Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι πατάτες ογκρατέν: Ένα γεύμα γεμάτο θαλπωρή για στιγμές χαλάρωσης με φίλους και συγγενείς

Μοσχάρι πατάτες ογκρατέν: Ένα γεύμα γεμάτο θαλπωρή για στιγμές χαλάρωσης με φίλους και συγγενείς

Μοσχάρι πατάτες ογκρατέν: Εάν διαθέτετε τον απαραίτητο χρόνο, δοκιμάστε αυτή την συνταγή με μοσχάρι αργομαγειρεμένο και λαχταριστές πατάτες ογκρατέν.

Το αργομαγειρεμένο μοσχάρι με πατάτες ογκρατέν είναι ένα εύκολο και χορταστικό γεύμα που όλη η οικογένεια θα λατρέψει! Αν λοιπόν λαχταράτε ένα χορταστικό γεύμα κατσαρόλας μαγειρεμένο αργά σε χαμηλή φωτιά με μοσχάρι και πατάτες, τότε η παρακάτω συνταγή θα σας συγκλονίσει. Ο περισσότερος κόσμος μπορεί να φάει άπειρες πατάτες ογκρατέν και αν σε αυτές προστεθεί και μοσχαρίσιος κιμάς τότε οι πατάτες γίνονται ανεπανάληπτες. Το σίγουρο είναι ότι οι πατάτες θα χρειάζονταν βαριά καρυκεύματα και όχι μόνο αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε σε αυτές πριν τις μαγειρέψετε σκόνη σκόρδου, πάπρικα και μαϊντανό και δώστε μια πιο φρέσκια νότα σε αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος και αφαιρέστε την φλούδα τους.

Για να ξεκινήσετε πρέπει να έχετε στον νου σας το αργό μαγείρεμα, αλλά και τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσετε είναι τα εξής:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά με λίγο αλάτι και πιπέρι ως καρύκευμα
  • 4 μεγάλες αποφλοιωμένες πατάτες κομμένες σε φέτες μέτριου πάχους ( αφού κοπούν πρέπει οι πατάτες να γεμίζουν περίπου 7 φλιτζάνια)
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες ή στο μπλέντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1/2 κουταλιάς της σούπας σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ του κουταλιού πιπέρι
  • 3 φλιτζάνια τριμμένο πικάντικο τυρί
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή ζωμό βοδινού

Ο τρόπος παρασκευής είναι πολύ εύκολος και για να φτιάξετε βόειο κρέας και πατάτα ογκρατέν πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  1. Ροδίζουμε τον κιμά στο μάτι της κουζίνας, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις απλώνουμε στον πάτο ενός ταψιού
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Προσθέστε τις μισές πατάτες στο ταψί και ρίξτε από πάνω τα μισά κρεμμύδια, τα μισά καρυκεύματα, το μισό κρέας και το μισό τυρί. Επαναλάβετε ξανά τις στρώσεις.
  5. Περιχύστε το ζωμό.
  6. Σκεπάστε και ψήστε σε πολύ υψηλή θερμοκρασία για 4 ώρες.

Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και διαφορετικό είδος πατάτας και απλά φροντίστε να τις κόψετε σε λεπτές φέτες. Συνήθως σερβίρετε αυτό το φαγητό ως κυρίως πιάτο και αν θέλετε προσθέστε μια πράσινη σαλάτα ή πράσινα λαχανικά στον ατμό για να το συνοδεύουν. Απολαύστε το με κόκκινο κρασί τον χειμώνα ή με κρύα μπύρα τις άλλες εποχές. Έχετε στο νου σας ότι επειδή είναι σχετικά βαρύ φαγητό, τα υπόλοιπα ορεκτικά πρέπει και οφείλουν να είναι αρκετά ελαφριά για να αποφευχθεί η πρόωρη αίσθηση της πληρότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το εμβληματικό σάντουιτς reuben από το 1900 στο πιάτο σας

Μοσχαρίσια μπριζόλα με πουρέ κολοκύθας

Μαγειρέψτε αυθεντικό κορεάτικο bulgogi με μοσχάρι

Απόψε ταξιδεύουμε στην Ανατολή με το συναρπαστικό Mongolian Beef

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon