Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι ροκφόρ: Σκωτσέζικο μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα ροκφόρ και πουρέ πατάτας

Μοσχάρι ροκφόρ: Σκωτσέζικο μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα ροκφόρ και πουρέ πατάτας

Μοσχάρι ροκφόρ: Αν σας αρέσει η πικάντικη γεύση του ροκφόρ σε συνδυασμό με την μεστή μοσχαρίσια μπριζόλα, τότε αυτή η συνταγή σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας.

Αν έρχεται η ώρα για το κρίσιμο ραντεβού. Αυτό δηλαδή που θα κρίνει αν θα είστε μαζί με την κοπέλα που σας αρέσει ή όχι, τότε ένα ρομαντικό γεύμα για δύο είναι ότι πρέπει. Για να εντυπωσιάσετε λοιπόν την μέλλουσα κοπέλα σας, φτιάξτε της μία σκωτσέζικη συνταγή με μοσχάρι και ροκφόρ που θα καταφέρει να καταρρίψει οποιουδήποτε είδους αναστολή που μπορεί να έχει. Δημιουργήστε ένα πιάτο που θα την καταπλήξει και θα αξίζει να βρίσκεται σε ένα εστιατόριο.

Τα συστατικά είναι λίγα και καλά και η παρασκευή της είναι σχετικά εύκολη. Ξεκινήστε ως εξής:

  • 450 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες στη μέση
  • 1/4 του φλιτζανιού γάλα
  • 25 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κομμάτια των 400 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο (αν υπάρχει προτιμήστε σκωτσέζικο)
  • 1 εσαλότ ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας marsala
  • 1/3 του φλιτζανιού κρέμα παχύρρευστη
  • 25 γρ. γκοργκοντζόλα θρυμματισμένη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • 200 γρ. φασολάκια

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι σε μια μέτρια κατσαρόλα να βάλετε τις πατάτες και να τις σκεπάσετε με νερό. Αλατοπιπερώστε και αφήστε το να πάρει βράση. Βράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τα στραγγίζετε καλά. Βάλτε πάλι το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό για να στεγνώσει καλά. Μετά αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το γάλα και το βούτυρο και πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Εν τω μεταξύ, καρυκεύστε τις μπριζόλες. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε τις μπριζόλες για 1 με 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μεταφέρετέ το σε ένα πιάτο και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό.

Αφού γίνουν όλα αυτά προσθέστε το eshalot και το θυμάρι στο ίδιο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τη marsala και μαγειρέψτε, ξύνοντας τη βάση του τηγανιού, για 1 λεπτό ή μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Προς το τέλος προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το τυρί και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να σιγοβράζει και να πήξει ελαφρώς. Προσθέστε τη σάλτσα Worcestershire και καρυκεύστε με πιπέρι. Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα φασόλια σε μια μικρή κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίξτε καλά. Σερβίρετε μπριζόλες με πουρέ και φασόλια και περιχύστε τη σάλτσα. Πριν μαγειρέψετε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες αφήστε τις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ζουμερή μπριζόλα με σκορδοβούτυρο από τη Βραζιλία

Slow cooking συνταγή για μοσχάρι με πατάτες ογκρατέν

Μυστικά για να φτιάξετε το burger των ονείρων σας

Το εμβληματικό σάντουιτς reuben από το 1900 στο πιάτο σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon