Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι λαχανικά: Κορεάτικη συνταγή έτοιμη σε λιγότερο από 30 λεπτά

Μοσχάρι λαχανικά: Κορεάτικη συνταγή έτοιμη σε λιγότερο από 30 λεπτά

Μοσχάρι λαχανικά: Ταξιδεύουμε στην Ανατολή και ετοιμάζουμε μια συνταγή με μοσχάρι και λαχανικά, υγιεινό και θρεπτικό με πανδαισία χρωμάτων και πλούσια γεύση.


Ψάχνεις γρήγορες και υγιεινές συνταγές για εσένα και την οικογένειά σου; Σου έχουμε τη λύση! Το μοσχάρι με μείγμα λαχανικών αποτελεί μία εύκολη κορεάτικη συνταγή με υλικά που μπορεί να έχεις είτε στο σπίτι, είτε στο πιο κοντινό σουπερμάρκετ! Όλα τα υλικά της συνταγής είναι δυναμωτικά και κάνουν πολύ καλό στην υγεία μας. Το μοσχάρι και τα
λαχανικά θα γεμίσουν τον σώμα μας με σίδηρο, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας!

Υλικά συνταγής:

  • 1 μοσχαρίσια μπριζόλα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι άψητο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
  • 4 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
  • 1 πακέτο κατεψυγμένο μείγμα λαχανικών με μπρόκολο
  • 1 φλιτζάνι κορεάτικη σάλτσα μπάρμπεκιου μαρινάρα

Εκτέλεση συνταγής:

  • Ετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το αφήνουμε στην άκρη και το διατηρούμε ζεστό.
  • Εν τω μεταξύ, κόβουμε τη μοσχαρίσια μπριζόλα κατά μήκος στη μέση και μετά σταυρωτά διαγώνια σε λωρίδες πάχους 1/4 ίντσας. Καρυκεύουμε τη μπριζόλα με σκόρδο αλάτι.
  • Ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε το μισό κρέας. Τηγανίζουμε για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι η εξωτερική επιφάνεια του μοσχαριού να μην είναι πλέον ροζ. Αφαιρούμε από το τηγάνι.
  • Επαναλαμβάνουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο και το υπόλοιπο μοσχαρίσιο κρέας. Αφαιρούμε από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το μπρόκολο ανακατεύοντάς το με το υπόλοιπο μείγμα λαχανικών και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά.
  • Επιστρέφουμε το βόειο κρέας στο τηγάνι. Προσθέτουμε το ρύζι και τη μαρινάρα.
  • Μαγειρεύουμε για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν και τα λαχανικά να γίνουν τραγανά.
  • Σερβίρουμε σε μπολ.

Tips για πιο υγιεινό μαγείρεμα:

  • Πλένουμε τα χέρια με σαπούνι και νερό πριν το μαγείρεμα και πάντα αφού αγγίξουμε το ωμό κρέας.
  • Διαχωρίζουμε το ωμό κρέας από άλλα τρόφιμα.
  • Πλένουμε όλες τις σανίδες κοπής, τα σκεύη και τα πιάτα αφού αγγίξουμε το ωμό κρέας.
  • Δεν επαναχρησιμοποιούμε μαρινάρα που χρησιμοποιείται σε ωμά τρόφιμα.
  • Πλένουμε όλα τα προϊόντα πριν από τη χρήση.
  • Μαγειρεύουμε το βόειο κρέας έως ότου η θερμοκρασία φτάσει τους 60 βαθμούς Κελσίου για τις μέτριες σπάνιες μπριζόλες και το ψητό, στους 70 βαθμούς Κελσίου για τον κιμά.
  • Βάζουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο αμέσως. Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχάρι κόντρα φιλέτο με σπαράγγια και μανέστρα

Pizza Burger: Τα δύο αγαπημένα σας φαγητά σε μια γευστική πανδαισία

Αγαπημένη μαλτέζικη συνταγή μαγειρεμένη με μοσχάρι

Βελγικό μοσχάρι Carbonnade με μπύρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon