Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι οφέλη υγεία: Πόσο καλό κάνει το μοσχάρι στην υγεία μας;

Μοσχάρι οφέλη υγεία: Πόσο καλό κάνει το μοσχάρι στην υγεία μας;

Μοσχάρι οφέλη υγεία: Το μοσχάρι αποτελεί βασικό πυλώνα της διατροφής μας. Αυτό δικαιολογείται απολύτως, κρίνοντας από τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του.


Το μοσχάρι ή αλλιώς βόειο κρέας ανέκαθεν κατείχε σημαντική θέση στο τραπέζι μας. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια πολλοί θεωρούν το μοσχάρι ανθυγιεινό. Γι’ αυτό το λόγο το απορρίπτουν εντελώς από τη διατροφή τους ή μειώνουν στο ελάχιστο την κατανάλωσή του. Σε κάθε περίπτωση, το βόειο κρέας είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό τρόφιμο για την υγεία μας. Όποια λοιπόν και αν είναι η γνώμη μας για το κόκκινο κρέας, υπάρχουν ορισμένα σημαντικά οφέλη για την υγεία, τα οποία προέρχονται από την κατανάλωση βόειου κρέατος.

Μοσχάρι: 10 οφέλη για τον οργανισμό μας

  • Το βόειο κρέας παρέχει μεγάλη πηγή L-καρνιτίνης: Η L-καρνιτίνη είναι ένα αμινοξύ που απαντάται φυσικά στα προϊόντα κρέατος. Μεταξύ άλλων, η L-καρνιτίνη παίζει ρόλο στο μεταβολισμό του λίπους. Ως μέρος αυτού, η L-καρνιτίνη κάνει τη δουλειά της μεταφοράς λιπών στα μιτοχόνδρια μας για καύση.
  • Το βόειο κρέας παρέχει τη γλουταθειόνη. Ευρέως γνωστή ως το “κύριο αντιοξειδωτικό”, η γλουταθειόνη έχει έρευνες που τη συνδέουν με οφέλη κατά της γήρανσης, αύξηση της μακροζωίας, πρόληψη ασθενειών, μείωση του κινδύνου χρόνιας νόσου και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Επιπλέον, το βόειο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και βοηθά στη βελτίωση της μυϊκής μάζας. Φυσικά η πρωτεΐνη είναι αναντικατάστατη στην καθημερινή διατροφή του καθένα μας.
  • Το βόειο κρέας είναι εξαιρετικά πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία.
  • Η κατανάλωση βόειου κρέατος βοηθά στην πρόληψη της αναιμίας από έλλειψη σιδήρου.
  • Το βόειο κρέας περιέχει καρνοσίνη, η οποία είναι ένα ισχυρό αμινοξύ. Η καρνοσίνη βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση της φλεγμονής. Επίσης βοηθά στην πρόληψη της υπεροξείδωσης των λιπιδίων στα κύτταρά μας.
  • Το βόειο κρέας είναι γεμάτο βιταμίνες (ενδεικτικά αναφέρονται οι βιταμίνες Β12, Β6, Β3, Β2, Β5).
  • Επίσης το μοσχάρι περιέχει συζευγμένο λινολεϊκό οξύ: Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ βοηθά στη βελτίωση της αντίστασης στην ινσουλίνη, ενώ φαίνεται να προάγει την απώλεια λίπους.
  • Το βόειο κρέας περιέχει κρεατίνη, η οποία βελτιώνει την απόδοση.
  • Τέλος, το μοσχάρι είναι πολύ απλό στην παρασκευή του και μπορεί να είναι αρκετά οικονομικό.

 

Το βόειο κρέας περιέχει δεκάδες θρεπτικά συστατικά, τα οποία προάγουν την υγεία και φυσικά χρειαζόμαστε στη διατροφή μας. Σίγουρα, υπάρχουν και άλλα τρόφιμα που προσφέρουν τα ίδια θετικά στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν τα προσφέρουν στην ίδια ποσότητα. Συνολικά, το μοσχάρι είναι ένα από τα τρόφιμα με την υψηλότερη θρεπτική πυκνότητα στη διατροφή του ανθρώπου. Ως εκ τούτου, καλό είναι να μην απορρίπτεται από το διαιτολόγιο ως ανθυγιεινή τροφή. Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση βόειου κρέατος για μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι η διατροφική αξία του μοσχαρίσιου κρέατος;

Καταναλώνετε αρκετό μοσχάρι για να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά του;

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και απαραίτητα αμινοξέα

Τρισδιάστατη μπριζόλα "μαγειρεύτηκε" πρώτη φορά σε εκτυπωτή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon