Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι λαχανικά: Κορεάτικη συνταγή έτοιμη σε λιγότερο από 30 λεπτά

Μοσχάρι λαχανικά: Κορεάτικη συνταγή έτοιμη σε λιγότερο από 30 λεπτά

Μοσχάρι λαχανικά: Ταξιδεύουμε στην Ανατολή και ετοιμάζουμε μια συνταγή με μοσχάρι και λαχανικά, υγιεινό και θρεπτικό με πανδαισία χρωμάτων και πλούσια γεύση.



Ψάχνεις γρήγορες και υγιεινές συνταγές για εσένα και την οικογένειά σου; Σου έχουμε τη λύση! Το μοσχάρι με μείγμα λαχανικών αποτελεί μία εύκολη κορεάτικη συνταγή με υλικά που μπορεί να έχεις είτε στο σπίτι, είτε στο πιο κοντινό σουπερμάρκετ! Όλα τα υλικά της συνταγής είναι δυναμωτικά και κάνουν πολύ καλό στην υγεία μας. Το μοσχάρι και τα
λαχανικά θα γεμίσουν τον σώμα μας με σίδηρο, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας!


Υλικά συνταγής:

  • 1 μοσχαρίσια μπριζόλα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι άψητο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
  • 4 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
  • 1 πακέτο κατεψυγμένο μείγμα λαχανικών με μπρόκολο
  • 1 φλιτζάνι κορεάτικη σάλτσα μπάρμπεκιου μαρινάρα

Εκτέλεση συνταγής:

  • Ετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το αφήνουμε στην άκρη και το διατηρούμε ζεστό.
  • Εν τω μεταξύ, κόβουμε τη μοσχαρίσια μπριζόλα κατά μήκος στη μέση και μετά σταυρωτά διαγώνια σε λωρίδες πάχους 1/4 ίντσας. Καρυκεύουμε τη μπριζόλα με σκόρδο αλάτι.
  • Ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε το μισό κρέας. Τηγανίζουμε για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι η εξωτερική επιφάνεια του μοσχαριού να μην είναι πλέον ροζ. Αφαιρούμε από το τηγάνι.
  • Επαναλαμβάνουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο και το υπόλοιπο μοσχαρίσιο κρέας. Αφαιρούμε από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το μπρόκολο ανακατεύοντάς το με το υπόλοιπο μείγμα λαχανικών και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά.
  • Επιστρέφουμε το βόειο κρέας στο τηγάνι. Προσθέτουμε το ρύζι και τη μαρινάρα.
  • Μαγειρεύουμε για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν και τα λαχανικά να γίνουν τραγανά.
  • Σερβίρουμε σε μπολ.

Tips για πιο υγιεινό μαγείρεμα:

  • Πλένουμε τα χέρια με σαπούνι και νερό πριν το μαγείρεμα και πάντα αφού αγγίξουμε το ωμό κρέας.
  • Διαχωρίζουμε το ωμό κρέας από άλλα τρόφιμα.
  • Πλένουμε όλες τις σανίδες κοπής, τα σκεύη και τα πιάτα αφού αγγίξουμε το ωμό κρέας.
  • Δεν επαναχρησιμοποιούμε μαρινάρα που χρησιμοποιείται σε ωμά τρόφιμα.
  • Πλένουμε όλα τα προϊόντα πριν από τη χρήση.
  • Μαγειρεύουμε το βόειο κρέας έως ότου η θερμοκρασία φτάσει τους 60 βαθμούς Κελσίου για τις μέτριες σπάνιες μπριζόλες και το ψητό, στους 70 βαθμούς Κελσίου για τον κιμά.
  • Βάζουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο αμέσως. Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχάρι κόντρα φιλέτο με σπαράγγια και μανέστρα

Pizza Burger: Τα δύο αγαπημένα σας φαγητά σε μια γευστική πανδαισία

Αγαπημένη μαλτέζικη συνταγή μαγειρεμένη με μοσχάρι

Βελγικό μοσχάρι Carbonnade με μπύρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon