Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπανάνα : Τα οφέλη της στον οργανισμό

Μπανάνα : Τα οφέλη της στον οργανισμό

Μπανάνα : Οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα παγκοσμίως. Περιέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά που μπορούν να έχουν προστατευτικό αντίκτυπο στην υγεία.



Η κατανάλωση μπανανών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου .Αυτό το άρθρο θα ρίξει μια ματιά στα πιθανά οφέλη για την υγεία των μπανανών, όπως η βελτίωση της υγείας της καρδιάς και η προώθηση της κανονικότητας. Εξετάζει επίσης τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία που έχουν συσχετίσει οι γιατροί με τις μπανάνες.


Τα οφέλη της μπανάνας στον οργανισμό
  • Οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και περιέχουν καλά επίπεδα πρωτεϊνών και διαιτητικών ινών.

Πίεση αίματος

  • Πρέπει οι άνθρωποι να μειώσουν την πρόσληψη αλατιού ή νατρίου και να αυξήσουν την κατανάλωση τροφών που περιέχουν κάλιο . Το κάλιο μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση της πίεσης στο καρδιαγγειακό σύστημα.

 Τα οφέλη της στο άσθμα

  • Μια μελέτη του 2007 έδειξε ότι η κατανάλωση μπανάνας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του συριγμού σε παιδιά με άσθμα . Ένας λόγος για αυτό θα μπορούσε να είναι το αντιοξειδωτικό και το περιεχόμενο καλίου των μπανανών. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθούν αυτά τα ευρήματα.

Καρκίνος

  •  Η λεκτίνη, μια πρωτεΐνη που εμφανίζεται στις μπανάνες, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης λευχαιμικών κυττάρων.
  • Η λεκτίνη δρα ως αντιοξειδωτικό. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν το σώμα να αφαιρέσει μόρια γνωστά ως ελεύθερες ρίζες. Εάν συσσωρευτούν πάρα πολλές ελεύθερες ρίζες, μπορεί να προκληθεί βλάβη στα κύτταρα, ενδεχομένως να οδηγήσει σε καρκίνο.

Υγεία της καρδιάς

  • Οι μπανάνες περιέχουν φυτικές ίνες, κάλιο, φυλλικό οξύ και αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C. Όλα αυτά υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς.
  • Το 2017  διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες έχουν μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου από εκείνους που κάνουν δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Όσοι κατανάλωναν περισσότερες φυτικές ίνες είχαν επίσης χαμηλότερα επίπεδα λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL) ή «κακής» χοληστερόλης .

Ακολουθεί βίντεο για τα οφέλη της μπανάνας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σύστημα μείωσης του όγκου των απορριμμάτων και κάλυψης των ενεργειακών αναγκών του ΑΠΘ

Υγιεινή Διατροφή : Τα οφέλη της στον οργανισμό

Σε διαζύγιο οδηγούνται οι σχέσεις Οδυσσέα Έρσης και Μιλτιάδη Κατερίνας

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Close Icon