Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι με κάρυ: Μια εξωτική συνταγή με γάλα καρύδας για το απόλυτο comfort food

Μοσχάρι με κάρυ: Μια εξωτική συνταγή με γάλα καρύδας για το απόλυτο comfort food

Μοσχάρι με κάρυ: Σας αρέσει να πειραματίζεστε με τις εξωτικές γεύσεις και ιδιαίτερα με το κάρυ και το γάλα καρύδας; Προσθέστε αυτά τα συστατικά στο μοσχάρι και θα το απογειώσετε.



Oι συνταγές με μοσχαρίσιο κρέας είναι αρκετά δημοφιλείς σε όλη την Ινδία εδώ και αιώνες. Υπάρχουν άπειρες συνταγές ανάλογες και σύμφωνες σχεδόν με όλα τα γούστα. Παρακάτω υπάρχει μία πολύ ιδιαίτερη συνταγή με κάρυ και γάλα καρύδας που μπορεί να μην είναι ιδανική για πολλούς, αλλά για τους λάτρεις της ινδικής κουζίνας είναι ανεπανάληπτη. Τα συστατικά αυτής της συνταγής είναι αυτά που χρειάζονται για την αυθεντική συνταγή αλλά υπάρχει η πιθανότητα να την βρείτε και με άλλες παραλλαγές με υλικά προσαρμοσμένα στις ελληνικές γεύσεις.


 

Είτε το φτιάξετε στη  αυθεντική του μορφή, είτε το προσαρμόσετε στα δικά σας δεδομένα, το σίγουρο είναι θα την απολαύσετε. Τα συστατικά που θα χρειαστείτε για το Ινδικού τύπου μοσχάρι με κάρυ και γάλα καρύδας είναι αρκετά αλλά αυτό είναι που την κάνει μοναδική.

Τα συστατικά είναι:

  • 2 κιλά φιλέτο μοσχαρίσιο κρέας ή 2 κιλά κόντρα φιλέτο, κομμένο σε λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο ​​τζίντζερ ή  1 ⁄ 4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ⁄ 2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 1 ⁄ 4 του φλιτζανιού λάδι
  • 1 ⁄ 2 φλιτζάνι κρεμμύδια, κομμένα σε στυλ julienne
  • 1 ⁄ 2 φλιτζάνι κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ
  • 2 φλιτζάνια γάλα καρύδας
  • 1 ⁄ 3 του φλιτζανιού κόλιανδρο ψιλοκομμένο (για το γαρνίρισμα)

Η μέθοδος που θα χρησιμοποιήσετε για να το φτιάξετε είναι απλή και συνοψίζεται σε 5 απλά βήματα:

Βήμα 1: Κόβουμε το κρέας, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.

Βήμα 2: Καρυκεύουμε το κρέας με το τζίντζερ, το αλάτι, το πιπέρι και τη σάλτσα worcestershire (μπορείτε να το αφήσετε να μαριναριστεί για μισή ώρα ή περισσότερο, αλλά δεν είναι απαραίτητο).

Βήμα 3 : Ζεσταίνουμε το 1/3 του λαδιού σε ένα μεγάλο τηγάνι/ή γουόκ σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το 1/3 του κρέατος για λίγο μέχρι να μην έχει πλέον ροζ χρώμα. Αδειάζετε το κρέας και τους χυμούς σε ένα άλλο μπολ για να διατηρηθεί ζεστό. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο κρέας. 

Βήμα 4: Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λίγο λάδι για λίγα λεπτά. Προσθέστε τη σκόνη κάρυ και το κρέας στο κρεμμύδι και στις πιπεριές στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά.

Βήμα 5: Προσθέστε γάλα καρύδας και ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθεί. Πρόσθεσε το αλάτι και το πιπέρι για γεύση. Αν θέλετε γαρνίρετε με κόλιανδρο και σερβίρετε πάνω από ρύζι.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ράμεν με κοτόπουλο: Η πιο ζεστή χειμωνιάτικη απόλαυση

Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα ροκφόρ για μια μοναδική εμπειρία γαστρονομίας

Κεφτεδάκια με αμύγδαλο και σάλτσα σαφράν με γεύση Καταλονίας

Ζουμερή μπριζόλα με σκορδοβούτυρο από τη Βραζιλία

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon