Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι ταρτάρ: Μια αμφιλεγόμενη συνταγή που αναδεικνύει την αυθεντική γεύση του κρέατος

Μοσχάρι ταρτάρ: Μια αμφιλεγόμενη συνταγή που αναδεικνύει την αυθεντική γεύση του κρέατος

Μοσχάρι ταρτάρ: Η αυθεντική γεύση του μοσχαριού αναδεικνύεται αρμονικά μέσα από αυτή την συνταγή για beef tartare. Είναι 100% ασφαλής για κατανάλωση και υπόσχεται να σας εκπλήξει γαστρονομικά από την πρώτη μπουκιά.


Μάθετε πώς να φτιάχνετε κλασικό ταρτάρ μόσχου (Beef Tartare) στο σπίτι. Τολμηρό και νόστιμο, θα λατρέψετε αυτό το κομψό πιάτο για ένα σπέσιαλ δείπνο. Είναι απόλυτα ασφαλές για κατανάλωση και δεν απαιτεί μαγείρεμα. Αυτή η κλασική γαλλική συνταγή είναι εύκολο να βρεθεί σε μπιστρό, καφετέριες και εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη. Κάθε μπουκιά είναι τολμηρή, όξινη και εξακολουθεί να είναι απόλυτα ικανοποιητική. Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ωμό κρέας, αξίζει να ξεκινήσετε τώρα. Το πικάντικο Sashimi σολομού είναι ένα αγαπημένο γεύμα γιατί δεν χάνεται καμία από τις φυσικές γεύσεις του κρέατος. Το ίδιο ισχύει και στο ταρτάρ μοσχαρίσιου κρέατος, όπου οι μοσχομυριστές γεύσεις είναι ο πρωταγωνιστής της παράστασης. Μερικά επιπλέον συστατικά, όπως κάπαρη, κρεμμυδάκια εσαλότ, αγγουράκια κορνισόν και μουστάρδα ενισχύουν αυτές τις υπέροχες γεύσεις!

Υλικά ταρτάρ βοείου κρέατος

  • Άπαχη μπριζόλα – Ξεκινήστε με μια πολύ καλή άπαχη μπριζόλα, όπως φιλέτο βοείου κρέατος. Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας μια φρέσκια μπριζόλα και πείτε του ότι θα την φάτε ωμή.
  • Κάπαρη – Αυτά προσθέτουν μια ωραία οξύτητα για να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των γεύσεων.
  • Αγγουράκι κορνισόν – Ή μικρά τουρσιά άνηθου. Απλώς μην χρησιμοποιείτε γλυκά τουρσιά.
  • Κρεμμυδάκι εσαλότ – Για να δώσετε σε κάθε μπουκιά μια διακριτική αλμυρή γεύση.
  • Σάλτσα Worcestershire – Μια κλασική επιλογή στις περισσότερες συνταγές ταρτάρ βοείου κρέατος. Οι τολμηρές γεύσεις umami παίζουν καλά με την οξύτητα σε κάθε μπουκιά.
  • Μαϊντανός φρέσκος
  • Κρόκοι αυγών – Για να σερβίρετε πάνω από το ταρτάρ του βοείου κρέατος ή να το ανακατέψετε με το κρέας. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα αυγά και να τα διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα του σερβίρισμα.

Πώς να προετοιμάσετε και να κόψετε ταρτάρ μοσχαρίσιου κρέατος

  • Κόψτε το λίπος: Δεν πρέπει να υπάρχει πολύ, καθώς η μπριζόλα είναι άπαχη, αλλά προσπαθήστε να αφαιρέσετε τυχόν τένοντες ή μεγάλα κομμάτια λίπους.
  • Παγώστε τη μπριζόλα: Αν αφήσετε τη μπριζόλα να σφίξει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 20 λεπτά, θα κάνει το κόψιμό της πολύ πιο εύκολο.
  • Κόψτε και ψιλοκόψτε την μπριζόλα: Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε την παγωμένη μπριζόλα σε φέτες ¼ ίντσας και στην συνέχεια σε λωρίδες ίντσας. Κόψτε τις λωρίδες σε πολύ λεπτά κομμάτια. Το προσθέτουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να ετοιμάσουμε τις επιπλέον γεύσεις.

Πώς να φτιάξετε κλασική μπριζόλα ταρτάρ

  • Ετοιμάστε τα έξτρα: Κόψτε σε κύβους την κάπαρη, τα αγγουράκια κορνισόν, τα κρεμμυδάκι εσαλότ και τον μαϊντανό και βάλτε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε τη σάλτσα Worcestershire και τη μουστάρδα από πάνω και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
  • Προσθέστε την μπριζόλα: Προσθέστε την έτοιμη μπριζόλα στο μπολ και διπλώστε την απαλά στα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι όσο χρειάζεται. Αφήστε το στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να έρθει η ώρα του φαγητού.
  • Πιάστε το ταρτάρ: Πιέστε το μισό από το μείγμα ταρτάρ σε στρογγυλή φόρμα ή ramekin. Αναποδογυρίστε το σε ένα πιάτο και μετά επαναλάβετε με το δεύτερο μισό. Δημιουργήστε ένα μικρό πηγάδι πάνω από κάθε ταρτάρ και προσθέστε από πάνω έναν κρόκο αυγού.
  • Σερβίρετε: Προσθέστε μερικά επιπλέον κορνιχόν, κροστίνι και μουστάρδα στο πιάτο και απολαύστε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχάρι au jus: Τι σημαίνει au jus ως τεχνική και πού το χρησιμοποιούμε

Τραγανά και πεντανόστιμα μεξικάνικα tacos

Πίτα του βοσκού, το απόλυτο comfort food για τον χειμώνα

Παραδοσιακά γιουβαρλάκια αυγολέμονο με μοσχαρίσιο κιμά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon