Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχαρίσια μάγουλα με μανιτάρια: Gourmet γευστικοί συνδυασμοί που απογειώνουν το πιάτο

Μοσχαρίσια μάγουλα με μανιτάρια: Gourmet γευστικοί συνδυασμοί που απογειώνουν το πιάτο

Μοσχαρίσια μάγουλα με μανιτάρια: Ένα από τα μέρη του μοσχαρίσιου κρέατος που έχει αρχίσει να μπαίνει και στην ζωή των Ελλήνων είναι τα μοσχαρίσια μάγουλα. Για τους περισσότερους είναι ένας υπέροχος κρασομεζές αλλά μπορεί να γίνει και ένα υπέροχο κυρίως πιάτο.


Αν το μοσχάρι αποτελεί ένα από τα αγαπημένα σας είδη κρέατος και αν πρέπει να το προσθέσετε και στην εβδομαδιαία σας διατροφή, τότε δοκιμάστε συνταγές που το περιέχουν. Υπάρχουν αρκετές συνταγές που το περιέχουν και είναι και πολύ νόστιμες. Ένα από τα μέρη του μοσχαρίσιου κρέατος που έχει αρχίσει να μπαίνει και στην ζωή των Ελλήνων είναι τα μοσχαρίσια μάγουλα. Για τους περισσότερους είναι ένας υπέροχος κρασομεζές αλλά μπορεί να γίνει και ένα υπέροχο κυρίως πιάτο. Ένα τέτοιο πιάτο είναι τα μοσχαρίσια μάγουλα με μανιτάρια. Τα συστατικά για μοσχαρίσια μάγουλα με μανιτάρια είναι απλά και αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι είναι ένα φαγητό που μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά πάρα πολύ αργά.

Τα συστατικά είναι:

  • 4 κομμάτια των 400gr μοσχαρίσια μάγουλα κομμένα
  • 1 1/2 κουταλιά του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 60gr βούτυρο ανάλατο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 8 μανιτάρια της αρεσκείας σας κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 6 φλιτζάνια χυμός παντζαριού
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 2 φλιτζάνια ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος
  • 4 κλωναράκια θυμάρι
  • 100gr μανιτάρια αποξηραμένα
  • Κάρδαμο και μαλακά βότανα όπως ο μάραθος για το σερβίρισμα

Δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο, απλά να ζεστάνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Αλείψτε το μοσχάρι με το λάδι και αλατοπιπερώστε το. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει χρώμα ομοιόμορφα και μετά μεταφέρετε σε ένα πιάτο. ‘Επειτα λιώστε το μισό βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και ανακατέψτε κατά διαστήματα για 5 λεπτά. Προσθέστε το χυμό παντζαριού, το κρασί, το ζωμό και το θυμάρι και αφήστε τα να βράσουν. Προσθέστε το μοσχαρίσιο κρέας και μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 4 ώρες. Αν αναρωτιέστε πώς να φτιάξετε το ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος τότε κρατήστε 1 φλιτζάνι από αυτό που ψήνετε σε ένα μπολ και προσθέστε το μοσχάρι.

Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στην άκρη. Βάλτε το υπόλοιπο υγρό σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει και να μειωθεί κατά τα τρία τέταρτα. Εν τω μεταξύ, λιώστε τα υπόλοιπα 30gr βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ανακατέψτε με 1/4 του φλιτζανιού το μοσχαρίσιο ζωμό και προσθέστε το κρέας. Μοιράζουμε τα μοσχαρίσια μάγουλα και τα μανιτάρια στα πιάτα σερβιρίσματος. Περιχύνετε με υγρό που σιγοβράζει και σερβίρετε με κάρδαμο και βότανα. Απολαύστε ένα πιάτο που θα βρίσκατε μόνο σε gourmet εστιατόρια!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχαρίσια κεφτεδακια με κόκκινη σάλτσα

Ετοιμάστε φακές μπολονέζ σε μια πεντανόστιμη vegan παραλλαγή του γνωστού πιάτου

Παραδοσιακό μοσχάρι κλέφτικο με τυριά και λαχανικά

Vegan μπριζόλες από υποκατάστατα κρέατος με γεύση πραγματικού θα σερβίρονται σε 30 εστιατόρια στην Ευρώπη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon