Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι συνταγή: Στριφογυριστά κομμάτια μπριζόλας με σάλτσα καλαμποκιού και ψητή πιπεριά

Μοσχάρι συνταγή: Στριφογυριστά κομμάτια μπριζόλας με σάλτσα καλαμποκιού και ψητή πιπεριά

Περιεκτικότητα πρωτεΐνης: Προσπαθήστε να βρείτε λίγο ελεύθερο χρόνο και θα δείτε ότι θα φτιάξετε μία από τις νοστιμότερες συνταγές που έχετε φάει ποτέ και δεν είναι άλλη από κομμάτια μπριζόλας με ειδική κοπή ,σερβιρισμένα με σάλτσα καλαμποκιού και ψητή πιπεριά.


Αν είστε από τους ανθρώπους που θεωρείτε ότι τα φαγητά με υψηλής περιεκτικότητας πρωτεΐνη είναι λίγα, θα πρέπει σίγουρα να το ξανασκεφτείτε. Τα υλικά με πρωτεΐνη είναι τόσα πολλά και οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τους φτιάξετε άπειροι,. Γι’ αυτό πάρτε χαρτί και μολύβι, προσπαθήστε να βρείτε λίγο ελεύθερο χρόνο και θα δείτε ότι θα φτιάξετε μία από τις νοστιμότερες συνταγές που έχετε φάει ποτέ και δεν είναι άλλη από κομμάτια μπριζόλας με ειδική κοπή ,σερβιρισμένα με σάλτσα καλαμποκιού και ψητή πιπεριά.

 Ένα νόστιμο γκουρμέ γεύμα ιδανικό για καλοκαιρινή διασκέδαση.

  • 1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού σε επίπεδα φύλλα
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου, συν επιπλέον για σερβίρισμα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα ρίγανης
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι 125 ml ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σέρι ή ξύδι από κόκκινο κρασί
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • Μπριζόλα 1,5 κιλού

Για την ψητή πιπεριά θα χρειαστείτε:

  • 4 κόκκινες πιπεριές
  • 4 ντομάτες
  • 1 μακρύ κόκκινο τσίλι
  • 1 βολβός σκόρδου
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ξύδι σέρι ή κόκκινο κρασί

Για την σάλτσα καλαμποκιού θα χρειαστείτε:

  • 2 ντομάτες αφαιρώντας τους σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο λιβανέζικο αγγούρι, αφαιρώντας τους σπόρους, ψιλοκομμένο
  • 1 καλαμποκιού, ψητό στη σχάρα
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 αβοκάντο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
  • 1/2 κονσέρβα μαύρα φασόλια, ξεπλυμένα, στραγγισμένα
  • ¼ του φλιτζανιού κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού pimenton (καπνιστή πάπρικα)
  • 1/3 του φλιτζανιού 80 ml ελαιόλαδο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Για τη μαρινάδα, τοποθετήστε το μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, τη ρίγανη, το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, το λάδι, το ξύδι και το χυμό λεμονιού σε ένα μίξερ και χτυπήστε για να ομογενοποιηθούν. Βάλτε το κρέας στη μαρινάδα, στη συνέχεια σκεπάστε και βάλτε το στο ψυγείο για 3 ώρες. Για την απόλαυση, τοποθετήστε την πιπεριά, τις ντομάτες, το τσίλι και το σκόρδο σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι να απανθρακωθούν καλά. Μεταφέρετε την πιπεριά σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στην άκρη για 15 λεπτά να ιδρώσει και μετά την ξεφλουδίζετε. Καθαρίζουμε τις ντομάτες, το τσίλι και τις σκελίδες σκόρδου. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το λάδι και το ξύδι. Αλατοπιπερώστε και αφήστε την απόλαυση στην άκρη. Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε ένα γουόκ σε υψηλή θερμοκρασία. Αφαιρέστε την περίσσεια μαρινάδας από το κρέας και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτρια ή μέχρι να ψηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μεταφέρουμε σε πιατέλα, σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε πεντανόστιμα λαζάνια με μαύρα φασόλια

5 τροφές που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή

Τι είναι το άμυλο πατάτας και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Φτιάχνουμε κοτόπουλο με αμύγδαλο για ένα υπέροχο γεύμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon