Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι στιφάδο: Ξεκινάμε την εβδομάδα με ένα χορταστικό γεύμα γεμάτο ενέργεια

Μοσχάρι στιφάδο: Ξεκινάμε την εβδομάδα με ένα χορταστικό γεύμα γεμάτο ενέργεια

Μοσχάρι στιφάδο: Η εβδομάδα ξεκινάει με μοσχάρι στιφάδο. Ένα φαγητό χορταστικό, θρεπτικό και νόστιμο. Το κρέας σιγοβράζει με τα κρεμμύδια και το γαστρονομικό αποτέλεσμα δεν παίζεται!


Το στιφάδο το έχουμε στο μυαλό μας σαν ένα φαγητό που παραδοσιακά φτιάχνεται με κουνέλι ή λαγό. Ποιος όμως τρώει πια κουνελάκια και λαγούς; Η αλήθεια είναι ότι η κατανάλωση των συγκεκριμένων ζώων έχει πέσει σε τεράστιο βαθμό. Παρ’ όλα αυτά, το στιφάδο είναι μια συνταγή που μπορεί να φτιαχτεί και με άλλα κρέατα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα το δούμε με μοσχάρι. Είναι επίσης ένα φαγητό που το έχουμε στο μυαλό μας  σαν κάτι δύσκολο. Μήπως όμως δεν είναι; Για να δούμε.

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό μοσχάρι (ελιά)
  • 1,5 κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο
  • ¾ φλιτζάνι λάδι
  • 1 φλιτζάνι συμπυκνωμένη τομάτα
  • ½ ποτήρι κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

  • Βάζουμε τα κρεμμυδάκια σε λεκάνη με χλιαρό νερό για να μουλιάσουν. Έτσι θα καθαριστούν ευκολότερα. Αφού τα καθαρίσουμε, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
  • Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, κατά προτίμηση μικρές. Το πλένουμε καλά και το στεγνώνουμε.
  • Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε μέσα το κρέας και το σοτάρουμε να κάνει κρούστα, από όλες τις μεριές.
  • Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρουμε για 15-20 λεπτά να μελώσουν χωρίς να “αρπάξουν”.
  • Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, ανάμεσα στα κρεμμύδια.
  • Τελειώνουμε το σωτάρισμα, σβήνοντας με κρασί. Αφού πάρει 2-3 βράσεις και τραβήξουν το άρωμα του κρασιού, βγάζουμε τα κρεμμύδια σε ταψάκι και ρίχνουμε την τομάτα, την δάφνη, τα μπαχάρια και το πιπέρι.
  • Προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κρέας, για περίπου μία ώρα.
  • Έπειτα, ρίχνουμε τα μελωμένα κρεμμυδάκια στη σάλτσα, αλατίζουμε το φαγητό μας και συνεχίζουμε το βράσιμο, με σκεπασμένη κατσαρόλα, για 40-45 λεπτά περίπου. Μέχρι δηλαδή να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η υπέροχη σάλτσα μας.

Το στιφάδο μας είναι έτοιμο. Μπορούμε να το σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ, μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές. Η επιλογή είναι δική σας. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε μοσχάρι κοκκινιστό και διεκδικήστε συγχαρητήρια από όλους

Ένα κλασικό φαγητό που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους

Μοσχάρι ραγού με κολοκυθάκια

Πώς να φτιάξετε αυθεντικά Sloppy joes με μοσχαρίσιο κιμά και λαχταριστή σάλτσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon