Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι teriyaki: Μια χαβανέζικη συνταγή που θα διεγείρει τις 3 από τις 5 αισθήσεις σας

Μοσχάρι teriyaki: Μια χαβανέζικη συνταγή που θα διεγείρει τις 3 από τις 5 αισθήσεις σας

Μοσχάρι teriyaki: Το τρυφερό μοσχαρίσιο κρέας σε φέτες απορροφά την σπιτική σάλτσα teriyaki και δημιουργεί μια γλυκιά, σχεδόν καραμελένια γεύση σε μια έκρηξη γεύσεων από τη Χαβάη!



Το Hawaiian Beef Teriyaki είναι ένα τρυφερό, ζουμερό και τόσο γευστικό πιάτο που θα σας μείνει αξέχαστο! Ουσιαστικά είναι ένα μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε λεπτές φέτες και περιχυμένο με μια απλή σπιτική σάλτσα teriyaki. Είναι ένα καθαρά Κυριακάτικο πιάτο που θα γίνει το αγαπημένο της οικογένειας. Αυτό θα συμβεί γιατί το τρυφερό μοσχαρίσιο κρέας σε φέτες απορροφά την σπιτική σάλτσα teriyaki και δημιουργεί μια γλυκιά, σχεδόν καραμελένια γεύση. Σερβίρεται συνήθως με ρύζι basmati. Υπάρχουν πολλές προτάσεις που μπορείτε να κάνετε με το βοδινό Teriyaki. Μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε την απλή σάλτσα teriyaki ως μαρινάδα και για άλλου είδους κρέατα όπως: κοτόπουλο, γαρίδες, μπιφτέκια ή ακόμη και για λαχανικά.


Τα συστατικά που θα χρειαστούν για το μοσχάρι με teriyaki είναι:

  • 450ml ανανά ψιλοκομμένο και με το χυμό του
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 3/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1 κιλό κόντρα μπριζόλα μοσχαρίσια κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες (να ξέρετε ότι το carne asada λειτουργεί ΤΕΛΕΙΑ)

Ανακατεύστε όλα τα υλικά, εκτός από το βοδινό. Αφήνετε στην άκρη περίπου 1/2 φλιτζάνι από τη σάλτσα, σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο. Τοποθετήστε το μοσχαρίσιο κρέας σε μια σακούλα φαγητού και περιχύστε τη μαρινάδα. Πιέστε όλο τον αέρα, σφραγίστε και μαρινάρετε για τουλάχιστον 6 ώρες (αν είναι εφικτό κάντε το για όλη τη νύχτα). Πάνω από έτοιμη σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ψήστε τη μπριζόλα ένα ή δύο λεπτά μέχρι να ψηθεί. Τοποθετήστε το βόειο κρέας σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από το μαγειρεμένο βόειο κρέας και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί καλά. Σερβίρετε με ρύζι και ψητό ή φρέσκο ανανά. Για να πήξει επιπλέον η μαρινάδα ανακατέψτε λίγο κρύο νερό με λίγο corn flour και χτυπήστε μέσα στο μείγμα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια περιχύνουμε το κρέας, τα λαχανικά ή το ρύζι.

Να ξέρετε ότι τα περισσεύματα θα σας δώσουν ένα απολαυστικό γεύμα την επόμενη μέρα! Μπορείτε να αποθηκεύσετε το μοσχαρίσιο κρέας καλά σκεπασμένο στο ψυγείο για έως και τρεις ημέρες. Είναι συνηθισμένο να ψήνετε μερικές φρέσκες φέτες ανανά και να τις  σερβίρετε μαζί με το βόειο κρέας με απλό λευκό ρύζι ή ακόμα και με πλιγούρι. Με οτιδηπότε και να το δοκιμάσετε και οποιαδήποτε παραλλαγή και να κάνετε, το σίγουρο είναι ότι θα το ευχαριστηθείτε και εσείς αλλά και οι φίλοι σας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μαμαδίστικη συνταγή με λαζάνια για γαστρονομικές αναμνήσεις

Μια εξωτική συνταγή με μοσχάρι και γάλα καρύδας με κάρυ για το απόλυτο comfort food

Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα ροκφόρ για μια μοναδική εμπειρία γαστρονομίας

Κεφτεδάκια με αμύγδαλο και σάλτσα σαφράν με γεύση Καταλονίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Close Icon