Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι με σάλτσα μαστίχας: Πρωτότυπος συνδυασμός για έκρηξη γεύσεων

Μοσχάρι με σάλτσα μαστίχας: Πρωτότυπος συνδυασμός για έκρηξη γεύσεων

Μοσχάρι με σάλτσα μαστίχας: Η μαστίχα, εκτός του ότι είναι πολύ θρεπτική και κάνει πολύ καλό στην υγεία μας, θα δώσει και μία γλυκιά γεύση στο φαγητό μας. Σε συνδυασμό με το μοσχάρι, απλά "τα σπάει"!


Ακούμε συχνά ότι το κόκκινο κρέας δεν πρέπει να το τρώμε συχνά. Η αλήθεια είναι ότι η συχνότητα που συστήνουν οι ειδικοί είναι 1 με 2 φορές το μήνα. Όμως, το γεγονός ότι τρώμε λίγες φορές μοσχαράκι, δε σημαίνει ότι πρέπει να το μαγειρεύουμε με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά. Οι περισσότεροι στο σπίτι μας το φτιάχνουμε γιουβέτσι, μπιφτέκια, μοσχαράκι στιφάδο, αλλά σπάνια πρωτοτυπούμε. Ας σπάσουμε λοιπόν τις συνήθειές μας κι ας μαγειρέψουμε κάτι διαφορετικό! Μία ιδιαίτερη συνταγή αποτελεί το μοσχαράκι με τη σάλτσα μαστίχας. Η μαστίχα, εκτός του ότι είναι πολύ θρεπτική και κάνει πολύ καλό στην υγεία μας, θα δώσει και μία γλυκιά γεύση στο φαγητό μας! Δοκιμάστε το και είμαι σίγουρη πως θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!!!

Υλικά συνταγής:

  • 1,5 κιλό ελιά μοσχάρι χοντροκομμένο
  • 2 ρίζες φινόκιο σε χοντρές φέτες
  • 2/3 κ. γ. κόκκους μαστίχας τριμμένους και αναμείξτε τους με 1 κ. γ. ζάχαρη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ⅔ φλιτζανιού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • άνηθο ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα

Εκτέλεση συνταγής:

1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
2. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Όταν ροδίσει, το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
3. Έπειτα, στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
4. Προσθέτουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να εξαφανιστεί το λάδι.
5. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και νερό μέχρι το κρέας να καλυφθεί.
6. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα (μέχρι να μαλακώσει το κρέας).
7. Σοτάρουμε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο το φινόκιο μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει.
8. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού και τη μαστίχα και στη συνέχεια προσθέτουμε το φινόκιο.
9. Τα βάζουμε όλα μαζί στο κρέας και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
10. Σερβίρουμε το μοσχαράκι μας και περιχύνουμε τη σάλτσα της κατσαρόλας.
11. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Καλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με μοσχαράκι κοκκινιστό και cranberries

Gourmet μοσχαρίσια μάγουλα με μανιτάρια

Μοσχαρίσια κεφτεδακια με κόκκινη σάλτσα

Ετοιμάστε φακές μπολονέζ σε μια πεντανόστιμη vegan παραλλαγή του γνωστού πιάτου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon