Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μουλιασμένα αμύγδαλα: Γιατί θα πρέπει να τα εντάξετε στη διατροφή σας

Μουλιασμένα αμύγδαλα: Γιατί θα πρέπει να τα εντάξετε στη διατροφή σας

Μουλιασμένα αμύγδαλα: Πολλοί είναι εκείνοι που μουλιάζουν τα αμύγδαλα πριν τα καταναλώσουν και όπως φαίνεται το κάνουν για καλό λόγο.

Παρόλο που δεν υπάρχει καμία ζημιά στην κατανάλωση μη μουσκεμένων αμυγδάλων, σε πολλούς αρέσει να ακολουθούν τις συμβουλές των γιαγιάδων τους. Ως εκ τούτου, έχουν μουλιάσει και ξεφλουδίσει τα αμύγδαλα πριν τα καταναλώσουν. Είναι όμως τα μουσκεμένα αμύγδαλα καλύτερα για τον οργανισμό μας; Προσφέρουν επιπλέον οφέλη για την υγεία; Αξίζουν πραγματικά την ταλαιπωρία; Ναι, τα μουλιασμένα αμύγδαλα είναι καλύτερα από τα ωμά αμύγδαλα και εδώ είναι τέσσερις λόγοι.

Οφέλη από μουλιασμένα αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά και εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών, βιταμίνης Ε, μαγνησίου, μαγγανίου, χαλκού, φωσφόρου και πολλών άλλων. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην απώλεια βάρους, βελτιώνουν την υγεία των οστών, τη διάθεση, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρκίνου και διαβήτη. Σύμφωνα με μελέτες, οι άνθρωποι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού καταναλώνοντας υψηλότερες ποσότητες φιστικιών, καρυδιών και αμυγδάλων.

Τα αμύγδαλα αυξάνουν τα επίπεδα αντιοξειδωτικών στο σώμα, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και βελτιώνουν τη ροή του αίματος. Η λίστα συνεχίζει και συνεχίζει. Έτσι, αν κατευθύνεστε προς την κουζίνα σας για να πιείτε μερικά αμύγδαλα, μπορείτε να τα μουλιάζετε όλη τη νύχτα και στη συνέχεια να τα έχετε για περισσότερα οφέλη.

Βελτιώνει την πεπτικότητα

Τα μουλιασμένα αμύγδαλα είναι ευκολοχώνευτα και καλύτερα από τα ωμά ή καβουρδισμένα αμύγδαλα. Οτιδήποτε μουλιασμένο είναι εύκολο να μασηθεί και πιο μαλακό για να διασπαστεί το πεπτικό σύστημα. Τα οφέλη των αμυγδάλων πολλαπλασιάζονται όταν μουλιάζονται.

Επιπλέον διατροφή

Η διαθεσιμότητα θρεπτικών ουσιών των αμυγδάλων βελτιώνεται όταν μουλιάζονται και τα οφέλη των αντιοξειδωτικών και των φυτικών ινών ενισχύονται. Το μούλιασμα αφαιρεί επίσης τις ακαθαρσίες που μπορούν να εμποδίσουν την απορρόφηση ορισμένων θρεπτικών συστατικών.

Βελτιώνει την απώλεια βάρους

Τα μουλιασμένα αμύγδαλα απελευθερώνουν ένζυμα όπως η λιπάση, η οποία ενισχύει το μεταβολισμό και βοηθά στην απώλεια βάρους. Έτσι, εάν βρίσκεστε σε πρόγραμμα απώλειας βάρους, πρέπει να έχετε αμύγδαλα με τα γεύματά σας, το πρωινό ή τα σνακ σας.

Αφαιρεί το φυτικό οξύ

Όταν δεν μουλιάζουμε τα αμύγδαλα, αφαιρείται το φυτικό οξύ σε αυτά, το οποίο τελικά εμποδίζει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Έτσι, τα ωμά αμύγδαλα δεν επιτρέπουν στον ψευδάργυρο και τον σίδηρο σε αυτά να μουλιάσουν σωστά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τάρτα Βourdaloue: Γαλλική συνταγή για να μοσχοβολήσει το σπίτι ενώ ψήνετε

Αμύγδαλο Pão de rala: Το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί του κόσμου!

Γιαούρτι αμυγδάλου με πλούσια γεύση και άρωμα

Ετοιμάστε μαντολάτο στο σπίτι με αγνά υλικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βελουτέ σούπα λαχανικών με καπνιστή γεύση

Αυτή η βελουτέ σούπα λαχανικών είναι ένας υπέροχος τρόπος για να απολαύσετε μια υγιεινή και γευστική επιλογή. Το μυστικό της είναι η καπνιστή γεύση που προσθέτει βάθος στη σούπα, κάνοντάς την να ξεχωρίζει.

Χυμός κερασιού: Ενίσχυση της καρδιάς και καταπολέμηση της φλεγμονής

Χυμός κερασιού: Η κατανάλωση χυμού κερασιού με άδειο στομάχι έχει τραβήξει την προσοχή για τα πιθανά του οφέλη στην υγεία, καθώς τα κεράσια είναι γεμάτα βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις.

Μηλόξυδο πριν το γεύμα: Ποια είναι τα οφέλη;

Μηλόξυδο πριν το γεύμα: Η κατανάλωση ξυδιού μήλου πριν από τα γεύματα έχει γίνει δημοφιλής για τις πιθανές του ωφέλειες στην υγεία. Ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι επιλέγουν να το προσθέσουν στη διατροφή τους

Σούπα με ρεβίθια: Η απόλυτη συνταγή για τους κρύους μήνες

Σούπα με ρεβίθια: Η σούπα με ρεβίθια είναι ένα πλούσιο και θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και αρώματα, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Τα ρεβίθια, πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, κάνουν αυτή τη σούπα χορταστική και υγιεινή.

Πώς βοηθά η κατανάλωση πρωτεΐνης για πρωινό;

Πρωτεΐνη: Με τη βελτίωση του μεταβολισμού, τη μείωση της πείνας και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας, η πρωτεΐνη παρέχει έναν φυσικό και υγιεινό τρόπο για να πετύχετε τους στόχους σας.

Close Icon