Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα: Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με ζυμαρικά, πουρέ ή ρύζι

Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα: Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με ζυμαρικά, πουρέ ή ρύζι

Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα: Τα κεφτεδάκια με σάλτσα είναι μία παλιά συνταγή πιο ελαφριά από τα σουτζουκάκια, ιδιαίτερα χορταστική και αγαπημένη στα μικρά παιδιά, αφού μπορεί να λειτουργήσει και σαν συνοδευτικό για πολλά φαγητά, αλλά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και σαν πρώτη ύλη για σάντουιτς.


Αν αναρωτιέστε τι να μαγειρέψετε σήμερα, σας έχω τη λύση. Ένα πιάτο που δεν είναι τόσο βαρύ όσο τα σουτζουκάκια, αλλά είναι εξίσου θεσπέσιο. Τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα είναι κι αυτά μία παλιά συνταγή, ιδιαίτερα χορταστική και είναι επίσης ένα πιάτο, που θα φάνε εύκολα τα μικρά παιδιά, αφού μπορεί να λειτουργήσει και σαν συνοδευτικό για πολλά φαγητά, αλλά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και σαν πρώτη ύλη για σάντουιτς. Ας δούμε όμως παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστούμε αρχικά, και στην συνέχεια πώς θα μαγειρέψουμε το φαγητό αυτό.

Τι θα χρειαστείτε;

Υλικά για τον κιμά:

  • 450 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 1/4 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο περασμένη στην πρέσα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 5 κ.σ. νερό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 2-3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

  • Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μπολ και αφού ανακατέψουμε καλά με τα χέρια μας όλα τα υλικά, ζυμώνουμε τα κεφτεδάκια μας, προσθέτοντας σιγά σιγά τις 5 κουταλιές νερό.
  • Βρέχουμε τα χέρια μας και σχηματίζουμε μικρά κεφτεδάκια.
  • Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για λίγο τους κεφτέδες, τόσο όσο να πάρουν χρώμα.
  • Τους βγάζουμε και στο πιάτο που θα του βάλουμε έχουμε βάλει από πριν, απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να τραβήξει καλά τα πολλά λάδια. Αν χρειαστεί, κάνουμε και μία αλλαγή στο χαρτί.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας.
  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  • Ρίχνουμε μέσα του κεφτέδες και συνεχίζουμε το βράσιμο, για 20 με 30 λεπτά ακόμα, μέχρι δηλαδή να δέσει η σάλτσα μαζί με το κρέας και φυσικά να ψηθεί καλά το κρέας.
  • Σερβίρουμε με λευκό πιλάφι, με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ ή ακόμη και με μακαρονάδα.

Θα δείτε ότι αυτό το πιάτο θα σας εντυπωσιάσει οικογενειακώς. Είναι πολύ αφράτοι κεφτέδες και με την σάλτσα που μελώνει γύρω τους, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ετοιμάστε φακές μπολονέζ σε μια πεντανόστιμη vegan παραλλαγή του γνωστού πιάτου

Ποια είναι τα 5 δημοφιλέστερα είδη κρέατος στον πλανήτη;

Παραδοσιακό μοσχάρι κλέφτικο με τυριά και λαχανικά

Vegan μπριζόλες από υποκατάστατα κρέατος με γεύση πραγματικού θα σερβίρονται σε 30 εστιατόρια στην Ευρώπη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon