Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι κρέας οφέλη: Οφέλη του μοσχαρίσιου κρέατος στην εβδομαδιαία διατροφή μας

Μοσχάρι κρέας οφέλη: Οφέλη του μοσχαρίσιου κρέατος στην εβδομαδιαία διατροφή μας

Μοσχάρι κρέας οφέλη: Πόσο ωφέλιμο είναι το κόκκινο κρέας και συγκεκριμένα το μοσχάρι στη διατροφή μας; Ποια η προτεινόμενη ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουμε σε εβδομαδιαία βάση & γιατί;



Ευτυχώς στις μέρες μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν σοβαρά την διατροφή τους. Ζούμε στον καιρό του γρήγορου φαγητού και των κατεψυγμένων προϊόντων. Ισορροπώντας με υγιεινές τροφές, μπορούμε να γείρουμε την πλάστιγγα προς το μέρος μας. Σαφώς και το μοσχάρι αποτελεί τη βάση πολλών διατροφικών επιλογών. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Γι’ αυτό και για πολλούς άλλους λόγους είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε τον ρόλο που παίζει το κόκκινο κρέας και συγκεκριμένα το μοσχάρι στη ζωή μας.


Μοσχάρι: Πόσο ωφέλιμο είναι για τον οργανισμό μας;

Αν ψάχνετε λοιπόν όλα τα οφέλη που θα έχει η εισαγωγή μοσχαριού στην διατροφή σας για μια υγιή και ισορροπημένη ζωή, μάθετε τα εξής:

  1. Είναι μία από τις σημαντικότερες πηγές σιδήρου. Η προτεινόμενη πρόσληψη σιδήρου ημερησίως για άνδρες και γυναίκες άνω των 50 είναι 8mg. Αντίστοιχα, για ηλικίες από 19 έως 50, 18mg. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του ανδρικού πληθυσμού καλύπτει αυτές τις ανάγκες, στο γυναικείο μέρος υπάρχει μία μεγάλη απόκλιση. Από όλα τα θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μας δώσει το μοσχαρίσιο κρέας, ο σίδηρος είναι ένα από τα σημαντικότερα. Μας προσφέρει απλόχερα 3,5mg σιδήρου ανά 100 γραμμάρια κρέατος.
  2. Είναι το booster του ψευδαργύρου. Ένα όχι και τόσο γνωστό όφελος που μας προσφέρει η κατανάλωση μοσχαρίσιου κρέατος είναι ότι είναι μια πολύ καλή πηγή ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος είναι ο πρωταγωνιστής του ανοσοποιητικού συστήματος. Το κακό είναι ότι το σώμα δεν έχει την ικανότητα να αποθηκεύσει ψευδάργυρο, γι’ αυτό πρέπει να γίνεται συχνή κατανάλωση φαγητών που τον περιέχουν. Το βόειο κρέας περιέχει έως και 7mg ανά 100 γραμμάρια.
  3. Είναι μία πλούσια πηγή βιταμίνης Β. Η βιταμίνη Β υπάρχει σε μια τεράστια γκάμα τροφίμων. Εκτός από τα δημητριακά, τα αυγά και τα χόρτα μπορεί να βρεθεί και σε μεγάλη ποσότητα και στο βόειο κρέας. Για παράδειγμα μία μοσχαρίσια μπριζόλα που ζυγίζει 100gr μπορεί να δώσει στον οργανισμό έως και το 29% της καθημερινής του ανάγκης σε βιταμίνη Β.
  4. Έχει χαμηλό ποσοστό υδατανθράκων. Για όσους ακολουθούν δίαιτα, το μοσχαρίσιο κρέας ειναι ιδανικό. Σχεδόν όλες οι δίαιτες που δίνονται από διαιτολόγους έχουν χαμηλό ποσοστό υδατανθράκων λόγων πολλών θερμίδων. Άρα το βόειο κρέας προτιμάτε γιατί εκτός του ότι είναι τροφή με χαμηλό ποσοστό υδατανθράκων, είναι υψηλή τροφή σε φυσικά λιπαρά. Αυτού του είδους δίαιτες μπορεί να είναι ιδανικές για κάποιους ανθρώπους, αλλά όχι για όλους. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ακολουθήσετε μία.

 

Αν συνεχίζετε να αναρωτιέστε αν το μοσχαρίσιο κρέας είναι υγιές, μάθετε ότι η απάντηση είναι θετική. Δεν χρειάζεται τεράστια πρόσληψη κόκκινου κρέατος. Ωστόσο, σίγουρα χρειάζεται η προσθήκη του στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και απαραίτητα αμινοξέα

Τρισδιάστατη μπριζόλα "μαγειρεύτηκε" πρώτη φορά σε εκτυπωτή

Μικρές, στοχευμένες υποκαταστάσεις σε επίπεδο τροφής μπορούν να επιτύχουν συναρπαστικά διατροφικά οφέλη και μειώσεις περιβαλλοντικών επιπτώσεων

Διαβήτης : Συμβουλές για υγιεινές κρεατοφαγικές επιλογές

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon