Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοτσαρέλα στικς: Η συνταγή για να φτιάξετε μοτσαρέλα στικς για φίλους

Μοτσαρέλα στικς: Η συνταγή για να φτιάξετε μοτσαρέλα στικς για φίλους

Μοτσαρέλα στικς: Η παρασκευή των στικς μοτσαρέλας στο σπίτι είναι ένας διασκεδαστικός και ικανοποιητικός τρόπος για να απολαύσετε αυτό το κλασικό ορεκτικό



Η παρασκευή των στικς μοτσαρέλας στο σπίτι είναι ένας διασκεδαστικός και ικανοποιητικός τρόπος για να απολαύσετε αυτό το κλασικό ορεκτικό. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε νόστιμα μπαστουνάκια μοτσαρέλας από την αρχή.


Συστατικά

  • Μπαστούνια τυριού μοτσαρέλα: 12 (κομμένα στη μέση)
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 1/2 φλΌλα τα άρθρα
  • Αυγά: 2 (χτυπημένα)
  • Φρυγανιά: 1 φλ
  • Ιταλικό καρύκευμα: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Σκόρδο σε σκόνη: 1/2 κουτ
  • Αλάτι: 1/2 κουτ
  • Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

Οδηγίες

Ξεκινήστε προετοιμάζοντας το σταθμό παναρίσματος. Σε ένα ρηχό πιάτο βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Σε ένα άλλο ρηχό πιάτο χτυπάμε τα αυγά. Σε ένα τρίτο ρηχό πιάτο, ανακατεύουμε μαζί την τριμμένη φρυγανιά, τα ιταλικά καρυκεύματα, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι. Παίρνετε το μισό κάθε ξυλάκι μοτσαρέλας και το αλείφετε πρώτα με το αλεύρι, τινάζοντας την περίσσεια. Στη συνέχεια, βουτήξτε το στα χτυπημένα αυγά, αφήνοντας να στάξει τυχόν περίσσεια. Τέλος, αλείφετε το ξυλάκι μοτσαρέλα με το μείγμα της φρυγανιάς, πιέζοντας απαλά για να κολλήσει ομοιόμορφα η τριμμένη φρυγανιά. Τοποθετήστε τα παναρισμένα μπαστούνια μοτσαρέλας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Μόλις πανάρουν όλα τα ξυλάκια μοτσαρέλας, μεταφέρουμε το ταψί στην κατάψυξη και παγώνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει το πανάρισμα να κολλήσει καλύτερα κατά το τηγάνισμα. Ενώ τα ξυλάκια μοτσαρέλας κρυώνουν, ζεστάνετε το φυτικό λάδι σε μια βαθιά φριτέζα ή κατσαρόλα με βαρύ πάτο στους 175°C. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέστε προσεκτικά τα ξυλάκια μοτσαρέλας σε παρτίδες, προσέχοντας να μην γεμίσει η φριτέζα. Τηγανίζουμε για περίπου 2-3 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα ή ένα σουρωτήρι αράχνης, αφαιρέστε τα τηγανισμένα μπαστούνια μοτσαρέλας από το λάδι και μεταφέρετέ τα σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι.

Σερβίρετε τα σπιτικά ξυλάκια μοτσαρέλας ζεστά με σάλτσα μαρινάρας ή την αγαπημένη σας σάλτσα ντιπ. Απολαύστε τα τραγανά μπαστουνάκια μοτσαρέλας σας ως νόστιμο ορεκτικό ή σνακ! Με αυτή την εύκολη συνταγή, μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι νόστιμα μπαστουνάκια μοτσαρέλας που είναι τραγανά εξωτερικά και στάζουν με λιωμένο τυρί από μέσα. Είναι βέβαιο ότι θα έχουν επιτυχία με την οικογένεια και τους φίλους!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάχνοντας τα πιο νόστιμα λαζάνια με μελιτζάνα και τυριά

Πώς να φτιάξετε μια εύκολη και γρήγορη πίτσα;

Ποια τα οφέλη και οι παρενέργειες από την κατανάλωση κατσικίσιου τυριού;

Δείτε πώς να φτιάξετε κορεάτικο τυρί καλαμποκιού

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon