Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπακαλιάρος με αμύγδαλα: Λαχταριστή συνταγή της Αργεντινής με αρωματικά βότανα

Μπακαλιάρος με αμύγδαλα: Λαχταριστή συνταγή της Αργεντινής με αρωματικά βότανα

Μπακαλιάρος με αμύγδαλα: Δοκιμάστε μια συνταγή με ψάρι από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού και την μακρινή Αργεντινή, σε συνδυασμό με αρωματικά βότανα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.


Αυτό το πιάτο θα σας μεταφέρει σίγουρα στην πανέμορφη Αργεντινή απλά με την χρήση ορισμένων υλικών και με την βοήθεια κάποιων ξεχωριστών στοιχείων. Από τη μία πλευρά, υπάρχει το chimichurri που δεν είναι άλλο από μια πηχτή σάλτσα βοτάνων που μπορείτε να φτιάξετε με αμύγδαλα και από την άλλη, υπάρχει η σαλμουέρα, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αργεντίνικη μορφή του μπακαλιάρου με αλμη που τον διατηρεί υγρό αλλά και απίστευτα γευστικό.

Δεν χρειάζεται πολλά και εξηζητημένα πράγματα για να ολοκληρώσετε αυτή τη συνταγή παρά μόνο:

  • Φιλέτα μπακαλιάρου
  • ½ φλιτζάνι μείγμα κόκκινου ρυζιού
  • 1 Κολοκύθι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι κόκκινου σταφυλιού
  • 4 ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γραμμάρια αμύγδαλα
  • 15 γραμμάρια μέντα
  • ¼ Μαϊντανός
  • αλάτι πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

Οδηγίες παρασκευής

Πρώτα πλύντε και στεγνώστε όλα τα προϊόντα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Έπειτα πάρτε μια μικρή κατσαρόλα και ρίξτε ½ φλιτζάνι αλατισμένο νερό και το συμπυκνωμένο κύβο λαχανικών μέχρι να πάρει βράση. Όταν βράσει, προσθέστε το ρύζι. Αφήστε το να σιγοβράσει, σκεπάστε και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει για περίπου 30 λεπτά. Έπειτα βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Αμέσως μετά κόψτε τις άκρες του κολοκυθιού και μετά κόψτε σε κύβους πάχους ½ ίντσας. Κόψτε στη μέση, ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το μισό κρεμμύδι. Κόψτε το άλλο μισό σε λεπτές φέτες σε λωρίδες και τις ντομάτες στη μέση. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και διαλέξτε τα φύλλα της μέντας που θα βάλετε στο φαγητό και ψιλοκόψτε τα μαζί με τον μαϊντανό. Θρυμματίστε τα αμύγδαλα. Κατόπιν, σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, το δυόσμο, τον μαϊντανό, 2 κουταλιές της σούπας λάδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Μετά χτυπήστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας ξύδι και αφού το αλατοπιπερώσετε, αφήστε το στην άκρη μέχρι να είναι έτοιμο το υπόλοιπο γεύμα. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί μια επιπλέον κουταλιά ελαιόλαδο και το υπόλοιπο ξύδι. Ρίξτε το μισό μείγμα με κουτάλι πάνω από τον μπακαλιάρο. Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά. Στα μισά, αλείψτε με το υπόλοιπο μείγμα ξιδιού. Όσο ψήνεται ο μπακαλιάρος, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά, 4 με 5 λεπτά. Προσθέστε το εσαλότ και τις ντομάτες σε φέτες και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά. Δοκιμάστε το και ζήστε μια καινούργια εμπειρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς ξεφλουδίζουμε και καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς;

Υπέροχες γευστικές σαλάτες για κάθε γιορτινό τραπέζι

Ινδικό γλυκό με αμύγδαλο και ricotta

Μοσχομυριστοί κουραμπιέδες για να μοσχοβολίσει Χριστούγεννα παντού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon