Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι Matambre: Μία αργεντίνικη συνταγή αφιερωμένη στους γευστικούς σας κάλυκες

Μοσχάρι Matambre: Μία αργεντίνικη συνταγή αφιερωμένη στους γευστικούς σας κάλυκες

Μοσχάρι Matambre: Η Αργεντινή είναι μια χώρα με μακραίωνη παράδοση στην παραγωγή κρέατος. Ταξιδέψτε σήμερα σε μια συνταγή αφιερωμένη στους γευστικούς σας κάλυκες!

Η Αργεντινή είναι μία χώρα γνωστή για την κτηνοτροφία της και ιδιαίτερα σε βοοειδή. Το μοσχαρίσιο κρέας της εξάγεται παντού και υπάρχουν και αρκετά εστιατόρια στην Ελλάδα που έχουν ανοίξει και έχουν μόνο αργεντίνικες συνταγές. Το αργεντίνικο γεμιστό μοσχάρι Matambre είναι μία συνταγή που θα μαγέψει τους γευστικούς σας κάλυκες. Είναι μία συνταγή που στην Αργεντινή την κάνουν όλα τα σπίτια τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Συνταγή για το μίγμα μπαχαρικών:

  1. 5 κ.γ. πάπρικα
  2. 2 κ.γ. αλάτι
  3. 2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  4. 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι σκόνη
  5. 1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
  6. 1 κ.γ. καγιέν
  7. 1 κ.γ. ρίγανη ξηρή τριμμένη
  8. θυμάρι ξηρό τριμμένο (γραμμάρια κατά βούληση)

Για την παρασκευή του κρέατος:

  • 4 μικρά αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 155 gr κατεψυγμένα μπιζέλια
  • 1 κ.σ. μαντζουράνα ή ρίγανη
  • θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 kgs μπριζόλα μοσχαρίσιο κρέας
  • 1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες πλάτους
  • 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 2 κ.σ μείγμα μπαχαρικών

 

Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να βράσουν και να σφίξουν. Ξεπλύνετε και στη συνέχεια ξεφλουδίστε τα και αφήστε τα στην άκρη. Μαγειρέψτε τα παγωμένα μπιζέλια σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Στραγγίστε καλά και, όσο είναι ακόμα ζεστό, βάλτε το σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε τη μαντζουράνα ή τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και την χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα. Τοποθετήστε το μοσχάρι, σε ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικής μεμβράνης και χρησιμοποιήστε ένα σφυρί κρέατος για να το χτυπήσετε απαλά ολόκληρο (αν δεν σας το έχει χτυπήσει ο κρεοπώλης). Έπειτα ανοίγετε και αλατοπιπερώνετε το κρέας και στη συνέχεια απλώνετε πάνω του το μείγμα μπιζελιών. Τοποθετήστε τα αυγά οριζόντια και από άκρη σε άκρη κατά μήκος του κρέατος και στη συνέχεια τοποθετήστε τα καρότα και τις πιπεριές.

Μετά ξεκινήστε να τυλίγετε το κρέας για να περικλείσετε τα συστατικά σε ένα σταθερό μπαστούνι. Δέστε το κρέας με κορδόνι κουζίνας για να στερεωθεί. Αφήστε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει και στη συνέχεια βάλτε το τυλιγμένο μοσχαρίσιο κρέας στο νερό. Όταν το νερό επανέλθει, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράστε για 2 ώρες, γεμίζοντας το τηγάνι με βραστό νερό για να μην αγγίξει το κρέας στον πάτο του τηγανιού. Αφαιρέστε το κρέας από το νερό και αφήστε το στην άκρη. Όταν κρυώσει αρκετά έτσι ώστε να μπορείτε να το χειριστείτε, τυλίξτε το καλά με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια βενετσιάνικη συνταγή με μοσχάρι που αξίζει να δοκιμάσετε

Δοκιμάστε μοσχάρι bourguignon για πινελιές γαλλικής γαστρονομίας

Για γκουρμέ απολαύσεις, δοκιμάστε Beef Wellington!

Μοσχάρι Chili Con Carne: Μια μεξικάνικη συνταγή που θα λατρέψουν όλοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Aυτά είναι τα πιο θρεπτικά πρωινά γεύματα για τα παιδιά σας

Πρωινό παιδιά: Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές πρωινού για παιδιά που παρέχουν ενέργεια

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon