Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι με σάλτσα μαστίχας: Πρωτότυπος συνδυασμός για έκρηξη γεύσεων

Μοσχάρι με σάλτσα μαστίχας: Πρωτότυπος συνδυασμός για έκρηξη γεύσεων

Μοσχάρι με σάλτσα μαστίχας: Η μαστίχα, εκτός του ότι είναι πολύ θρεπτική και κάνει πολύ καλό στην υγεία μας, θα δώσει και μία γλυκιά γεύση στο φαγητό μας. Σε συνδυασμό με το μοσχάρι, απλά "τα σπάει"!

Ακούμε συχνά ότι το κόκκινο κρέας δεν πρέπει να το τρώμε συχνά. Η αλήθεια είναι ότι η συχνότητα που συστήνουν οι ειδικοί είναι 1 με 2 φορές το μήνα. Όμως, το γεγονός ότι τρώμε λίγες φορές μοσχαράκι, δε σημαίνει ότι πρέπει να το μαγειρεύουμε με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά. Οι περισσότεροι στο σπίτι μας το φτιάχνουμε γιουβέτσι, μπιφτέκια, μοσχαράκι στιφάδο, αλλά σπάνια πρωτοτυπούμε. Ας σπάσουμε λοιπόν τις συνήθειές μας κι ας μαγειρέψουμε κάτι διαφορετικό! Μία ιδιαίτερη συνταγή αποτελεί το μοσχαράκι με τη σάλτσα μαστίχας. Η μαστίχα, εκτός του ότι είναι πολύ θρεπτική και κάνει πολύ καλό στην υγεία μας, θα δώσει και μία γλυκιά γεύση στο φαγητό μας! Δοκιμάστε το και είμαι σίγουρη πως θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!!!


Υλικά συνταγής:

  • 1,5 κιλό ελιά μοσχάρι χοντροκομμένο
  • 2 ρίζες φινόκιο σε χοντρές φέτες
  • 2/3 κ. γ. κόκκους μαστίχας τριμμένους και αναμείξτε τους με 1 κ. γ. ζάχαρη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ⅔ φλιτζανιού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • άνηθο ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα

Εκτέλεση συνταγής:

1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
2. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Όταν ροδίσει, το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
3. Έπειτα, στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
4. Προσθέτουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να εξαφανιστεί το λάδι.
5. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και νερό μέχρι το κρέας να καλυφθεί.
6. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα (μέχρι να μαλακώσει το κρέας).
7. Σοτάρουμε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο το φινόκιο μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει.
8. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού και τη μαστίχα και στη συνέχεια προσθέτουμε το φινόκιο.
9. Τα βάζουμε όλα μαζί στο κρέας και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
10. Σερβίρουμε το μοσχαράκι μας και περιχύνουμε τη σάλτσα της κατσαρόλας.
11. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Καλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με μοσχαράκι κοκκινιστό και cranberries

Gourmet μοσχαρίσια μάγουλα με μανιτάρια

Μοσχαρίσια κεφτεδακια με κόκκινη σάλτσα

Ετοιμάστε φακές μπολονέζ σε μια πεντανόστιμη vegan παραλλαγή του γνωστού πιάτου

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Καφές: Αυτό είναι το πιο υγιεινό είδος καφέ

Καφές: Ο καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα στον κόσμο, και η κατανάλωσή του συνδέεται με αρκετά οφέλη για την υγεία, εφόσον καταναλώνεται με μέτρο. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τύποι καφέ που διαφέρουν ως προς τη θρεπτική τους αξία

Η σούπα που θα σώσει το ανοσοποιητικό σας

Σούπα τζίντζερ καρότο: Η σούπα καρότου με τζίντζερ είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Το τζίντζερ προσφέρει μια υπέροχη γεύση και ζεστασιά στη σούπα, ενώ τα καρότα είναι γεμάτα βιταμίνες και αντιοξειδωτικά

Μήπως τρώτε πολύ κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας;

Η υπερβολική κατανάλωση ενός μόνο τύπου κρέατος μπορεί να οδηγήσει σε διατροφική ανισορροπία. Το κόκκινο κρέας είναι πλούσιο σε σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος B, οι οποίες είναι σημαντικές για την παραγωγή ενέργειας, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την υγεία του αίματος.

Γουακαμόλε: Η αυθεντική συνταγή για μια μεξικάνικη φιέστα

Γουακαμόλε: Το γουακαμόλε είναι μια παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή που βασίζεται στο αβοκάντο και έχει γίνει αγαπημένο συνοδευτικό σε πολλά τραπέζια. Είτε για να συνοδεύσει nachos, tacos ή ακόμα και σαν ντιπ

Ζυμαρικά με μπρόκολο και cheddar: Το πιο comfort φαγητό

Ζυμαρικά με μπρόκολο και cheddar: Τα ζυμαρικά με μπρόκολο και τυρί τσένταρ είναι ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι. Συνδυάζοντας την κρεμώδη γεύση του τυριού με τα θρεπτικά συστατικά του μπρόκολου,

Brownies με τριπλή σοκολάτα: Η απόλυτη συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας

Brownies με τριπλή σοκολάτα: Τα brownies με τριπλή σοκολάτα είναι μια από τις πιο απολαυστικές και σοκολατένιες λιχουδιές που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γλυκατζή. Η συνταγή αυτή συνδυάζει τρεις διαφορετικούς τύπους σοκολάτας

Close Icon