Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι με κάρυ: Μια εξωτική συνταγή με γάλα καρύδας για το απόλυτο comfort food

Μοσχάρι με κάρυ: Μια εξωτική συνταγή με γάλα καρύδας για το απόλυτο comfort food

Μοσχάρι με κάρυ: Σας αρέσει να πειραματίζεστε με τις εξωτικές γεύσεις και ιδιαίτερα με το κάρυ και το γάλα καρύδας; Προσθέστε αυτά τα συστατικά στο μοσχάρι και θα το απογειώσετε.


Oι συνταγές με μοσχαρίσιο κρέας είναι αρκετά δημοφιλείς σε όλη την Ινδία εδώ και αιώνες. Υπάρχουν άπειρες συνταγές ανάλογες και σύμφωνες σχεδόν με όλα τα γούστα. Παρακάτω υπάρχει μία πολύ ιδιαίτερη συνταγή με κάρυ και γάλα καρύδας που μπορεί να μην είναι ιδανική για πολλούς, αλλά για τους λάτρεις της ινδικής κουζίνας είναι ανεπανάληπτη. Τα συστατικά αυτής της συνταγής είναι αυτά που χρειάζονται για την αυθεντική συνταγή αλλά υπάρχει η πιθανότητα να την βρείτε και με άλλες παραλλαγές με υλικά προσαρμοσμένα στις ελληνικές γεύσεις.

 

Είτε το φτιάξετε στη  αυθεντική του μορφή, είτε το προσαρμόσετε στα δικά σας δεδομένα, το σίγουρο είναι θα την απολαύσετε. Τα συστατικά που θα χρειαστείτε για το Ινδικού τύπου μοσχάρι με κάρυ και γάλα καρύδας είναι αρκετά αλλά αυτό είναι που την κάνει μοναδική.

Τα συστατικά είναι:

  • 2 κιλά φιλέτο μοσχαρίσιο κρέας ή 2 κιλά κόντρα φιλέτο, κομμένο σε λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο ​​τζίντζερ ή  1 ⁄ 4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ⁄ 2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 1 ⁄ 4 του φλιτζανιού λάδι
  • 1 ⁄ 2 φλιτζάνι κρεμμύδια, κομμένα σε στυλ julienne
  • 1 ⁄ 2 φλιτζάνι κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ
  • 2 φλιτζάνια γάλα καρύδας
  • 1 ⁄ 3 του φλιτζανιού κόλιανδρο ψιλοκομμένο (για το γαρνίρισμα)

Η μέθοδος που θα χρησιμοποιήσετε για να το φτιάξετε είναι απλή και συνοψίζεται σε 5 απλά βήματα:

Βήμα 1: Κόβουμε το κρέας, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.

Βήμα 2: Καρυκεύουμε το κρέας με το τζίντζερ, το αλάτι, το πιπέρι και τη σάλτσα worcestershire (μπορείτε να το αφήσετε να μαριναριστεί για μισή ώρα ή περισσότερο, αλλά δεν είναι απαραίτητο).

Βήμα 3 : Ζεσταίνουμε το 1/3 του λαδιού σε ένα μεγάλο τηγάνι/ή γουόκ σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το 1/3 του κρέατος για λίγο μέχρι να μην έχει πλέον ροζ χρώμα. Αδειάζετε το κρέας και τους χυμούς σε ένα άλλο μπολ για να διατηρηθεί ζεστό. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο κρέας. 

Βήμα 4: Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λίγο λάδι για λίγα λεπτά. Προσθέστε τη σκόνη κάρυ και το κρέας στο κρεμμύδι και στις πιπεριές στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά.

Βήμα 5: Προσθέστε γάλα καρύδας και ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθεί. Πρόσθεσε το αλάτι και το πιπέρι για γεύση. Αν θέλετε γαρνίρετε με κόλιανδρο και σερβίρετε πάνω από ρύζι.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ράμεν με κοτόπουλο: Η πιο ζεστή χειμωνιάτικη απόλαυση

Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα ροκφόρ για μια μοναδική εμπειρία γαστρονομίας

Κεφτεδάκια με αμύγδαλο και σάλτσα σαφράν με γεύση Καταλονίας

Ζουμερή μπριζόλα με σκορδοβούτυρο από τη Βραζιλία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon