Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι στιφάδο: Ξεκινάμε την εβδομάδα με ένα χορταστικό γεύμα γεμάτο ενέργεια

Μοσχάρι στιφάδο: Ξεκινάμε την εβδομάδα με ένα χορταστικό γεύμα γεμάτο ενέργεια

Μοσχάρι στιφάδο: Η εβδομάδα ξεκινάει με μοσχάρι στιφάδο. Ένα φαγητό χορταστικό, θρεπτικό και νόστιμο. Το κρέας σιγοβράζει με τα κρεμμύδια και το γαστρονομικό αποτέλεσμα δεν παίζεται!


Το στιφάδο το έχουμε στο μυαλό μας σαν ένα φαγητό που παραδοσιακά φτιάχνεται με κουνέλι ή λαγό. Ποιος όμως τρώει πια κουνελάκια και λαγούς; Η αλήθεια είναι ότι η κατανάλωση των συγκεκριμένων ζώων έχει πέσει σε τεράστιο βαθμό. Παρ’ όλα αυτά, το στιφάδο είναι μια συνταγή που μπορεί να φτιαχτεί και με άλλα κρέατα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα το δούμε με μοσχάρι. Είναι επίσης ένα φαγητό που το έχουμε στο μυαλό μας  σαν κάτι δύσκολο. Μήπως όμως δεν είναι; Για να δούμε.

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό μοσχάρι (ελιά)
  • 1,5 κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο
  • ¾ φλιτζάνι λάδι
  • 1 φλιτζάνι συμπυκνωμένη τομάτα
  • ½ ποτήρι κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

  • Βάζουμε τα κρεμμυδάκια σε λεκάνη με χλιαρό νερό για να μουλιάσουν. Έτσι θα καθαριστούν ευκολότερα. Αφού τα καθαρίσουμε, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
  • Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, κατά προτίμηση μικρές. Το πλένουμε καλά και το στεγνώνουμε.
  • Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε μέσα το κρέας και το σοτάρουμε να κάνει κρούστα, από όλες τις μεριές.
  • Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρουμε για 15-20 λεπτά να μελώσουν χωρίς να “αρπάξουν”.
  • Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, ανάμεσα στα κρεμμύδια.
  • Τελειώνουμε το σωτάρισμα, σβήνοντας με κρασί. Αφού πάρει 2-3 βράσεις και τραβήξουν το άρωμα του κρασιού, βγάζουμε τα κρεμμύδια σε ταψάκι και ρίχνουμε την τομάτα, την δάφνη, τα μπαχάρια και το πιπέρι.
  • Προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κρέας, για περίπου μία ώρα.
  • Έπειτα, ρίχνουμε τα μελωμένα κρεμμυδάκια στη σάλτσα, αλατίζουμε το φαγητό μας και συνεχίζουμε το βράσιμο, με σκεπασμένη κατσαρόλα, για 40-45 λεπτά περίπου. Μέχρι δηλαδή να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η υπέροχη σάλτσα μας.

Το στιφάδο μας είναι έτοιμο. Μπορούμε να το σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ, μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές. Η επιλογή είναι δική σας. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε μοσχάρι κοκκινιστό και διεκδικήστε συγχαρητήρια από όλους

Ένα κλασικό φαγητό που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους

Μοσχάρι ραγού με κολοκυθάκια

Πώς να φτιάξετε αυθεντικά Sloppy joes με μοσχαρίσιο κιμά και λαχταριστή σάλτσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φακές: Οι φακές ως μια υπερτροφή για τα οστά

Φακές: Εντάσσοντας τις φακές στην εβδομαδιαία διατροφή μας, μπορούμε να παρέχουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη δομή και τη λειτουργία των οστών.

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Close Icon