Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι με πουρέ κολοκύθας: Μια φθινοπωρινή συνταγή ιδανική για ένα special δείπνο

Μοσχάρι με πουρέ κολοκύθας: Μια φθινοπωρινή συνταγή ιδανική για ένα special δείπνο

Μοσχάρι με πουρέ κολοκύθας: Καθώς ο καιρός χειμωνιάζει, στρεφόμαστε ολοένα περισσότερο στα comfort foods. Αυτή η συνταγή διαθέτει όλα όσα θέλετε για ένα special, χορταστικό δείπνο!



Είτε θέλετε να αδυνατίσετε, να τονωθείτε ή να χτίσετε μύες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πρωτεΐνη είναι η κατάλληλη τροφή για εσάς. Η πρωτεΐνη είναι ίσως το πιο σημαντικό μακροθρεπτικό συστατικό όταν πρόκειται για μια υγιεινή διατροφή. Υπάρχουν αρκετές και εύκολες συνταγές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Αυτές θα σας βοηθήσουν να ανακάμψετε από τις τυχόν επίπονες προπονήσεις σας στο γυμναστήριο. Επίσης θα σας ωθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να δώσετε στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται για να συνεχίσει.


Μια λαχταριστή συνταγή με πουρέ κολοκύθας

Μία από αυτές τις συνταγές είναι και η πεντανόστιμη μπριζόλα με σάλτσα μουστάρδας και τσίλι πουρέ κολοκύθας. Είναι μία συνταγή που θα συνηθίσετε να κάνετε ακόμα και αν δεν είστε σε διατροφή γιατί θα την λατρέψει όλη η οικογένεια. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι η αλλαγή του κανονικού πουρέ πατάτας με μια γλυκιά και τσίλι εκδοχή πολτοποιημένης. Τα συστατικά είναι λίγα και πολύ εύκολα να τα βρείτε. Τα συστατικά είναι:

  1. 500gr πατάτες καθαρισμένες, ψιλοκομμένες
  2. 500gr κολοκύθα βουτύρου, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  3. 1 μεγάλο κόκκινο τσίλι (αφαιρέστε τους σπόρους και ψιλοκόψτε)
  4. 20gr ανάλατο βούτυρο
  5. 4 μπριζόλες των 150gr κομμένες (ζητήστε από τον κρεοπώλη να τις χτυπήσει)
  6. 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
  7. 1 φλιτζάνι (περίπου 250 ml) ζωμός βόειου κρέατος με μειωμένο αλάτι
  8. 2 φλιτζάνια φύλλα baby σπανάκι

Η εκτέλεση του δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο παρά να βράσετε στον ατμό την πατάτα και την κολοκύθα σε έναν ατμομάγειρα ή σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει για 12-15 λεπτά. Το κάνετε αυτό μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα στραγγίστε το νερό από την κατσαρόλα και σκουπίστε όσο καλύτερα γίνεται. Επιστρέψτε την κολοκύθα και την πατάτα στο τηγάνι και ανακινήστε απαλά σε χαμηλή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα για να στεγνώσει καλά το μείγμα. Προσθέστε το τσίλι και το βούτυρο και βάλτε και λίγο θαλασσινό αλάτι αλλά και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και στη συνέχεια πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Διατηρήστε όσο είναι δυνατόν ζεστά. Ταυτόχρονα αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε μέσα τις μπριζόλες και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο ή μέχρι να γίνουν ακριβώς όπως τις προτιμάτε. Βγάζετε τις μπριζόλες από το τηγάνι, σκεπάζετε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και αφήνετε στην άκρη καθ’ όλη τη διάρκεια που φτιάχνετε τη σάλτσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οργανική πρωτεϊνική σκόνη πατάτας η οποία μπορεί να βρεθεί πολύ εύκολα ακόμα και στο διαδίκτυο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να γιορτάσετε το Halloween χωρίς τραυματισμούς

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και απαραίτητα αμινοξέα

Τηγανίτες με κολοκυθάκια και κρέμα καπνιστού τόνου για καλοκαιρινές βραδιές με παρέα στη βεράντα

Ποια φρούτα-λαχανικά προτείνονται από τους ειδικούς τον Αύγουστο

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon