Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι συκώτι: Μια υπέροχη συνταγή που αναδεικνύει την καλύτερη εκδοχή του συκωτιού

Μοσχάρι συκώτι: Μια υπέροχη συνταγή που αναδεικνύει την καλύτερη εκδοχή του συκωτιού

Μοσχάρι συκώτι: Εάν σας αρέσει η γεύση του μοσχαρίσιου συκωτιού, τότε θα λατρέψετε αυτή την συνταγή που μετατρέπει το συκώτι σε αριστούργημα γαστρονομίας.



Είναι σίγουρο ότι το μοσχαρίσιο συκώτι ακούγεται και φαίνεται αηδιαστικό. Όμως η συνταγή με συκώτι και κρεμμύδια που πρόκειται να διαβάσετε παρακάτω είναι ικανή να μετατρέψει το ταπεινό μοσχαρίσιο συκώτι σε γαστρονομικό αριστούργημα! Όπως όλοι ξέρουμε το μοσχαρίσιο συκώτι είναι πλούσιο σε σίδηρο και συχνά συνιστάται ως τροφή για άτομα με έλλειψη σιδήρου και σιδηροπενία. Συνδυάζοντας το βόειο κρέας με κρεμμύδια τα οποία θα σοταριστούν με βούτυρο, προστίθεται μια υπέροχη γλυκύτητα στο πιάτο και βοηθούν να κόψει λίγη από τη έντονη γεύση του συκωτιού. Χρησιμοποιούμε μοσχαρίσιο συκώτι σε αυτή την συνταγή, αλλά για να επιτύχετε μια πιο ήπια γεύση, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο κρέας. Όταν δοκιμάσετε να την φτιάξετε είναι σίγουρο ότι θα την μοιραστείτε με όλες τις φίλες σας λόγω της νοστιμιάς της.


Τα συστατικά είναι απλά και ιδιαίτερα αν έχετε επισκεφθεί ήδη τον κρεοπώλη σας:

1. 2 κιλά μοσχαρίσιο συκώτι
2. 2 κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
3. 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο (μοιρασμένο)
4. 2 φλιτζάνια αλεύρι
5. 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
6. 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
7. 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Οδηγίες παρασκευής

Οι οδηγίες παρασκευής είναι απλές, το μόνο που πρέπει να έχετε στο νου σας είναι να ακολουθήσετε τη συνταγή κατά γράμμα και όλα θα πάνε καλά. Πρώτα προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μέτριο μεγάλο τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις φέτες ή τις ροδέλες κρεμμυδιού και σοτάρετε μέχρι να καραμελώσουν. Μόλις ροδίσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστά. Μην τα αφήσετε παραπάνω γιατί θα πικρίσουν. Όσο ψήνονται τα κρεμμύδια, ανακατεύστε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Ρίξτε το συκώτι στο μείγμα και αφήστε το στην άκρη. Μόλις αφαιρέσετε τα κρεμμύδια από το τηγάνι, λιώστε τις υπόλοιπες κουταλιές βούτυρο στο τηγάνι και μετά προσθέστε το επικαλυμμένο συκώτι.

Μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αναποδογυρίζοντας μία φορά για 3 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε μόλις γίνει και μην παραψήσετε το συκώτι. Καλό θα ήταν να σερβίρετε το συκώτι με πουρέ πατάτας, σάλτσα και από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Απολαύστε το και αν και δεν είναι αρκετά πρωτοποριακό, δοκιμάστε το με κόκκινο κρασί που να έχει γεύση ώριμων κόκκινων φρούτων. Το μοσχαρίσιο συκώτι είναι ότι καλύτερο για τον οργανισμό. Όλοι το οφείλουμε στον οργανισμό μας και εκτός από τους γευστικούς σου κάλυκες θα εκτινάξει και τον σίδηρό σου στα ύψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχάρι Stroganoff: Ζουμερό κρέας βουτηγμένο σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών

Τολμάτε να δοκιμάσετε μοσχάρι ταρτάρ;

Μοσχάρι au jus: Τι σημαίνει au jus ως τεχνική και πού το χρησιμοποιούμε

Τραγανά και πεντανόστιμα μεξικάνικα tacos

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon