Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μουλιασμένα αμύγδαλα: Γιατί θα πρέπει να τα εντάξετε στη διατροφή σας

Μουλιασμένα αμύγδαλα: Γιατί θα πρέπει να τα εντάξετε στη διατροφή σας

Μουλιασμένα αμύγδαλα: Πολλοί είναι εκείνοι που μουλιάζουν τα αμύγδαλα πριν τα καταναλώσουν και όπως φαίνεται το κάνουν για καλό λόγο.



Παρόλο που δεν υπάρχει καμία ζημιά στην κατανάλωση μη μουσκεμένων αμυγδάλων, σε πολλούς αρέσει να ακολουθούν τις συμβουλές των γιαγιάδων τους. Ως εκ τούτου, έχουν μουλιάσει και ξεφλουδίσει τα αμύγδαλα πριν τα καταναλώσουν. Είναι όμως τα μουσκεμένα αμύγδαλα καλύτερα για τον οργανισμό μας; Προσφέρουν επιπλέον οφέλη για την υγεία; Αξίζουν πραγματικά την ταλαιπωρία; Ναι, τα μουλιασμένα αμύγδαλα είναι καλύτερα από τα ωμά αμύγδαλα και εδώ είναι τέσσερις λόγοι.


Οφέλη από μουλιασμένα αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά και εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών, βιταμίνης Ε, μαγνησίου, μαγγανίου, χαλκού, φωσφόρου και πολλών άλλων. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην απώλεια βάρους, βελτιώνουν την υγεία των οστών, τη διάθεση, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρκίνου και διαβήτη. Σύμφωνα με μελέτες, οι άνθρωποι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού καταναλώνοντας υψηλότερες ποσότητες φιστικιών, καρυδιών και αμυγδάλων.

Τα αμύγδαλα αυξάνουν τα επίπεδα αντιοξειδωτικών στο σώμα, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και βελτιώνουν τη ροή του αίματος. Η λίστα συνεχίζει και συνεχίζει. Έτσι, αν κατευθύνεστε προς την κουζίνα σας για να πιείτε μερικά αμύγδαλα, μπορείτε να τα μουλιάζετε όλη τη νύχτα και στη συνέχεια να τα έχετε για περισσότερα οφέλη.

Βελτιώνει την πεπτικότητα

Τα μουλιασμένα αμύγδαλα είναι ευκολοχώνευτα και καλύτερα από τα ωμά ή καβουρδισμένα αμύγδαλα. Οτιδήποτε μουλιασμένο είναι εύκολο να μασηθεί και πιο μαλακό για να διασπαστεί το πεπτικό σύστημα. Τα οφέλη των αμυγδάλων πολλαπλασιάζονται όταν μουλιάζονται.

Επιπλέον διατροφή

Η διαθεσιμότητα θρεπτικών ουσιών των αμυγδάλων βελτιώνεται όταν μουλιάζονται και τα οφέλη των αντιοξειδωτικών και των φυτικών ινών ενισχύονται. Το μούλιασμα αφαιρεί επίσης τις ακαθαρσίες που μπορούν να εμποδίσουν την απορρόφηση ορισμένων θρεπτικών συστατικών.

Βελτιώνει την απώλεια βάρους

Τα μουλιασμένα αμύγδαλα απελευθερώνουν ένζυμα όπως η λιπάση, η οποία ενισχύει το μεταβολισμό και βοηθά στην απώλεια βάρους. Έτσι, εάν βρίσκεστε σε πρόγραμμα απώλειας βάρους, πρέπει να έχετε αμύγδαλα με τα γεύματά σας, το πρωινό ή τα σνακ σας.

Αφαιρεί το φυτικό οξύ

Όταν δεν μουλιάζουμε τα αμύγδαλα, αφαιρείται το φυτικό οξύ σε αυτά, το οποίο τελικά εμποδίζει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Έτσι, τα ωμά αμύγδαλα δεν επιτρέπουν στον ψευδάργυρο και τον σίδηρο σε αυτά να μουλιάσουν σωστά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τάρτα Βourdaloue: Γαλλική συνταγή για να μοσχοβολήσει το σπίτι ενώ ψήνετε

Αμύγδαλο Pão de rala: Το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί του κόσμου!

Γιαούρτι αμυγδάλου με πλούσια γεύση και άρωμα

Ετοιμάστε μαντολάτο στο σπίτι με αγνά υλικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon