Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι ταρτάρ: Μια αμφιλεγόμενη συνταγή που αναδεικνύει την αυθεντική γεύση του κρέατος

Μοσχάρι ταρτάρ: Μια αμφιλεγόμενη συνταγή που αναδεικνύει την αυθεντική γεύση του κρέατος

Μοσχάρι ταρτάρ: Η αυθεντική γεύση του μοσχαριού αναδεικνύεται αρμονικά μέσα από αυτή την συνταγή για beef tartare. Είναι 100% ασφαλής για κατανάλωση και υπόσχεται να σας εκπλήξει γαστρονομικά από την πρώτη μπουκιά.


Μάθετε πώς να φτιάχνετε κλασικό ταρτάρ μόσχου (Beef Tartare) στο σπίτι. Τολμηρό και νόστιμο, θα λατρέψετε αυτό το κομψό πιάτο για ένα σπέσιαλ δείπνο. Είναι απόλυτα ασφαλές για κατανάλωση και δεν απαιτεί μαγείρεμα. Αυτή η κλασική γαλλική συνταγή είναι εύκολο να βρεθεί σε μπιστρό, καφετέριες και εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη. Κάθε μπουκιά είναι τολμηρή, όξινη και εξακολουθεί να είναι απόλυτα ικανοποιητική. Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ωμό κρέας, αξίζει να ξεκινήσετε τώρα. Το πικάντικο Sashimi σολομού είναι ένα αγαπημένο γεύμα γιατί δεν χάνεται καμία από τις φυσικές γεύσεις του κρέατος. Το ίδιο ισχύει και στο ταρτάρ μοσχαρίσιου κρέατος, όπου οι μοσχομυριστές γεύσεις είναι ο πρωταγωνιστής της παράστασης. Μερικά επιπλέον συστατικά, όπως κάπαρη, κρεμμυδάκια εσαλότ, αγγουράκια κορνισόν και μουστάρδα ενισχύουν αυτές τις υπέροχες γεύσεις!

Υλικά ταρτάρ βοείου κρέατος

  • Άπαχη μπριζόλα – Ξεκινήστε με μια πολύ καλή άπαχη μπριζόλα, όπως φιλέτο βοείου κρέατος. Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας μια φρέσκια μπριζόλα και πείτε του ότι θα την φάτε ωμή.
  • Κάπαρη – Αυτά προσθέτουν μια ωραία οξύτητα για να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των γεύσεων.
  • Αγγουράκι κορνισόν – Ή μικρά τουρσιά άνηθου. Απλώς μην χρησιμοποιείτε γλυκά τουρσιά.
  • Κρεμμυδάκι εσαλότ – Για να δώσετε σε κάθε μπουκιά μια διακριτική αλμυρή γεύση.
  • Σάλτσα Worcestershire – Μια κλασική επιλογή στις περισσότερες συνταγές ταρτάρ βοείου κρέατος. Οι τολμηρές γεύσεις umami παίζουν καλά με την οξύτητα σε κάθε μπουκιά.
  • Μαϊντανός φρέσκος
  • Κρόκοι αυγών – Για να σερβίρετε πάνω από το ταρτάρ του βοείου κρέατος ή να το ανακατέψετε με το κρέας. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα αυγά και να τα διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα του σερβίρισμα.

Πώς να προετοιμάσετε και να κόψετε ταρτάρ μοσχαρίσιου κρέατος

  • Κόψτε το λίπος: Δεν πρέπει να υπάρχει πολύ, καθώς η μπριζόλα είναι άπαχη, αλλά προσπαθήστε να αφαιρέσετε τυχόν τένοντες ή μεγάλα κομμάτια λίπους.
  • Παγώστε τη μπριζόλα: Αν αφήσετε τη μπριζόλα να σφίξει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 20 λεπτά, θα κάνει το κόψιμό της πολύ πιο εύκολο.
  • Κόψτε και ψιλοκόψτε την μπριζόλα: Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε την παγωμένη μπριζόλα σε φέτες ¼ ίντσας και στην συνέχεια σε λωρίδες ίντσας. Κόψτε τις λωρίδες σε πολύ λεπτά κομμάτια. Το προσθέτουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να ετοιμάσουμε τις επιπλέον γεύσεις.

Πώς να φτιάξετε κλασική μπριζόλα ταρτάρ

  • Ετοιμάστε τα έξτρα: Κόψτε σε κύβους την κάπαρη, τα αγγουράκια κορνισόν, τα κρεμμυδάκι εσαλότ και τον μαϊντανό και βάλτε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε τη σάλτσα Worcestershire και τη μουστάρδα από πάνω και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
  • Προσθέστε την μπριζόλα: Προσθέστε την έτοιμη μπριζόλα στο μπολ και διπλώστε την απαλά στα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι όσο χρειάζεται. Αφήστε το στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να έρθει η ώρα του φαγητού.
  • Πιάστε το ταρτάρ: Πιέστε το μισό από το μείγμα ταρτάρ σε στρογγυλή φόρμα ή ramekin. Αναποδογυρίστε το σε ένα πιάτο και μετά επαναλάβετε με το δεύτερο μισό. Δημιουργήστε ένα μικρό πηγάδι πάνω από κάθε ταρτάρ και προσθέστε από πάνω έναν κρόκο αυγού.
  • Σερβίρετε: Προσθέστε μερικά επιπλέον κορνιχόν, κροστίνι και μουστάρδα στο πιάτο και απολαύστε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχάρι au jus: Τι σημαίνει au jus ως τεχνική και πού το χρησιμοποιούμε

Τραγανά και πεντανόστιμα μεξικάνικα tacos

Πίτα του βοσκού, το απόλυτο comfort food για τον χειμώνα

Παραδοσιακά γιουβαρλάκια αυγολέμονο με μοσχαρίσιο κιμά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon