Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπακαλιάρος με αμύγδαλα: Λαχταριστή συνταγή της Αργεντινής με αρωματικά βότανα

Μπακαλιάρος με αμύγδαλα: Λαχταριστή συνταγή της Αργεντινής με αρωματικά βότανα

Μπακαλιάρος με αμύγδαλα: Δοκιμάστε μια συνταγή με ψάρι από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού και την μακρινή Αργεντινή, σε συνδυασμό με αρωματικά βότανα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.



Αυτό το πιάτο θα σας μεταφέρει σίγουρα στην πανέμορφη Αργεντινή απλά με την χρήση ορισμένων υλικών και με την βοήθεια κάποιων ξεχωριστών στοιχείων. Από τη μία πλευρά, υπάρχει το chimichurri που δεν είναι άλλο από μια πηχτή σάλτσα βοτάνων που μπορείτε να φτιάξετε με αμύγδαλα και από την άλλη, υπάρχει η σαλμουέρα, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αργεντίνικη μορφή του μπακαλιάρου με αλμη που τον διατηρεί υγρό αλλά και απίστευτα γευστικό.


Δεν χρειάζεται πολλά και εξηζητημένα πράγματα για να ολοκληρώσετε αυτή τη συνταγή παρά μόνο:

  • Φιλέτα μπακαλιάρου
  • ½ φλιτζάνι μείγμα κόκκινου ρυζιού
  • 1 Κολοκύθι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι κόκκινου σταφυλιού
  • 4 ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γραμμάρια αμύγδαλα
  • 15 γραμμάρια μέντα
  • ¼ Μαϊντανός
  • αλάτι πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

Οδηγίες παρασκευής

Πρώτα πλύντε και στεγνώστε όλα τα προϊόντα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Έπειτα πάρτε μια μικρή κατσαρόλα και ρίξτε ½ φλιτζάνι αλατισμένο νερό και το συμπυκνωμένο κύβο λαχανικών μέχρι να πάρει βράση. Όταν βράσει, προσθέστε το ρύζι. Αφήστε το να σιγοβράσει, σκεπάστε και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει για περίπου 30 λεπτά. Έπειτα βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Αμέσως μετά κόψτε τις άκρες του κολοκυθιού και μετά κόψτε σε κύβους πάχους ½ ίντσας. Κόψτε στη μέση, ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το μισό κρεμμύδι. Κόψτε το άλλο μισό σε λεπτές φέτες σε λωρίδες και τις ντομάτες στη μέση. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και διαλέξτε τα φύλλα της μέντας που θα βάλετε στο φαγητό και ψιλοκόψτε τα μαζί με τον μαϊντανό. Θρυμματίστε τα αμύγδαλα. Κατόπιν, σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, το δυόσμο, τον μαϊντανό, 2 κουταλιές της σούπας λάδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Μετά χτυπήστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας ξύδι και αφού το αλατοπιπερώσετε, αφήστε το στην άκρη μέχρι να είναι έτοιμο το υπόλοιπο γεύμα. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί μια επιπλέον κουταλιά ελαιόλαδο και το υπόλοιπο ξύδι. Ρίξτε το μισό μείγμα με κουτάλι πάνω από τον μπακαλιάρο. Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά. Στα μισά, αλείψτε με το υπόλοιπο μείγμα ξιδιού. Όσο ψήνεται ο μπακαλιάρος, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά, 4 με 5 λεπτά. Προσθέστε το εσαλότ και τις ντομάτες σε φέτες και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά. Δοκιμάστε το και ζήστε μια καινούργια εμπειρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς ξεφλουδίζουμε και καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς;

Υπέροχες γευστικές σαλάτες για κάθε γιορτινό τραπέζι

Ινδικό γλυκό με αμύγδαλο και ricotta

Μοσχομυριστοί κουραμπιέδες για να μοσχοβολίσει Χριστούγεννα παντού

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon