Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι λαχανικά: Κορεάτικη συνταγή έτοιμη σε λιγότερο από 30 λεπτά

Μοσχάρι λαχανικά: Κορεάτικη συνταγή έτοιμη σε λιγότερο από 30 λεπτά

Μοσχάρι λαχανικά: Ταξιδεύουμε στην Ανατολή και ετοιμάζουμε μια συνταγή με μοσχάρι και λαχανικά, υγιεινό και θρεπτικό με πανδαισία χρωμάτων και πλούσια γεύση.


Ψάχνεις γρήγορες και υγιεινές συνταγές για εσένα και την οικογένειά σου; Σου έχουμε τη λύση! Το μοσχάρι με μείγμα λαχανικών αποτελεί μία εύκολη κορεάτικη συνταγή με υλικά που μπορεί να έχεις είτε στο σπίτι, είτε στο πιο κοντινό σουπερμάρκετ! Όλα τα υλικά της συνταγής είναι δυναμωτικά και κάνουν πολύ καλό στην υγεία μας. Το μοσχάρι και τα
λαχανικά θα γεμίσουν τον σώμα μας με σίδηρο, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας!

Υλικά συνταγής:

  • 1 μοσχαρίσια μπριζόλα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι άψητο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
  • 4 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
  • 1 πακέτο κατεψυγμένο μείγμα λαχανικών με μπρόκολο
  • 1 φλιτζάνι κορεάτικη σάλτσα μπάρμπεκιου μαρινάρα

Εκτέλεση συνταγής:

  • Ετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το αφήνουμε στην άκρη και το διατηρούμε ζεστό.
  • Εν τω μεταξύ, κόβουμε τη μοσχαρίσια μπριζόλα κατά μήκος στη μέση και μετά σταυρωτά διαγώνια σε λωρίδες πάχους 1/4 ίντσας. Καρυκεύουμε τη μπριζόλα με σκόρδο αλάτι.
  • Ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε το μισό κρέας. Τηγανίζουμε για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι η εξωτερική επιφάνεια του μοσχαριού να μην είναι πλέον ροζ. Αφαιρούμε από το τηγάνι.
  • Επαναλαμβάνουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο και το υπόλοιπο μοσχαρίσιο κρέας. Αφαιρούμε από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το μπρόκολο ανακατεύοντάς το με το υπόλοιπο μείγμα λαχανικών και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά.
  • Επιστρέφουμε το βόειο κρέας στο τηγάνι. Προσθέτουμε το ρύζι και τη μαρινάρα.
  • Μαγειρεύουμε για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν και τα λαχανικά να γίνουν τραγανά.
  • Σερβίρουμε σε μπολ.

Tips για πιο υγιεινό μαγείρεμα:

  • Πλένουμε τα χέρια με σαπούνι και νερό πριν το μαγείρεμα και πάντα αφού αγγίξουμε το ωμό κρέας.
  • Διαχωρίζουμε το ωμό κρέας από άλλα τρόφιμα.
  • Πλένουμε όλες τις σανίδες κοπής, τα σκεύη και τα πιάτα αφού αγγίξουμε το ωμό κρέας.
  • Δεν επαναχρησιμοποιούμε μαρινάρα που χρησιμοποιείται σε ωμά τρόφιμα.
  • Πλένουμε όλα τα προϊόντα πριν από τη χρήση.
  • Μαγειρεύουμε το βόειο κρέας έως ότου η θερμοκρασία φτάσει τους 60 βαθμούς Κελσίου για τις μέτριες σπάνιες μπριζόλες και το ψητό, στους 70 βαθμούς Κελσίου για τον κιμά.
  • Βάζουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο αμέσως. Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχάρι κόντρα φιλέτο με σπαράγγια και μανέστρα

Pizza Burger: Τα δύο αγαπημένα σας φαγητά σε μια γευστική πανδαισία

Αγαπημένη μαλτέζικη συνταγή μαγειρεμένη με μοσχάρι

Βελγικό μοσχάρι Carbonnade με μπύρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon