Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι: Ψητό μοσχαράκι με καρότα έτοιμο σε λίγα μόλις λεπτά!

Μοσχάρι: Ψητό μοσχαράκι με καρότα έτοιμο σε λίγα μόλις λεπτά!

Μοσχάρι: Η συνταγή με το πιο γρήγορο ψητό μοσχάρι, θα σας ξετρελάνει!!!


Αυτή η εύκολη συνταγή για ψητό μοσχάρι με καρότα και απλή σάλτσα είναι ιδανική για ένα εκπληκτικό κυριακάτικο δείπνο για την οικογένεια. Χρειάζονται μόλις 15 λεπτά για την προετοιμασία!

Γρήγορο ψητό μοσχάρι

Συστατικά συνταγής:

  • 1 κουταλάκι αλεύρι απλό
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε 8 φέτες
  • 500 γρ καρότα, κομμένα στη μέση

Για τη σάλτσα:

  • 1 κουταλιά της σούπας απλό αλεύρι
  • 250 ml ζωμός βοδινού

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220C.

ΒΗΜΑ 2: Ανακατεύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι και 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη με λίγο καρύκευμα και στη συνέχεια τρίβουμε σε όλη την άρθρωση 950 γρ.

ΒΗΜΑ 3: Βάζουμε 1 κρεμμύδι, κομμένο σε 8 φέτες, και 500 γραμμάρια καρότα, κομμένα στη μέση, σε ένα ταψί και βάζουμε το βόειο κρέας από πάνω και στη συνέχεια μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.

ΒΗΜΑ 4: Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 C και συνεχίζουμε να ψήνουμε το βόειο κρέας για 30 λεπτά, 40 λεπτά για μέτριο και 1 ώρα για καλά ψημένο.

ΒΗΜΑ 5: Βγάζουμε το μοσχάρι και τα καρότα από το φούρνο, τα βάζουμε σε ζεστά πιάτα ή πιατέλες και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστά.

ΒΗΜΑ 6: Αφήνουμε το μοσχαρίσιο κρέας να ξεκουραστεί για 30 λεπτά ενώ δυναμώνουμε τον φούρνο για να ψήνουμε κρέας και να τελειώσουμε τις πατάτες.

ΒΗΜΑ 7: Για τη σάλτσα, ξαναβάζουμε τη φόρμα με όλους τους χυμούς κρέατος και τα κρεμμύδια στην εστία.

ΒΗΜΑ 8: Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας απλό αλεύρι, ξύνοντας όλα τα κολλημένα κομμάτια από τον πάτο της φόρμας. Μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ανακατεύουμε σιγά σιγά με 250 ml ζωμό βοείου κρέατος, λίγο-λίγο.

ΒΗΜΑ 9 Σβήνουμε σε μια ωραία σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και μετά σερβίρουμε με το μοσχάρι, κομμένο σε φέτες, τα καρότα και όλα τα άλλα γαρνιτούρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Υγιεινά Tips μαγειρικής για διαβητικούς

Στριφογυριστά κομμάτια μπριζόλας με σάλτσα καλαμποκιού και ψητή πιπεριά

Μπριζόλες και πατάτες με σάλτσα πράσινης πιπεριάς

Συνταγή με εκλεκτό μοσχάρι για το μωρό σας

Μπριζόλα ταρτάρ piedmontese με αμύγδαλα και κροστίνι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon