Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχαρίσια μπριζόλα: Πώς να φτιάξετε λεμονάτη μοσχαρίσια μπριζόλα στην κατσαρόλα;

Μοσχαρίσια μπριζόλα: Πώς να φτιάξετε λεμονάτη μοσχαρίσια μπριζόλα στην κατσαρόλα;

Μοσχαρίσια μπριζόλα: Το να φτιάξετε μια γευστική μοσχαρίσια μπριζόλα με λεμόνι σε μια κατσαρόλα είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να απολαύσετε ένα τρυφερό και νόστιμο πιάτο.


Το να φτιάξετε μια γευστική μοσχαρίσια μπριζόλα με λεμόνι σε μια κατσαρόλα είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να απολαύσετε ένα τρυφερό και νόστιμο πιάτο. Ακολουθεί μια απλή συνταγή που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία και θα φτιάξετε την τέλεια μπριζόλα.

Συστατικά

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες 
  • 2 λεμόνια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Ξεκινήστε καρυκεύοντας τις μοσχαρίσιες μπριζόλες με αλάτι, πιπέρι, αποξηραμένο θυμάρι και αποξηραμένο δεντρολίβανο. Φροντίστε να επικαλύπτετε ομοιόμορφα και τις δύο πλευρές με το μείγμα καρυκευμάτων. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθούν, προσθέστε τις καρυκευμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες στην κατσαρόλα και σοτάρετε για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσοκαφέ κρούστα. Βγάζετε τις μπριζόλες από την κατσαρόλα και τις αφήνετε στην άκρη σε ένα πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το σοτάρουμε για ένα λεπτό περίπου μέχρι να μυρίσει. Προσοχή να μην καεί το σκόρδο. Στύψτε το χυμό ενός λεμονιού στην κατσαρόλα, ξύνοντας τυχόν ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο για να ξεγλαλώσετε το τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα τον ζωμό βοδινού και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει. Επιστρέψτε τις ψημένες μοσχαρίσιες μπριζόλες στην κατσαρόλα, φωλιάζοντάς τις στο υγρό.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό. Αφήστε τις μπριζόλες να σιγοβράσουν απαλά στον ζωμό με λεμόνι για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο ψησίματος. Μόλις ψηθούν οι μπριζόλες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, τις βγάζετε από την κατσαρόλα και τις μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ανακατεύουμε το βούτυρο στη σάλτσα που παραμένει στην κατσαρόλα μέχρι να λιώσει και να ενωθεί καλά. Κόψτε το υπόλοιπο λεμόνι σε φέτες και σερβίρετε μαζί με τις μοσχαρίσιες μπριζόλες. Ρίξτε τη σάλτσα με λεμόνι πάνω από τις μπριζόλες και γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό, αν θέλετε. Σερβίρετε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες ζεστές, συνοδευόμενες από τα αγαπημένα σας συνοδευτικά, όπως πουρέ πατάτας, ψητά λαχανικά ή μια τραγανή σαλάτα. Απολαύστε τις χυμώδεις μοσχαρίσιες μπριζόλες εμποτισμένες με τη ζωηρή γεύση του λεμονιού, δημιουργώντας ένα νόστιμο και αξέχαστο γεύμα μαγειρεμένο ακριβώς στην κατσαρόλα σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα μαγειρικά μυστικά για να φτιάξετε την τέλεια μπριζόλα;

Πώς να φτιάξετε ένα εύκολο δείπνο για να εντυπωσιάσετε την πεθερά σας;

Χοιρινή μπριζόλα λαιμού με δεντρολίβανο, λεμόνι, ξύδι μπαλσάμικο και μέλι

Στριφογυριστά κομμάτια μπριζόλας με σάλτσα καλαμποκιού και ψητή πιπεριά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon