Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μούσλι: ο βασιλιάς των υγιεινών πρωινών

Μούσλι: ο βασιλιάς των υγιεινών πρωινών

 

 Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση ενός σωστού πρωινού δημιουργεί τεράστια οφέλη για την υγεία μας, όπως η μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, η ενίσχυση της υγείας της καρδιάς και αύξηση των επιπέδων ενέργειας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το πρωινό θεωρείται ο βασιλιάς των γευμάτων. Τι πρέπει όμως να καταναλώνουμε; Οι ειδικοί συστήνουν το μούσλι, το οποίο όπως λένε βρίσκεται στην κορυφή της υγιεινής διατροφής, καθώς είναι μία τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία και σίδηρο.

Οφέλη

  1.  Έχει συνήθως λιγότερη ζάχαρη και λιγότερες θερμίδες από γλυκά και άλλες λιχουδιές, ενώ σε περίπτωση που το φτιάξουμε μόνοι μας, θα είμαστε και σίγουροι ότι δεν έχει επιπλέον ζάχαρη ή άλλα συστατικά.
  2.  Ένα γεύμα με μούσλι συνήθως περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και δημητριακά ολικής αλέσεως, που βοηθάνε πολύ τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και μας δίνουν την αίσθηση του κορεσμού για τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας.
  3. Η ακατέργαστη βρώμη, η οποία αποτελεί βασικό συστατικό του μούσλι, περιέχει ανθεκτικό άμυλο, καθιστώντας το ένα εξαιρετικά χορταστικό πρωινό που χρειάζεται πολύς χρόνος για να το χωνέψουμε.

Πως τρώγεται

Παραδοσιακά το μούσλι τρωγόταν με χυμό πορτοκαλιού και όχι με γάλα. Μπορείτε να το φάτε κρύο με γιαούρτι και φρούτα, να το αναμίξετε ακόμη και σε τηγανίτες, μπισκότα ή κέικ.

Η αυθεντική συνταγή

Ο εμπνευστής της συνταγής για το μούσλι θεωρείται ο δρ. Maximilian Bircher-Benner, γιατρός με εξειδίκευση στη διατροφή. Σας παρουσιάζουμε την αυθεντική συνταγή «Benner müsli» για 1 άτομο:

Μουλιάζουμε για ένα ολόκληρο βράδυ 1 κουταλιά νιφάδες βρόμης σε 3 κουταλιές νερό.

Την επόμενη ημέρα, προσθέτουμε

1 κουταλιά χυμό λεμονιού,

1 κουταλιά συμπυκνωμένο γάλα (κατά προτίμηση ελαφρύ),

2 μήλα (τριμμένα),

1 κουταλιά αμύγδαλα ή φουντούκια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon