Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι Stroganoff: Μια πανεύκολη συνταγή που μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν

Μοσχάρι Stroganoff: Μια πανεύκολη συνταγή που μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν

Μοσχάρι Stroganoff: Απολαύστε μια μοναδική συνταγή με μοσχάρι, βουτηγμένο σε μια κρεμώδη σάλτσα με μανιτάρια. Η τελειότητα σε ένα πιάτο!



Το εύκολο φαγητό δεν χρειάζεται να διαρκέσει πολύ. Έτσι ακριβώς είναι και το μοσχαράκι Stroganoff. Αυτό το παραδοσιακό πιάτο που αποτελείται από τρυφερό βοδινό κρέας βουτηγμένο σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών με μια νότα κόκκινου κρασιού μπορεί να είναι έτοιμο και στο τραπέζι σας μόνο σε μισή ώρα. Αυτό το κρεμώδες μοσχαρίσιο Stroganoff είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα όλων των εποχών. Είτε αποφασίσετε να σερβίρετε αυτό το κλασικό πιάτο συνοδευόμενο από ρύζι στον ατμό ή με ζεστά βουτυρωμένα ζυμαρικά, μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό δείπνο για φίλους ή να το φτιάξετε μεσοβδόμαδα για να το απολαύσετε με όλη την οικογένεια.


Τα συστατικά του είναι λίγα και καθόλου εξεζητημένα και αυτά που θα σας παραθέσουμε βγάζουν περίπου 4 μερίδες:

  • 2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
  • 1 μεγάλο καστανό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού πλατύφυλλα
  • 500 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες (είτε φρέσκα, είτε κονσέρβα)
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ελαφριά (με λίγα λιπαρά)
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα worcestershire
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος με λίγο αλάτι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ντιζόν
  • 700 γρ. μοσχαρίσιου κρέατος κομμένα σε λωρίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Η μέθοδος παρασκευής του είναι απλή και ακολουθούνται κάποια συγκεκριμένα βήματα:

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Έπειτα ψήνουμε το μοσχαρίσιο κρέας σε παρτίδες για 3 λεπτά η κάθε παρτίδα ή απλά μέχρι να ροδίσουν και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Δυναμώστε τη φωτιά από μέτρια σε δυνατή και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια στο τηγάνι. Μαγειρέψτε αυτό το μείγμα για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να εξατμιστούν τα υγρά. Έπειτα πασπαλίζουμε με αλεύρι πάνω από το μείγμα των μανιταριών προσθέτοντας ταυτόχρονα τον πελτέ ντομάτας και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 μόλις λεπτό.

Βήμα 3

Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό βόειου κρέατος και τη σάλτσα στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατέψτε το μέχρι το μείγμα να βράσει. Βάλτε ξανά το μοσχαρίσιο κρέας στο τηγάνι μαζί με την ξινή κρέμα. Ανακατεύτε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν. Μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί καλά το κρέας. Σαν τελευταία πινελιά πασπαλίζουμε με μαϊντανό, για να σερβίρουμε.

Φτιάξτε την κλασική συνταγή του μοσχαρίσιου Stroganoff, χωρίς να χρειάζεται ώρες η παρασκευή του. Η οικογένειά σας θα λατρέψει αυτή την κρεμώδη συνταγή που είναι ιδανική για ένα πλούσιο δείπνο για ένα χειμωνιάτικο βράδυ και όχι μόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τολμάτε να δοκιμάσετε μοσχάρι ταρτάρ;

Μοσχάρι au jus: Τι σημαίνει au jus ως τεχνική και πού το χρησιμοποιούμε

Τραγανά και πεντανόστιμα μεξικάνικα tacos

Πίτα του βοσκού, το απόλυτο comfort food για τον χειμώνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon