Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μουλιασμένα αμύγδαλα: Γιατί θα πρέπει να τα εντάξετε στη διατροφή σας

Μουλιασμένα αμύγδαλα: Γιατί θα πρέπει να τα εντάξετε στη διατροφή σας

Μουλιασμένα αμύγδαλα: Πολλοί είναι εκείνοι που μουλιάζουν τα αμύγδαλα πριν τα καταναλώσουν και όπως φαίνεται το κάνουν για καλό λόγο.


Παρόλο που δεν υπάρχει καμία ζημιά στην κατανάλωση μη μουσκεμένων αμυγδάλων, σε πολλούς αρέσει να ακολουθούν τις συμβουλές των γιαγιάδων τους. Ως εκ τούτου, έχουν μουλιάσει και ξεφλουδίσει τα αμύγδαλα πριν τα καταναλώσουν. Είναι όμως τα μουσκεμένα αμύγδαλα καλύτερα για τον οργανισμό μας; Προσφέρουν επιπλέον οφέλη για την υγεία; Αξίζουν πραγματικά την ταλαιπωρία; Ναι, τα μουλιασμένα αμύγδαλα είναι καλύτερα από τα ωμά αμύγδαλα και εδώ είναι τέσσερις λόγοι.

Οφέλη από μουλιασμένα αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά και εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών, βιταμίνης Ε, μαγνησίου, μαγγανίου, χαλκού, φωσφόρου και πολλών άλλων. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην απώλεια βάρους, βελτιώνουν την υγεία των οστών, τη διάθεση, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρκίνου και διαβήτη. Σύμφωνα με μελέτες, οι άνθρωποι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού καταναλώνοντας υψηλότερες ποσότητες φιστικιών, καρυδιών και αμυγδάλων.

Τα αμύγδαλα αυξάνουν τα επίπεδα αντιοξειδωτικών στο σώμα, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και βελτιώνουν τη ροή του αίματος. Η λίστα συνεχίζει και συνεχίζει. Έτσι, αν κατευθύνεστε προς την κουζίνα σας για να πιείτε μερικά αμύγδαλα, μπορείτε να τα μουλιάζετε όλη τη νύχτα και στη συνέχεια να τα έχετε για περισσότερα οφέλη.

Βελτιώνει την πεπτικότητα

Τα μουλιασμένα αμύγδαλα είναι ευκολοχώνευτα και καλύτερα από τα ωμά ή καβουρδισμένα αμύγδαλα. Οτιδήποτε μουλιασμένο είναι εύκολο να μασηθεί και πιο μαλακό για να διασπαστεί το πεπτικό σύστημα. Τα οφέλη των αμυγδάλων πολλαπλασιάζονται όταν μουλιάζονται.

Επιπλέον διατροφή

Η διαθεσιμότητα θρεπτικών ουσιών των αμυγδάλων βελτιώνεται όταν μουλιάζονται και τα οφέλη των αντιοξειδωτικών και των φυτικών ινών ενισχύονται. Το μούλιασμα αφαιρεί επίσης τις ακαθαρσίες που μπορούν να εμποδίσουν την απορρόφηση ορισμένων θρεπτικών συστατικών.

Βελτιώνει την απώλεια βάρους

Τα μουλιασμένα αμύγδαλα απελευθερώνουν ένζυμα όπως η λιπάση, η οποία ενισχύει το μεταβολισμό και βοηθά στην απώλεια βάρους. Έτσι, εάν βρίσκεστε σε πρόγραμμα απώλειας βάρους, πρέπει να έχετε αμύγδαλα με τα γεύματά σας, το πρωινό ή τα σνακ σας.

Αφαιρεί το φυτικό οξύ

Όταν δεν μουλιάζουμε τα αμύγδαλα, αφαιρείται το φυτικό οξύ σε αυτά, το οποίο τελικά εμποδίζει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Έτσι, τα ωμά αμύγδαλα δεν επιτρέπουν στον ψευδάργυρο και τον σίδηρο σε αυτά να μουλιάσουν σωστά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τάρτα Βourdaloue: Γαλλική συνταγή για να μοσχοβολήσει το σπίτι ενώ ψήνετε

Αμύγδαλο Pão de rala: Το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί του κόσμου!

Γιαούρτι αμυγδάλου με πλούσια γεύση και άρωμα

Ετοιμάστε μαντολάτο στο σπίτι με αγνά υλικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon