Μοσχάρι με σάλτσα μαστίχας: Η μαστίχα, εκτός του ότι είναι πολύ θρεπτική και κάνει πολύ καλό στην υγεία μας, θα δώσει και μία γλυκιά γεύση στο φαγητό μας. Σε συνδυασμό με το μοσχάρι, απλά "τα σπάει"!
Ακούμε συχνά ότι το κόκκινο κρέας δεν πρέπει να το τρώμε συχνά. Η αλήθεια είναι ότι η συχνότητα που συστήνουν οι ειδικοί είναι 1 με 2 φορές το μήνα. Όμως, το γεγονός ότι τρώμε λίγες φορές μοσχαράκι, δε σημαίνει ότι πρέπει να το μαγειρεύουμε με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά. Οι περισσότεροι στο σπίτι μας το φτιάχνουμε γιουβέτσι, μπιφτέκια, μοσχαράκι στιφάδο, αλλά σπάνια πρωτοτυπούμε. Ας σπάσουμε λοιπόν τις συνήθειές μας κι ας μαγειρέψουμε κάτι διαφορετικό! Μία ιδιαίτερη συνταγή αποτελεί το μοσχαράκι με τη σάλτσα μαστίχας. Η μαστίχα, εκτός του ότι είναι πολύ θρεπτική και κάνει πολύ καλό στην υγεία μας, θα δώσει και μία γλυκιά γεύση στο φαγητό μας! Δοκιμάστε το και είμαι σίγουρη πως θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!!!
Υλικά συνταγής:
- 1,5 κιλό ελιά μοσχάρι χοντροκομμένο
- 2 ρίζες φινόκιο σε χοντρές φέτες
- 2/3 κ. γ. κόκκους μαστίχας τριμμένους και αναμείξτε τους με 1 κ. γ. ζάχαρη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
- χυμό από 1 λεμόνι
- ⅔ φλιτζανιού λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- άνηθο ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα
Εκτέλεση συνταγής:
1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
2. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Όταν ροδίσει, το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
3. Έπειτα, στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
4. Προσθέτουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να εξαφανιστεί το λάδι.
5. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και νερό μέχρι το κρέας να καλυφθεί.
6. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα (μέχρι να μαλακώσει το κρέας).
7. Σοτάρουμε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο το φινόκιο μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει.
8. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού και τη μαστίχα και στη συνέχεια προσθέτουμε το φινόκιο.
9. Τα βάζουμε όλα μαζί στο κρέας και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
10. Σερβίρουμε το μοσχαράκι μας και περιχύνουμε τη σάλτσα της κατσαρόλας.
11. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Καλή σας απόλαυση!!!
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube