Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπακαλιάρος με σάλτσα από κρασί και κρόκο Κοζάνης

Μπακαλιάρος με σάλτσα από κρασί και κρόκο Κοζάνης

Ο μπακαλιάρος είναι ένα παραδοσιακό ψάρι που συνδυάζεται τέλεια με διάφορες σάλτσες. Αυτή η συνταγή προτείνει μια μοναδική παρασκευή με σάλτσα από κρασί και κρόκο Κοζάνης, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία γεμάτη αρώματα και γεύσεις.


Ο μπακαλιάρος είναι ένα παραδοσιακό ψάρι που συνδυάζεται τέλεια με διάφορες σάλτσες. Αυτή η συνταγή προτείνει μια μοναδική παρασκευή με σάλτσα από κρασί και κρόκο Κοζάνης, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία γεμάτη αρώματα και γεύσεις.

Υλικά:

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου (φρέσκα ή αποθηκευμένα σε αλάτι)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρόκος Κοζάνης
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκια μαϊντανό για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Μπακαλιάρου: Αν χρησιμοποιείτε μπακαλιάρο από αλάτι, ξεκινήστε το μούλιασμα του ψαριού σε κρύο νερό για 24-48 ώρες, αλλάζοντας το νερό κάθε 8-10 ώρες, ώστε να αφαιρεθεί η αλμύρα. Μετά, στραγγίξτε τα φιλέτα και κόψτε τα σε κομμάτια.
  2. Σοτάρισμα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο. Στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρωματιστεί.
  3. Μαγείρεμα Μπακαλιάρου: Προσθέστε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο τηγάνι και ψήστε τα για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αλατοπιπερώστε κατά περίπτωση.
  4. Σάλτσα από Κρασί: Ρίξτε το λευκό κρασί στο τηγάνι και αφήστε το να βράσει για 3-4 λεπτά, ώστε να εξατμιστούν οι αλκοόλες και να ενισχυθούν οι γεύσεις. Στη συνέχεια, προσθέστε τον κρόκο Κοζάνης διαλυμένο σε 2 κουταλιές ζεστό νερό και τον χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε προσεκτικά και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5 λεπτά, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
  5. Σερβίρισμα: Τοποθετήστε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε πιάτο και περιχύστε με την σάλτσα κρασιού. Πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό για να δώσετε φρεσκάδα και χρώμα.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα ξεχωριστό γεύμα ή για τις γιορτές. Η συνύπαρξη του μπακαλιάρου με τη σάλτσα από κρασί και τον κρόκο Κοζάνης δημιουργεί ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει κάθε καλεσμένο! Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σούπα 7 λαχανικών που «ενισχύει την υγεία», ιδανική για να σας ζεστάνει το χειμώνα

Πραλίνα χωρίς ξηρούς καρπούς: Η ιδανική συνταγή ασφαλής για παιδιά

Οφέλη της κετογονικής διατροφής για απώλεια λίπους στην κοιλιά

Κάστανα: Ο θησαυρός του χειμώνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κρεμμυδόσουπα - Μια ιδανική επιλογή για την υγεία μας

Κρεμμυδόσουπα: Τα αντιοξειδωτικά, οι φυτικές ίνες και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βρίσκονται στα κρεμμύδια τα καθιστούν πολύτιμο εργαλείο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, τη βελτίωση της πέψης και την καταπολέμηση των λοιμώξεων.

Ταχίνι για πολλαπλά οφέλη στα οστά μας

Ταχίνι :Χάρη στην πλούσια περιεκτικότητά του σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και αντιοξειδωτικά, το ταχίνι ενισχύει τη δομή των οστών και προστατεύει από την οστεοπόρωση.

Πότε βάφουμε τα αυγά κόκκινα και γιατί 

Κόκκινα αυγά: Στην παράδοση, υπάρχει η συνήθεια τα αυγά να είναι πάντα βραστά, ώστε να διατηρούνται καλύτερα και να αντέχουν κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών.

Πλιγούρι για την ανακούφιση από μυϊκούς σπασμούς και κράμπες

Πλιγούρι: Χάρη στην περιεκτικότητά του σε μαγνήσιο, κάλιο και φυτικές ίνες. Συμπεριλαμβάνοντας το πλιγούρι στη διατροφή μας, μπορούμε να βελτιώσουμε τη μυϊκή λειτουργία και να μειώσουμε την ενόχληση που προκαλείται από τις μυϊκές κράμπες.

Ακτινίδιο και υγεία του αναπνευστικού

Ακτινίδιο :Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και νερό ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνουν τη φλεγμονή και προστατεύουν τους αεραγωγούς.

Ένας φυσικός σύμμαχος για την καλή λειτουργία του εντέρου

Σιμιγδάλι: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες και την ικανότητά του να συνδυάζεται με άλλα θρεπτικά τρόφιμα, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο για την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Close Icon