Banana bread: Η συνταγή για μπανανόψωμο είναι απλή και νόστιμη, ιδανική για να αξιοποιήσετε ώριμες μπανάνες.
Η συνταγή για μπανάνα ψωμί είναι απλή και νόστιμη, ιδανική για να αξιοποιήσετε ώριμες μπανάνες. Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή στα ελληνικά που θα ενθουσισει τους πάντες.
Υλικά:
- 3 ώριμες μπανάνες
- 2 κεσεδάκια αυγά
- 1/2 κούπας ζάχαρη
- 1/3 κούπας βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ σόδα
- Μια πρέζα αλάτι
- 1/2 κούπα καρύδια, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώστε και αλευρώστε ένα ταψί ψωμιού ή τοποθετήστε χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αλείψτε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Προσθέστε τα αυγά, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε καλά μέχρι να συνδυαστούν τα συστατικά.
Σε ένα διαφορετικό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ, το μπέικινγκ σόδα και το αλάτι.
Προσθέστε την ανάμειξη των αλευριών στο μείγμα μπανάνας και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Αν θέλετε, προσθέστε τα καρύδια.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ομαλοποιήστε την επιφάνεια με ένα κουτάλι.
Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-60 λεπτά, ή μέχρι να δοκιμάσετε με ένα καθαρό μαχαίρι που να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του ψωμιού.
Αφήστε το ψωμί να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά, και στη συνέχεια μεταφέρετε το σε ένα σχοινωτό στρώμα για να κρυώσει πλήρως πριν το κόψετε σε φέτες.
Αυτή η συνταγή προσφέρει ένα ζουμερό και αρωματικό μπανάνα ψωμί, ιδανικό για πρωινό ή απλώς για ένα γευστικό σνακ.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube