Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι κοπές: Ποια είναι τα διαφορετικά κομμάτια του βόειου κρέατος

Μοσχάρι κοπές: Ποια είναι τα διαφορετικά κομμάτια του βόειου κρέατος

Μοσχάρι κοπές: Ποια είναι τα διαφορετικά κομμάτια του βόειου κρέατος; Ποιο κομμάτι ταιριάζει με κάθε φαγητό, ποιο είναι αμαλακό και ποιο αντίθετα πιο σκληρό;



Το μοσχαρίσιο κρέας είναι αρκετά νόστιμο και θρεπτικό. Ωστόσο, πολύ συχνά επικρατεί σύγχυση ως προς το καλύτερο κομμάτι του βόειου κρέατος. Ποιο είναι το κατάλληλο κομμάτι βόειου κρέατος για κάθε φαγητό; Αντί να παίζετε “λόττο” κάθε φορά και να προσεύχεστε να έχετε αγοράσει το σωστό κομμάτι για τη συνταγή που θέλετε να μαγειρέψετε, παρακολουθήστε το παρακάτω video. Εδώ θα βρείτε όλες τις κοπές του μοσχαρίσιου κρέατος.


Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενοι τύποι βοείου κρέατος είναι:

  • Σπάλα: Κόβεται από τον ώμο. Είναι σκληρό κομμάτι, αλλά εξαιρετικά γευστικό.
  • Ποντίκι: Κόβεται από το πόδι του μοσχαριού. Είναι πολύ σκληρό και χρειάζεται καλό μάσημα.
  • Στήθος: Κόβεται από το στήθος του ζώου. Εϊναι σκληρό αν δεν μαγειρευτεί σωστά.
  • Στηθοπλευρά: Βρίσκεται στην περιοχή των πλευρών. Είναι ένα πολύ τρυφερό και γευστικό κομμάτι.
  • Λάπα: Κόβεται από την κοιλιά της αγελάδας. Πρόκειται για μαστιχωτό και αρκετά σκληρό μέρος.
  • Πλευρά: Κόβεται από τους κοιλιακούς μυς της αγελάδας. Είναι μια από τις πιο σκληρές κοπές.
  • Κόντρα φιλέτο: Κόβεται από το πίσω μέρος της αγελάδας πάνω από τα πλευρά. Είναι πράγματι μια από τις πιο τρυφερές περικοπές.
  • Κιλότο: Αυτή η κοπή βρίσκεται στο πίσω μέρος της αγελάδας. Πρόκειται για ένα αρκετά τρυφερό και γευστικό κομμάτι.
  • Στρογγυλό νουά: Κόβεται από το πίσω μέρος της αγελάδας πάνω από τα πίσω πόδια. Είναι μαστιχωτό και σκληρό.

Υπάρχουν λιγότερο συνηθισμένοι τύποι:

  • Γλώσσα
  • Λαιμός
  • Κότσι
  • Χόνδροι
  • Συκώτι και άλλα όργανα

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι τα λιγότερο συνηθισμένα είδη κρέατος είναι λιγότερο επιθυμητά όταν πρόκειται για γεύση και υφή. Για παράδειγμα, σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει η υφή ή η γεύση του συκωτιού του βοείου κρέατος. Οπότε φροντίζουν να μην το αγοράζουν ποτέ παρά το υψηλό επίπεδο βιταμινών και μετάλλων. Αν όμως είστε ανοιχτοί στους πειραματισμούς, τότε ενδεχομένως η γεύση τους σας ξαφνιάσει ευχάριστα. Μην ξεχάσετε να περιγράψετε στον χασάπη ακριβώς αυτό το κομμάτι που θέλετε να αγοράσετε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σήμερα μαγειρεύουμε ζεστό πεντανόστιμο γκούλας από την Ουγγαρία

Γιατί το μοσχάρι wagyu κοστίζει πιο ακριβά από το smartphone σας;

Bistecca alla Fiorentina: Ποια είναι η ιστορία της θρυλικής μπριζόλας από την Φλωρεντία;

Μια συνταγή με μοσχάρι κατευθείαν από την Αργεντινή

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon