Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι Matambre: Μία αργεντίνικη συνταγή αφιερωμένη στους γευστικούς σας κάλυκες

Μοσχάρι Matambre: Μία αργεντίνικη συνταγή αφιερωμένη στους γευστικούς σας κάλυκες

Μοσχάρι Matambre: Η Αργεντινή είναι μια χώρα με μακραίωνη παράδοση στην παραγωγή κρέατος. Ταξιδέψτε σήμερα σε μια συνταγή αφιερωμένη στους γευστικούς σας κάλυκες!


Η Αργεντινή είναι μία χώρα γνωστή για την κτηνοτροφία της και ιδιαίτερα σε βοοειδή. Το μοσχαρίσιο κρέας της εξάγεται παντού και υπάρχουν και αρκετά εστιατόρια στην Ελλάδα που έχουν ανοίξει και έχουν μόνο αργεντίνικες συνταγές. Το αργεντίνικο γεμιστό μοσχάρι Matambre είναι μία συνταγή που θα μαγέψει τους γευστικούς σας κάλυκες. Είναι μία συνταγή που στην Αργεντινή την κάνουν όλα τα σπίτια τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Συνταγή για το μίγμα μπαχαρικών:

  1. 5 κ.γ. πάπρικα
  2. 2 κ.γ. αλάτι
  3. 2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  4. 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι σκόνη
  5. 1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
  6. 1 κ.γ. καγιέν
  7. 1 κ.γ. ρίγανη ξηρή τριμμένη
  8. θυμάρι ξηρό τριμμένο (γραμμάρια κατά βούληση)

Για την παρασκευή του κρέατος:

  • 4 μικρά αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 155 gr κατεψυγμένα μπιζέλια
  • 1 κ.σ. μαντζουράνα ή ρίγανη
  • θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 kgs μπριζόλα μοσχαρίσιο κρέας
  • 1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες πλάτους
  • 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 2 κ.σ μείγμα μπαχαρικών

 

Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να βράσουν και να σφίξουν. Ξεπλύνετε και στη συνέχεια ξεφλουδίστε τα και αφήστε τα στην άκρη. Μαγειρέψτε τα παγωμένα μπιζέλια σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Στραγγίστε καλά και, όσο είναι ακόμα ζεστό, βάλτε το σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε τη μαντζουράνα ή τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και την χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα. Τοποθετήστε το μοσχάρι, σε ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικής μεμβράνης και χρησιμοποιήστε ένα σφυρί κρέατος για να το χτυπήσετε απαλά ολόκληρο (αν δεν σας το έχει χτυπήσει ο κρεοπώλης). Έπειτα ανοίγετε και αλατοπιπερώνετε το κρέας και στη συνέχεια απλώνετε πάνω του το μείγμα μπιζελιών. Τοποθετήστε τα αυγά οριζόντια και από άκρη σε άκρη κατά μήκος του κρέατος και στη συνέχεια τοποθετήστε τα καρότα και τις πιπεριές.

Μετά ξεκινήστε να τυλίγετε το κρέας για να περικλείσετε τα συστατικά σε ένα σταθερό μπαστούνι. Δέστε το κρέας με κορδόνι κουζίνας για να στερεωθεί. Αφήστε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει και στη συνέχεια βάλτε το τυλιγμένο μοσχαρίσιο κρέας στο νερό. Όταν το νερό επανέλθει, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράστε για 2 ώρες, γεμίζοντας το τηγάνι με βραστό νερό για να μην αγγίξει το κρέας στον πάτο του τηγανιού. Αφαιρέστε το κρέας από το νερό και αφήστε το στην άκρη. Όταν κρυώσει αρκετά έτσι ώστε να μπορείτε να το χειριστείτε, τυλίξτε το καλά με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια βενετσιάνικη συνταγή με μοσχάρι που αξίζει να δοκιμάσετε

Δοκιμάστε μοσχάρι bourguignon για πινελιές γαλλικής γαστρονομίας

Για γκουρμέ απολαύσεις, δοκιμάστε Beef Wellington!

Μοσχάρι Chili Con Carne: Μια μεξικάνικη συνταγή που θα λατρέψουν όλοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon