Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι κρέας Ελλάδα: Γιατί να προτιμήσουμε το ελληνικό μοσχαρίσιο κρέας

Μοσχάρι κρέας Ελλάδα: Γιατί να προτιμήσουμε το ελληνικό μοσχαρίσιο κρέας

Μοσχάρι κρέας Ελλάδα: Οι ήπιες καιρικές συνθήκες, η μακραίωνη παράδοση και η τεχνογνωσία συνθέτουν το τοπίο για την εκτροφή βοοειδών στην Ελλάδα.



Η Ελλάδα παράγει μοσχαρίσιο κρέας εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το μοναδικό της κλίμα και το περιβάλλον της επιτρέπουν στα βοοειδή να ζουν σε ένα φυσικό τοπίο σε μία μη αγχωτική κατάσταση (όπως για παράδειγμα το να ζουν πολλά βοοειδή μαζί σε ένα κλειστό χώρο). Αυτό είναι ένα γεγονός που από μόνο του αποδεικνύει ότι η συνεχής παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος είναι εφικτή και μπορεί να γίνει όλο το χρόνο. 


Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο αποδοτικούς και βιώσιμους παραγωγούς βοοειδών σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό δεν είναι τυχαίο γεγονός, εφόσον στην Ελλάδα υπάρχουν άπειρες ελεύθερες εκτάσεις και ευτυχώς πάρα πολλοί κτηνοτρόφοι που μεγαλώνουν τα ζώα τους στο φυσικό τους περιβάλλον. Η Ελλάδα κατατάσσεται μέσα στους πρώτους εξαγωγείς μοσχαρίσιου κρέατος στον κόσμο. Είναι μάλιστα ευρέως γνωστό ότι το ελληνικό μοσχαρίσιο κρέας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των πιο τρυφερών και νόστιμων γευστικών εμπειριών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο γεγονός ότι σε πολλές από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου υπάρχει ένα ελληνικό εστιατόριο που έχει «βιτρίνα» του το μοσχαρίσιο κρέας και ένας ξένος σεφ που εκθειάζει την ελληνική κουζίνα με το μοσχαρίσιο κρέας της.

Επίσης δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι για να ανοίξεις πλέον κρεοπωλείο πρέπει να έχεις παρακολουθήσει μαθήματα κοπής κρέατος. Το μοσχαρίσιο κρέας μπορούμε να το παγώσουμε ή ακόμα και να το καταψύξουμε χωρίς να χάσει σχεδόν τίποτα από τα θρεπτικά συστατικά του. Η Ελλάδα έχει πλέον τη δυνατότητα να εξάγει μικρούς και μεγάλους όγκους μοσχαρίσιου κρέατος και ταυτόχρονα να καλύψει και τις εγχώριες απαιτήσεις των καταναλωτών. Η Ελλάδα δεν έχει διαφημιστεί όσο πρέπει όσον αφορά την  παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος και αν αυτό συνεχιστεί σίγουρα θα χάσει τη θέση και το κύρος που έχει μέχρι και σήμερα στην παγκόσμια αγορά κρέατος. Είναι και στο χέρι μας να αναδείξουμε την καθαρότητα και την θρεπτικότητα που μας προσφέρεται απλόχερα από το μοσχαρίσιο κρέας. 

Συμπερασματικά, καταλαβαίνουμε ότι το ελληνικό μοσχαρίσιο κρέας συγκαταλέγεται στα καλύτερα του κόσμου και δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Μην απορείτε, γιατί σίγουρα κάτι τέτοιο συμβαίνει εξ’ αιτίας:

  • Tης σωστής εκτροφής των ελληνικών βοοειδών
  • Της πολυποικιλότητας των συνταγών που έχουν ως κύριο συστατικό το μοσχαρίσιο κρέας
  • Της εκπαίδευσης των μελλοντικών κρεοπωλών
  • Της δημοφιλίας της ελληνικής κουζίνας
  • Της τουριστικής άνθησης 
  • Της σωστής διαφήμισης

Προτιμήστε το ελληνικό μοσχαρίσιο κρέας και θα είστε σίγουροι για την ποιότητα κρέατος που δίνεται στα παιδιά σας και ασφαλώς και σε εσάς τους ίδιους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Για γκουρμέ απολαύσεις, δοκιμάστε Beef Wellington!

Το μοσχάρι αποδεικνύεται πολύτιμο και στην τρίτη ηλικία

Μοσχάρι Chili Con Carne: Μια μεξικάνικη συνταγή που θα λατρέψουν όλοι

Τα πολύτιμα οφέλη υγείας του μοσχαριού

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon