια κιλών;

Χορτοφαγία απώλεια κιλών: Η vegan διατροφή μπορεί να είναι αποτελεσματική για την απώλεια βάρους, αλλά η επιτυχία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μια vegan διατροφή περιλαμβάνει αποκλειστικά φυτικά τρόφιμα

Συνταγή για κοπανάκια κοτόπουλου με κάρυ 

Τα κομμάτια κοτόπουλου με κάρυ είναι ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο που μπορεί να ετοιμαστεί γρήγορα και να ενθουσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Ακολουθήστε τη συνταγή παρακάτω για να δημιουργήσετε αυτό το λαχταριστό γεύμα.

Close Icon