Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπανάνες tips: Πώς να διατηρήσετε τις μπανάνες φρέσκες περισσότερο;

Μπανάνες tips: Πώς να διατηρήσετε τις μπανάνες φρέσκες περισσότερο;

Μπανάνες tips: Αποφύγετε το ενοχλητικό μαύρισμα στις μπανάνες υπερβολικά σύντομα, μαθαίνοντας πώς να τις αποθηκεύετε σωστά για να μεγαλώσετε τη διάρκεια ζωής τους.

Αφού αγοράσατε ωραίες πράσινες σχεδόν μπανάνες, θεωρήσατε ότι έχετε αρκετές ημέρες (ίσως και μια εβδομάδα) για να τις χρησιμοποιήσετε μέχρι να χαλάσουν. Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι οι μπανάνες έχουν την τάση να ωριμάζουν αρκετά γρήγορα. Ευτυχώς, όπως και τα hacks για να ωριμάσουν τα προϊόντα πιο γρήγορα, υπάρχουν απλοί τρόποι για να παρατείνετε το κίτρινο στάδιο μιας μπανάνας. Εκτός αν είναι σε φρουτοσαλάτα ή smoothies, οι μπανάνες δεν ταιριάζουν με άλλα φρούτα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα φρούτα που απελευθερώνουν πολύ αέριο αιθυλένιο καθώς ωριμάζουν. Συνεπώς, οι μεγαλύτεροι ένοχοι πίσω από την πρόωρη ωρίμανση των μπανάνων είναι τα αβοκάντο, τα ροδάκινα, οι ντομάτες, τα μήλα και τα σύκα.

Μην αποθηκεύετε λοιπόν τις μπανάνες με τα υπόλοιπα φρούτα ή λαχανικά. Πάρτε μια ξεχωριστή κρεμάστρα μπανάνας. Γιατί να κρεμάσετε τις μπανάνες σας;  Αυτό αποτρέπει τα σκούρα σημάδια και μειώνει επίσης την πιθανότητα έκθεσης της σάρκας της μπανάνας στο οξυγόνο. Αυτό θα την κάνει να ωριμάσει πολύ πιο γρήγορα. Τι άλλο όμως μπορούμε να κάνουμε για να καθυστερήσουμε την ωρίμανση του τροπικού αυτού φρούτου;

  • Τυλίξτε το κοτσάνι σε πλαστική μεμβράνη: Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι μερικά τσαμπιά στο κατάστημα έρχονται με το κοτσάνι τυλιγμένο σε πλαστική μεμβράνη. Προσθέστε πλαστική μεμβράνη στο σπίτι, αν χρειαστεί. Μεγάλο μέρος του αερίου αιθυλενίου που αυξάνει τον ρυθμό με τον οποίο οι μπανάνες ωριμάζουν απελευθερώνονται στην κορυφή του κοτσανιού. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, απομακρύνετε τις μπανάνες και τυλίξτε κάθε κοτσάνι ξεχωριστά.
  • Μόλις ωριμάσουν, τα βάζουμε στο ψυγείο: Οι ψυχρότερες θερμοκρασίες επιβραδύνουν επίσης τη διαδικασία χημικής ωρίμανσης. Μόλις οι μπανάνες ωριμάσουν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, αποθηκεύστε τις στο ψυγείο. Είναι εντάξει αν η φλούδα γίνει καφέ, ή ακόμα και μαύρη. Αυτή η αλλαγή χρώματος προέρχεται από τη χρωστική ουσία στη φλούδα. Δεν επηρεάζει τα φρούτα που πρέπει να έχουν καλή γεύση και υφή.
  • Αν οι μπανάνες ξεφλουδιστούν, προσθέστε εσπεριδοειδή: Όπως και με τις φέτες μήλου, η προσθήκη χυμού λεμονιού ή λάιμ σε αποφλοιωμένες μπανάνες μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της φρεσκάδας τους. Βασικά, τα εσπεριδοειδή επιβραδύνουν τη διαδικασία οξείδωσης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χυμό πορτοκάλι λάιμ ή χυμό ανανά. Εάν έχετε κόψει ήδη την μπανάνα, ρίξτε τη με ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό εσπεριδοειδών. Εάν η μπανάνα είναι ακόμα ολόκληρη ή μόλις μειωθεί στο μισό, μπορείτε να την βουρτσίσετε με το χυμό. Αν χρειαστεί αραιώστε το χυμό με νερό.
  • Δώστε στις μπανάνες ένα λουτρό με ξύδι: Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το ξύδι είναι μια άλλη εναλλακτική λύση στα εσπεριδοειδή. Όπως και με τον χυμό εσπεριδοειδών, το ξύδι μπορεί επίσης να αραιωθεί με νερό. Εάν εξακολουθείτε να έχετε μια παρατεταμένη γεύση, απλά ξεπλύνετε τις μπανάνες σας καλά πριν τις καταναλώσετε.
  • Για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, παγώστε: Εάν διατηρείτε μπανάνες για περισσότερο από μερικές ημέρες, βάλτε τις στην κατάψυξη αντί για το ψυγείο. Οι κατεψυγμένες μπανάνες διαρκούν τουλάχιστον 30 ημέρες. Ξεπαγώστε στον πάγκο σε θερμοκρασία δωματίου και απολαύστε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοιραζόμαστε πράγματι το 50% του DNA μας με τις μπανάνες;

Φτιάξτε βραζιλιάνικα Brigadeiro με σοκολάτα και μπανάνα

Μπορούν οι τετράποδοι φίλοι μας να καταναλώσουν μπανάνες;

DIY μάσκες ομορφιάς με μπανάνα για λείο δέρμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon