Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι πατάτες ογκρατέν: Ένα γεύμα γεμάτο θαλπωρή για στιγμές χαλάρωσης με φίλους και συγγενείς

Μοσχάρι πατάτες ογκρατέν: Ένα γεύμα γεμάτο θαλπωρή για στιγμές χαλάρωσης με φίλους και συγγενείς

Μοσχάρι πατάτες ογκρατέν: Εάν διαθέτετε τον απαραίτητο χρόνο, δοκιμάστε αυτή την συνταγή με μοσχάρι αργομαγειρεμένο και λαχταριστές πατάτες ογκρατέν.


Το αργομαγειρεμένο μοσχάρι με πατάτες ογκρατέν είναι ένα εύκολο και χορταστικό γεύμα που όλη η οικογένεια θα λατρέψει! Αν λοιπόν λαχταράτε ένα χορταστικό γεύμα κατσαρόλας μαγειρεμένο αργά σε χαμηλή φωτιά με μοσχάρι και πατάτες, τότε η παρακάτω συνταγή θα σας συγκλονίσει. Ο περισσότερος κόσμος μπορεί να φάει άπειρες πατάτες ογκρατέν και αν σε αυτές προστεθεί και μοσχαρίσιος κιμάς τότε οι πατάτες γίνονται ανεπανάληπτες. Το σίγουρο είναι ότι οι πατάτες θα χρειάζονταν βαριά καρυκεύματα και όχι μόνο αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε σε αυτές πριν τις μαγειρέψετε σκόνη σκόρδου, πάπρικα και μαϊντανό και δώστε μια πιο φρέσκια νότα σε αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος και αφαιρέστε την φλούδα τους.

Για να ξεκινήσετε πρέπει να έχετε στον νου σας το αργό μαγείρεμα, αλλά και τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσετε είναι τα εξής:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά με λίγο αλάτι και πιπέρι ως καρύκευμα
  • 4 μεγάλες αποφλοιωμένες πατάτες κομμένες σε φέτες μέτριου πάχους ( αφού κοπούν πρέπει οι πατάτες να γεμίζουν περίπου 7 φλιτζάνια)
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες ή στο μπλέντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1/2 κουταλιάς της σούπας σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ του κουταλιού πιπέρι
  • 3 φλιτζάνια τριμμένο πικάντικο τυρί
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή ζωμό βοδινού

Ο τρόπος παρασκευής είναι πολύ εύκολος και για να φτιάξετε βόειο κρέας και πατάτα ογκρατέν πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  1. Ροδίζουμε τον κιμά στο μάτι της κουζίνας, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις απλώνουμε στον πάτο ενός ταψιού
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Προσθέστε τις μισές πατάτες στο ταψί και ρίξτε από πάνω τα μισά κρεμμύδια, τα μισά καρυκεύματα, το μισό κρέας και το μισό τυρί. Επαναλάβετε ξανά τις στρώσεις.
  5. Περιχύστε το ζωμό.
  6. Σκεπάστε και ψήστε σε πολύ υψηλή θερμοκρασία για 4 ώρες.

Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και διαφορετικό είδος πατάτας και απλά φροντίστε να τις κόψετε σε λεπτές φέτες. Συνήθως σερβίρετε αυτό το φαγητό ως κυρίως πιάτο και αν θέλετε προσθέστε μια πράσινη σαλάτα ή πράσινα λαχανικά στον ατμό για να το συνοδεύουν. Απολαύστε το με κόκκινο κρασί τον χειμώνα ή με κρύα μπύρα τις άλλες εποχές. Έχετε στο νου σας ότι επειδή είναι σχετικά βαρύ φαγητό, τα υπόλοιπα ορεκτικά πρέπει και οφείλουν να είναι αρκετά ελαφριά για να αποφευχθεί η πρόωρη αίσθηση της πληρότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το εμβληματικό σάντουιτς reuben από το 1900 στο πιάτο σας

Μοσχαρίσια μπριζόλα με πουρέ κολοκύθας

Μαγειρέψτε αυθεντικό κορεάτικο bulgogi με μοσχάρι

Απόψε ταξιδεύουμε στην Ανατολή με το συναρπαστικό Mongolian Beef

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon