Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι ροκφόρ: Σκωτσέζικο μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα ροκφόρ και πουρέ πατάτας

Μοσχάρι ροκφόρ: Σκωτσέζικο μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα ροκφόρ και πουρέ πατάτας

Μοσχάρι ροκφόρ: Αν σας αρέσει η πικάντικη γεύση του ροκφόρ σε συνδυασμό με την μεστή μοσχαρίσια μπριζόλα, τότε αυτή η συνταγή σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας.


Αν έρχεται η ώρα για το κρίσιμο ραντεβού. Αυτό δηλαδή που θα κρίνει αν θα είστε μαζί με την κοπέλα που σας αρέσει ή όχι, τότε ένα ρομαντικό γεύμα για δύο είναι ότι πρέπει. Για να εντυπωσιάσετε λοιπόν την μέλλουσα κοπέλα σας, φτιάξτε της μία σκωτσέζικη συνταγή με μοσχάρι και ροκφόρ που θα καταφέρει να καταρρίψει οποιουδήποτε είδους αναστολή που μπορεί να έχει. Δημιουργήστε ένα πιάτο που θα την καταπλήξει και θα αξίζει να βρίσκεται σε ένα εστιατόριο.

Τα συστατικά είναι λίγα και καλά και η παρασκευή της είναι σχετικά εύκολη. Ξεκινήστε ως εξής:

  • 450 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες στη μέση
  • 1/4 του φλιτζανιού γάλα
  • 25 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κομμάτια των 400 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο (αν υπάρχει προτιμήστε σκωτσέζικο)
  • 1 εσαλότ ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας marsala
  • 1/3 του φλιτζανιού κρέμα παχύρρευστη
  • 25 γρ. γκοργκοντζόλα θρυμματισμένη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • 200 γρ. φασολάκια

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι σε μια μέτρια κατσαρόλα να βάλετε τις πατάτες και να τις σκεπάσετε με νερό. Αλατοπιπερώστε και αφήστε το να πάρει βράση. Βράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τα στραγγίζετε καλά. Βάλτε πάλι το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό για να στεγνώσει καλά. Μετά αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το γάλα και το βούτυρο και πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Εν τω μεταξύ, καρυκεύστε τις μπριζόλες. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε τις μπριζόλες για 1 με 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μεταφέρετέ το σε ένα πιάτο και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό.

Αφού γίνουν όλα αυτά προσθέστε το eshalot και το θυμάρι στο ίδιο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τη marsala και μαγειρέψτε, ξύνοντας τη βάση του τηγανιού, για 1 λεπτό ή μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Προς το τέλος προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το τυρί και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να σιγοβράζει και να πήξει ελαφρώς. Προσθέστε τη σάλτσα Worcestershire και καρυκεύστε με πιπέρι. Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα φασόλια σε μια μικρή κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίξτε καλά. Σερβίρετε μπριζόλες με πουρέ και φασόλια και περιχύστε τη σάλτσα. Πριν μαγειρέψετε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες αφήστε τις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ζουμερή μπριζόλα με σκορδοβούτυρο από τη Βραζιλία

Slow cooking συνταγή για μοσχάρι με πατάτες ογκρατέν

Μυστικά για να φτιάξετε το burger των ονείρων σας

Το εμβληματικό σάντουιτς reuben από το 1900 στο πιάτο σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon