Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι συκώτι: Μια υπέροχη συνταγή που αναδεικνύει την καλύτερη εκδοχή του συκωτιού

Μοσχάρι συκώτι: Μια υπέροχη συνταγή που αναδεικνύει την καλύτερη εκδοχή του συκωτιού

Μοσχάρι συκώτι: Εάν σας αρέσει η γεύση του μοσχαρίσιου συκωτιού, τότε θα λατρέψετε αυτή την συνταγή που μετατρέπει το συκώτι σε αριστούργημα γαστρονομίας.


Είναι σίγουρο ότι το μοσχαρίσιο συκώτι ακούγεται και φαίνεται αηδιαστικό. Όμως η συνταγή με συκώτι και κρεμμύδια που πρόκειται να διαβάσετε παρακάτω είναι ικανή να μετατρέψει το ταπεινό μοσχαρίσιο συκώτι σε γαστρονομικό αριστούργημα! Όπως όλοι ξέρουμε το μοσχαρίσιο συκώτι είναι πλούσιο σε σίδηρο και συχνά συνιστάται ως τροφή για άτομα με έλλειψη σιδήρου και σιδηροπενία. Συνδυάζοντας το βόειο κρέας με κρεμμύδια τα οποία θα σοταριστούν με βούτυρο, προστίθεται μια υπέροχη γλυκύτητα στο πιάτο και βοηθούν να κόψει λίγη από τη έντονη γεύση του συκωτιού. Χρησιμοποιούμε μοσχαρίσιο συκώτι σε αυτή την συνταγή, αλλά για να επιτύχετε μια πιο ήπια γεύση, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο κρέας. Όταν δοκιμάσετε να την φτιάξετε είναι σίγουρο ότι θα την μοιραστείτε με όλες τις φίλες σας λόγω της νοστιμιάς της.

Τα συστατικά είναι απλά και ιδιαίτερα αν έχετε επισκεφθεί ήδη τον κρεοπώλη σας:

1. 2 κιλά μοσχαρίσιο συκώτι
2. 2 κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
3. 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο (μοιρασμένο)
4. 2 φλιτζάνια αλεύρι
5. 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
6. 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
7. 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Οδηγίες παρασκευής

Οι οδηγίες παρασκευής είναι απλές, το μόνο που πρέπει να έχετε στο νου σας είναι να ακολουθήσετε τη συνταγή κατά γράμμα και όλα θα πάνε καλά. Πρώτα προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μέτριο μεγάλο τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις φέτες ή τις ροδέλες κρεμμυδιού και σοτάρετε μέχρι να καραμελώσουν. Μόλις ροδίσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστά. Μην τα αφήσετε παραπάνω γιατί θα πικρίσουν. Όσο ψήνονται τα κρεμμύδια, ανακατεύστε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Ρίξτε το συκώτι στο μείγμα και αφήστε το στην άκρη. Μόλις αφαιρέσετε τα κρεμμύδια από το τηγάνι, λιώστε τις υπόλοιπες κουταλιές βούτυρο στο τηγάνι και μετά προσθέστε το επικαλυμμένο συκώτι.

Μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αναποδογυρίζοντας μία φορά για 3 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε μόλις γίνει και μην παραψήσετε το συκώτι. Καλό θα ήταν να σερβίρετε το συκώτι με πουρέ πατάτας, σάλτσα και από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Απολαύστε το και αν και δεν είναι αρκετά πρωτοποριακό, δοκιμάστε το με κόκκινο κρασί που να έχει γεύση ώριμων κόκκινων φρούτων. Το μοσχαρίσιο συκώτι είναι ότι καλύτερο για τον οργανισμό. Όλοι το οφείλουμε στον οργανισμό μας και εκτός από τους γευστικούς σου κάλυκες θα εκτινάξει και τον σίδηρό σου στα ύψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχάρι Stroganoff: Ζουμερό κρέας βουτηγμένο σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών

Τολμάτε να δοκιμάσετε μοσχάρι ταρτάρ;

Μοσχάρι au jus: Τι σημαίνει au jus ως τεχνική και πού το χρησιμοποιούμε

Τραγανά και πεντανόστιμα μεξικάνικα tacos

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon