Μοσχάρι συκώτι: Εάν σας αρέσει η γεύση του μοσχαρίσιου συκωτιού, τότε θα λατρέψετε αυτή την συνταγή που μετατρέπει το συκώτι σε αριστούργημα γαστρονομίας.
Είναι σίγουρο ότι το μοσχαρίσιο συκώτι ακούγεται και φαίνεται αηδιαστικό. Όμως η συνταγή με συκώτι και κρεμμύδια που πρόκειται να διαβάσετε παρακάτω είναι ικανή να μετατρέψει το ταπεινό μοσχαρίσιο συκώτι σε γαστρονομικό αριστούργημα! Όπως όλοι ξέρουμε το μοσχαρίσιο συκώτι είναι πλούσιο σε σίδηρο και συχνά συνιστάται ως τροφή για άτομα με έλλειψη σιδήρου και σιδηροπενία. Συνδυάζοντας το βόειο κρέας με κρεμμύδια τα οποία θα σοταριστούν με βούτυρο, προστίθεται μια υπέροχη γλυκύτητα στο πιάτο και βοηθούν να κόψει λίγη από τη έντονη γεύση του συκωτιού. Χρησιμοποιούμε μοσχαρίσιο συκώτι σε αυτή την συνταγή, αλλά για να επιτύχετε μια πιο ήπια γεύση, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο κρέας. Όταν δοκιμάσετε να την φτιάξετε είναι σίγουρο ότι θα την μοιραστείτε με όλες τις φίλες σας λόγω της νοστιμιάς της.
Τα συστατικά είναι απλά και ιδιαίτερα αν έχετε επισκεφθεί ήδη τον κρεοπώλη σας:
1. 2 κιλά μοσχαρίσιο συκώτι
2. 2 κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
3. 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο (μοιρασμένο)
4. 2 φλιτζάνια αλεύρι
5. 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
6. 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
7. 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Οδηγίες παρασκευής
Οι οδηγίες παρασκευής είναι απλές, το μόνο που πρέπει να έχετε στο νου σας είναι να ακολουθήσετε τη συνταγή κατά γράμμα και όλα θα πάνε καλά. Πρώτα προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μέτριο μεγάλο τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις φέτες ή τις ροδέλες κρεμμυδιού και σοτάρετε μέχρι να καραμελώσουν. Μόλις ροδίσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστά. Μην τα αφήσετε παραπάνω γιατί θα πικρίσουν. Όσο ψήνονται τα κρεμμύδια, ανακατεύστε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Ρίξτε το συκώτι στο μείγμα και αφήστε το στην άκρη. Μόλις αφαιρέσετε τα κρεμμύδια από το τηγάνι, λιώστε τις υπόλοιπες κουταλιές βούτυρο στο τηγάνι και μετά προσθέστε το επικαλυμμένο συκώτι.
Μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αναποδογυρίζοντας μία φορά για 3 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε μόλις γίνει και μην παραψήσετε το συκώτι. Καλό θα ήταν να σερβίρετε το συκώτι με πουρέ πατάτας, σάλτσα και από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Απολαύστε το και αν και δεν είναι αρκετά πρωτοποριακό, δοκιμάστε το με κόκκινο κρασί που να έχει γεύση ώριμων κόκκινων φρούτων. Το μοσχαρίσιο συκώτι είναι ότι καλύτερο για τον οργανισμό. Όλοι το οφείλουμε στον οργανισμό μας και εκτός από τους γευστικούς σου κάλυκες θα εκτινάξει και τον σίδηρό σου στα ύψη.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube