Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι στιφάδο: Ξεκινάμε την εβδομάδα με ένα χορταστικό γεύμα γεμάτο ενέργεια

Μοσχάρι στιφάδο: Ξεκινάμε την εβδομάδα με ένα χορταστικό γεύμα γεμάτο ενέργεια

Μοσχάρι στιφάδο: Η εβδομάδα ξεκινάει με μοσχάρι στιφάδο. Ένα φαγητό χορταστικό, θρεπτικό και νόστιμο. Το κρέας σιγοβράζει με τα κρεμμύδια και το γαστρονομικό αποτέλεσμα δεν παίζεται!


Το στιφάδο το έχουμε στο μυαλό μας σαν ένα φαγητό που παραδοσιακά φτιάχνεται με κουνέλι ή λαγό. Ποιος όμως τρώει πια κουνελάκια και λαγούς; Η αλήθεια είναι ότι η κατανάλωση των συγκεκριμένων ζώων έχει πέσει σε τεράστιο βαθμό. Παρ’ όλα αυτά, το στιφάδο είναι μια συνταγή που μπορεί να φτιαχτεί και με άλλα κρέατα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα το δούμε με μοσχάρι. Είναι επίσης ένα φαγητό που το έχουμε στο μυαλό μας  σαν κάτι δύσκολο. Μήπως όμως δεν είναι; Για να δούμε.

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό μοσχάρι (ελιά)
  • 1,5 κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο
  • ¾ φλιτζάνι λάδι
  • 1 φλιτζάνι συμπυκνωμένη τομάτα
  • ½ ποτήρι κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

  • Βάζουμε τα κρεμμυδάκια σε λεκάνη με χλιαρό νερό για να μουλιάσουν. Έτσι θα καθαριστούν ευκολότερα. Αφού τα καθαρίσουμε, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
  • Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, κατά προτίμηση μικρές. Το πλένουμε καλά και το στεγνώνουμε.
  • Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε μέσα το κρέας και το σοτάρουμε να κάνει κρούστα, από όλες τις μεριές.
  • Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρουμε για 15-20 λεπτά να μελώσουν χωρίς να “αρπάξουν”.
  • Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, ανάμεσα στα κρεμμύδια.
  • Τελειώνουμε το σωτάρισμα, σβήνοντας με κρασί. Αφού πάρει 2-3 βράσεις και τραβήξουν το άρωμα του κρασιού, βγάζουμε τα κρεμμύδια σε ταψάκι και ρίχνουμε την τομάτα, την δάφνη, τα μπαχάρια και το πιπέρι.
  • Προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κρέας, για περίπου μία ώρα.
  • Έπειτα, ρίχνουμε τα μελωμένα κρεμμυδάκια στη σάλτσα, αλατίζουμε το φαγητό μας και συνεχίζουμε το βράσιμο, με σκεπασμένη κατσαρόλα, για 40-45 λεπτά περίπου. Μέχρι δηλαδή να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η υπέροχη σάλτσα μας.

Το στιφάδο μας είναι έτοιμο. Μπορούμε να το σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ, μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές. Η επιλογή είναι δική σας. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε μοσχάρι κοκκινιστό και διεκδικήστε συγχαρητήρια από όλους

Ένα κλασικό φαγητό που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους

Μοσχάρι ραγού με κολοκυθάκια

Πώς να φτιάξετε αυθεντικά Sloppy joes με μοσχαρίσιο κιμά και λαχταριστή σάλτσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon