Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι ταρτάρ: Μια αμφιλεγόμενη συνταγή που αναδεικνύει την αυθεντική γεύση του κρέατος

Μοσχάρι ταρτάρ: Μια αμφιλεγόμενη συνταγή που αναδεικνύει την αυθεντική γεύση του κρέατος

Μοσχάρι ταρτάρ: Η αυθεντική γεύση του μοσχαριού αναδεικνύεται αρμονικά μέσα από αυτή την συνταγή για beef tartare. Είναι 100% ασφαλής για κατανάλωση και υπόσχεται να σας εκπλήξει γαστρονομικά από την πρώτη μπουκιά.



Μάθετε πώς να φτιάχνετε κλασικό ταρτάρ μόσχου (Beef Tartare) στο σπίτι. Τολμηρό και νόστιμο, θα λατρέψετε αυτό το κομψό πιάτο για ένα σπέσιαλ δείπνο. Είναι απόλυτα ασφαλές για κατανάλωση και δεν απαιτεί μαγείρεμα. Αυτή η κλασική γαλλική συνταγή είναι εύκολο να βρεθεί σε μπιστρό, καφετέριες και εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη. Κάθε μπουκιά είναι τολμηρή, όξινη και εξακολουθεί να είναι απόλυτα ικανοποιητική. Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ωμό κρέας, αξίζει να ξεκινήσετε τώρα. Το πικάντικο Sashimi σολομού είναι ένα αγαπημένο γεύμα γιατί δεν χάνεται καμία από τις φυσικές γεύσεις του κρέατος. Το ίδιο ισχύει και στο ταρτάρ μοσχαρίσιου κρέατος, όπου οι μοσχομυριστές γεύσεις είναι ο πρωταγωνιστής της παράστασης. Μερικά επιπλέον συστατικά, όπως κάπαρη, κρεμμυδάκια εσαλότ, αγγουράκια κορνισόν και μουστάρδα ενισχύουν αυτές τις υπέροχες γεύσεις!


Υλικά ταρτάρ βοείου κρέατος

  • Άπαχη μπριζόλα – Ξεκινήστε με μια πολύ καλή άπαχη μπριζόλα, όπως φιλέτο βοείου κρέατος. Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας μια φρέσκια μπριζόλα και πείτε του ότι θα την φάτε ωμή.
  • Κάπαρη – Αυτά προσθέτουν μια ωραία οξύτητα για να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των γεύσεων.
  • Αγγουράκι κορνισόν – Ή μικρά τουρσιά άνηθου. Απλώς μην χρησιμοποιείτε γλυκά τουρσιά.
  • Κρεμμυδάκι εσαλότ – Για να δώσετε σε κάθε μπουκιά μια διακριτική αλμυρή γεύση.
  • Σάλτσα Worcestershire – Μια κλασική επιλογή στις περισσότερες συνταγές ταρτάρ βοείου κρέατος. Οι τολμηρές γεύσεις umami παίζουν καλά με την οξύτητα σε κάθε μπουκιά.
  • Μαϊντανός φρέσκος
  • Κρόκοι αυγών – Για να σερβίρετε πάνω από το ταρτάρ του βοείου κρέατος ή να το ανακατέψετε με το κρέας. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα αυγά και να τα διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα του σερβίρισμα.

Πώς να προετοιμάσετε και να κόψετε ταρτάρ μοσχαρίσιου κρέατος

  • Κόψτε το λίπος: Δεν πρέπει να υπάρχει πολύ, καθώς η μπριζόλα είναι άπαχη, αλλά προσπαθήστε να αφαιρέσετε τυχόν τένοντες ή μεγάλα κομμάτια λίπους.
  • Παγώστε τη μπριζόλα: Αν αφήσετε τη μπριζόλα να σφίξει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 20 λεπτά, θα κάνει το κόψιμό της πολύ πιο εύκολο.
  • Κόψτε και ψιλοκόψτε την μπριζόλα: Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε την παγωμένη μπριζόλα σε φέτες ¼ ίντσας και στην συνέχεια σε λωρίδες ίντσας. Κόψτε τις λωρίδες σε πολύ λεπτά κομμάτια. Το προσθέτουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να ετοιμάσουμε τις επιπλέον γεύσεις.

Πώς να φτιάξετε κλασική μπριζόλα ταρτάρ

  • Ετοιμάστε τα έξτρα: Κόψτε σε κύβους την κάπαρη, τα αγγουράκια κορνισόν, τα κρεμμυδάκι εσαλότ και τον μαϊντανό και βάλτε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε τη σάλτσα Worcestershire και τη μουστάρδα από πάνω και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
  • Προσθέστε την μπριζόλα: Προσθέστε την έτοιμη μπριζόλα στο μπολ και διπλώστε την απαλά στα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι όσο χρειάζεται. Αφήστε το στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να έρθει η ώρα του φαγητού.
  • Πιάστε το ταρτάρ: Πιέστε το μισό από το μείγμα ταρτάρ σε στρογγυλή φόρμα ή ramekin. Αναποδογυρίστε το σε ένα πιάτο και μετά επαναλάβετε με το δεύτερο μισό. Δημιουργήστε ένα μικρό πηγάδι πάνω από κάθε ταρτάρ και προσθέστε από πάνω έναν κρόκο αυγού.
  • Σερβίρετε: Προσθέστε μερικά επιπλέον κορνιχόν, κροστίνι και μουστάρδα στο πιάτο και απολαύστε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχάρι au jus: Τι σημαίνει au jus ως τεχνική και πού το χρησιμοποιούμε

Τραγανά και πεντανόστιμα μεξικάνικα tacos

Πίτα του βοσκού, το απόλυτο comfort food για τον χειμώνα

Παραδοσιακά γιουβαρλάκια αυγολέμονο με μοσχαρίσιο κιμά

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon