Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι τζίντζερ: Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με μια πεντανόστιμη συνταγή

Μοσχάρι τζίντζερ: Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με μια πεντανόστιμη συνταγή

Μοσχάρι τζίντζερ: Ένα εύκολο, χορταστικό γεύμα, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και σίδηρο που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.



Eνισχύστε τη δύναμη του εγκεφάλου σας και του ανοσοποιητικού σας συστήματος με υγιεινές συνταγές που θα καταφέρουν να προάγουν την καλή συγκέντρωση, την ενέργεια και ακόμη και να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε ήσυχοι κατά τη διάρκεια της μελέτης, μιας σημαντικής δουλειάς ή ακόμη και μιας ζωτικής σημασίας παρουσίαση. Ένα εύκολο, χορταστικό γεύμα, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και σίδηρο. Μην ξεχνάτε ότι καλό γεύμα θεωρείται αυτό που θα είναι ικανό να σας ανεβάσει εκείνα τα βράδια που επιστρέφετε μετά από ώρες δουλειάς και δεν έχετε καθόλου ενέργεια. Μια τέτοιου είδους συνταγή με αυτές τις ιδιότητες είναι και η συνταγή με μοσχαρίσιο κρέας, τζίντζερ και τσίλι. Τα συστατικά του δεν είναι τόσα πολλά και σχεδόν όλα τα έχουμε ήδη στο ντουλάπι και στο ψυγείο μας.


Τα συστατικά είναι τα εξής:

  • 1/3 του φλιτζανιού λευκό ξύδι
  • 2 φλιτζάνια περίπου 500 ml ζωμός κοτόπουλου
  • Κομμάτια τζίντζερ των 15 gr κομμένα σε φέτες
  • 2 κομμάτια των 200gr μοσχαρίσιο φιλέτο
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ένα μείγμα shichimi togarashi που μπορείτε εύκολα να βρείτε σε καταστήματα με ιαπωνικά προϊόντα
  • 270gr αποξηραμένα noodles (μαγειρέψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου)
  • 1/2 φλιτζάνι περίπου 80gr ξινολάχανο
  • Φύλλα αμάρανθου
  • λάδι τσίλι
  • σάλτσα σόγιας για το σερβίρισμα

Οδηγίες παρασκευής

Ακόμα και αν δεν γνωρίζετε τίποτα από μαγειρική, είναι πολύ εύκολο να το παρασκευάσετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. Μέθοδος παρασκευής: Ξεκινήστε με το ξύδι, το ζωμό, το τζίντζερ και 2 φλιτζάνια περίπου 500ml νερό, τα οποία θα τοποθετήσετε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και στη συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη και το σκεπάζουμε για να διατηρηθεί ζεστό. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και έπειτα ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Μαγειρεύουμε τις μπριζόλες για 4 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο ή μέχρι να ψηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μετά αφήστε το να ξεκουραστεί, καλυμμένο χαλαρά με αλουμινόχαρτο, για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με shichimi togarashi και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Συνεχίζοντας, μοιράζουμε τα noodles σε μπολ. Περιχύνουμε με ζωμό και το ρίχνουμε πάνω από την μπριζόλα, το λάχανο τουρσί και τα φύλλα αμάρανθου. Σερβίρετέ το, περιχυμένο με λάδι τσίλι και σάλτσα σόγιας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχάρι γκούλας: Μια συνταγή του απόλυτου comfort food από τη Δανία

Μοσχαρίσιο ψαρονέφρι slow cooking με σάλτσα μπάρμπεκιου

Κορεάτικη συνταγή με μοσχάρι και λαχανικά

Μοσχάρι κόντρα φιλέτο με σπαράγγια και μανέστρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon