Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι πατάτες ογκρατέν: Ένα γεύμα γεμάτο θαλπωρή για στιγμές χαλάρωσης με φίλους και συγγενείς

Μοσχάρι πατάτες ογκρατέν: Ένα γεύμα γεμάτο θαλπωρή για στιγμές χαλάρωσης με φίλους και συγγενείς

Μοσχάρι πατάτες ογκρατέν: Εάν διαθέτετε τον απαραίτητο χρόνο, δοκιμάστε αυτή την συνταγή με μοσχάρι αργομαγειρεμένο και λαχταριστές πατάτες ογκρατέν.



Το αργομαγειρεμένο μοσχάρι με πατάτες ογκρατέν είναι ένα εύκολο και χορταστικό γεύμα που όλη η οικογένεια θα λατρέψει! Αν λοιπόν λαχταράτε ένα χορταστικό γεύμα κατσαρόλας μαγειρεμένο αργά σε χαμηλή φωτιά με μοσχάρι και πατάτες, τότε η παρακάτω συνταγή θα σας συγκλονίσει. Ο περισσότερος κόσμος μπορεί να φάει άπειρες πατάτες ογκρατέν και αν σε αυτές προστεθεί και μοσχαρίσιος κιμάς τότε οι πατάτες γίνονται ανεπανάληπτες. Το σίγουρο είναι ότι οι πατάτες θα χρειάζονταν βαριά καρυκεύματα και όχι μόνο αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε σε αυτές πριν τις μαγειρέψετε σκόνη σκόρδου, πάπρικα και μαϊντανό και δώστε μια πιο φρέσκια νότα σε αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος και αφαιρέστε την φλούδα τους.


Για να ξεκινήσετε πρέπει να έχετε στον νου σας το αργό μαγείρεμα, αλλά και τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσετε είναι τα εξής:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά με λίγο αλάτι και πιπέρι ως καρύκευμα
  • 4 μεγάλες αποφλοιωμένες πατάτες κομμένες σε φέτες μέτριου πάχους ( αφού κοπούν πρέπει οι πατάτες να γεμίζουν περίπου 7 φλιτζάνια)
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες ή στο μπλέντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1/2 κουταλιάς της σούπας σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ του κουταλιού πιπέρι
  • 3 φλιτζάνια τριμμένο πικάντικο τυρί
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή ζωμό βοδινού

Ο τρόπος παρασκευής είναι πολύ εύκολος και για να φτιάξετε βόειο κρέας και πατάτα ογκρατέν πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  1. Ροδίζουμε τον κιμά στο μάτι της κουζίνας, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις απλώνουμε στον πάτο ενός ταψιού
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Προσθέστε τις μισές πατάτες στο ταψί και ρίξτε από πάνω τα μισά κρεμμύδια, τα μισά καρυκεύματα, το μισό κρέας και το μισό τυρί. Επαναλάβετε ξανά τις στρώσεις.
  5. Περιχύστε το ζωμό.
  6. Σκεπάστε και ψήστε σε πολύ υψηλή θερμοκρασία για 4 ώρες.

Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και διαφορετικό είδος πατάτας και απλά φροντίστε να τις κόψετε σε λεπτές φέτες. Συνήθως σερβίρετε αυτό το φαγητό ως κυρίως πιάτο και αν θέλετε προσθέστε μια πράσινη σαλάτα ή πράσινα λαχανικά στον ατμό για να το συνοδεύουν. Απολαύστε το με κόκκινο κρασί τον χειμώνα ή με κρύα μπύρα τις άλλες εποχές. Έχετε στο νου σας ότι επειδή είναι σχετικά βαρύ φαγητό, τα υπόλοιπα ορεκτικά πρέπει και οφείλουν να είναι αρκετά ελαφριά για να αποφευχθεί η πρόωρη αίσθηση της πληρότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το εμβληματικό σάντουιτς reuben από το 1900 στο πιάτο σας

Μοσχαρίσια μπριζόλα με πουρέ κολοκύθας

Μαγειρέψτε αυθεντικό κορεάτικο bulgogi με μοσχάρι

Απόψε ταξιδεύουμε στην Ανατολή με το συναρπαστικό Mongolian Beef

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon