Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχαρίσια μπριζόλα: Πώς να φτιάξετε λεμονάτη μοσχαρίσια μπριζόλα στην κατσαρόλα;

Μοσχαρίσια μπριζόλα: Πώς να φτιάξετε λεμονάτη μοσχαρίσια μπριζόλα στην κατσαρόλα;

Μοσχαρίσια μπριζόλα: Το να φτιάξετε μια γευστική μοσχαρίσια μπριζόλα με λεμόνι σε μια κατσαρόλα είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να απολαύσετε ένα τρυφερό και νόστιμο πιάτο.



Το να φτιάξετε μια γευστική μοσχαρίσια μπριζόλα με λεμόνι σε μια κατσαρόλα είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να απολαύσετε ένα τρυφερό και νόστιμο πιάτο. Ακολουθεί μια απλή συνταγή που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία και θα φτιάξετε την τέλεια μπριζόλα.


Συστατικά

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες 
  • 2 λεμόνια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Ξεκινήστε καρυκεύοντας τις μοσχαρίσιες μπριζόλες με αλάτι, πιπέρι, αποξηραμένο θυμάρι και αποξηραμένο δεντρολίβανο. Φροντίστε να επικαλύπτετε ομοιόμορφα και τις δύο πλευρές με το μείγμα καρυκευμάτων. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθούν, προσθέστε τις καρυκευμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες στην κατσαρόλα και σοτάρετε για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσοκαφέ κρούστα. Βγάζετε τις μπριζόλες από την κατσαρόλα και τις αφήνετε στην άκρη σε ένα πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το σοτάρουμε για ένα λεπτό περίπου μέχρι να μυρίσει. Προσοχή να μην καεί το σκόρδο. Στύψτε το χυμό ενός λεμονιού στην κατσαρόλα, ξύνοντας τυχόν ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο για να ξεγλαλώσετε το τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα τον ζωμό βοδινού και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει. Επιστρέψτε τις ψημένες μοσχαρίσιες μπριζόλες στην κατσαρόλα, φωλιάζοντάς τις στο υγρό.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό. Αφήστε τις μπριζόλες να σιγοβράσουν απαλά στον ζωμό με λεμόνι για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο ψησίματος. Μόλις ψηθούν οι μπριζόλες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, τις βγάζετε από την κατσαρόλα και τις μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ανακατεύουμε το βούτυρο στη σάλτσα που παραμένει στην κατσαρόλα μέχρι να λιώσει και να ενωθεί καλά. Κόψτε το υπόλοιπο λεμόνι σε φέτες και σερβίρετε μαζί με τις μοσχαρίσιες μπριζόλες. Ρίξτε τη σάλτσα με λεμόνι πάνω από τις μπριζόλες και γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό, αν θέλετε. Σερβίρετε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες ζεστές, συνοδευόμενες από τα αγαπημένα σας συνοδευτικά, όπως πουρέ πατάτας, ψητά λαχανικά ή μια τραγανή σαλάτα. Απολαύστε τις χυμώδεις μοσχαρίσιες μπριζόλες εμποτισμένες με τη ζωηρή γεύση του λεμονιού, δημιουργώντας ένα νόστιμο και αξέχαστο γεύμα μαγειρεμένο ακριβώς στην κατσαρόλα σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα μαγειρικά μυστικά για να φτιάξετε την τέλεια μπριζόλα;

Πώς να φτιάξετε ένα εύκολο δείπνο για να εντυπωσιάσετε την πεθερά σας;

Χοιρινή μπριζόλα λαιμού με δεντρολίβανο, λεμόνι, ξύδι μπαλσάμικο και μέλι

Στριφογυριστά κομμάτια μπριζόλας με σάλτσα καλαμποκιού και ψητή πιπεριά

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon