Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι κοπές: Ποια είναι τα διαφορετικά κομμάτια του βόειου κρέατος

Μοσχάρι κοπές: Ποια είναι τα διαφορετικά κομμάτια του βόειου κρέατος

Μοσχάρι κοπές: Ποια είναι τα διαφορετικά κομμάτια του βόειου κρέατος; Ποιο κομμάτι ταιριάζει με κάθε φαγητό, ποιο είναι αμαλακό και ποιο αντίθετα πιο σκληρό;


Το μοσχαρίσιο κρέας είναι αρκετά νόστιμο και θρεπτικό. Ωστόσο, πολύ συχνά επικρατεί σύγχυση ως προς το καλύτερο κομμάτι του βόειου κρέατος. Ποιο είναι το κατάλληλο κομμάτι βόειου κρέατος για κάθε φαγητό; Αντί να παίζετε “λόττο” κάθε φορά και να προσεύχεστε να έχετε αγοράσει το σωστό κομμάτι για τη συνταγή που θέλετε να μαγειρέψετε, παρακολουθήστε το παρακάτω video. Εδώ θα βρείτε όλες τις κοπές του μοσχαρίσιου κρέατος.

Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενοι τύποι βοείου κρέατος είναι:

  • Σπάλα: Κόβεται από τον ώμο. Είναι σκληρό κομμάτι, αλλά εξαιρετικά γευστικό.
  • Ποντίκι: Κόβεται από το πόδι του μοσχαριού. Είναι πολύ σκληρό και χρειάζεται καλό μάσημα.
  • Στήθος: Κόβεται από το στήθος του ζώου. Εϊναι σκληρό αν δεν μαγειρευτεί σωστά.
  • Στηθοπλευρά: Βρίσκεται στην περιοχή των πλευρών. Είναι ένα πολύ τρυφερό και γευστικό κομμάτι.
  • Λάπα: Κόβεται από την κοιλιά της αγελάδας. Πρόκειται για μαστιχωτό και αρκετά σκληρό μέρος.
  • Πλευρά: Κόβεται από τους κοιλιακούς μυς της αγελάδας. Είναι μια από τις πιο σκληρές κοπές.
  • Κόντρα φιλέτο: Κόβεται από το πίσω μέρος της αγελάδας πάνω από τα πλευρά. Είναι πράγματι μια από τις πιο τρυφερές περικοπές.
  • Κιλότο: Αυτή η κοπή βρίσκεται στο πίσω μέρος της αγελάδας. Πρόκειται για ένα αρκετά τρυφερό και γευστικό κομμάτι.
  • Στρογγυλό νουά: Κόβεται από το πίσω μέρος της αγελάδας πάνω από τα πίσω πόδια. Είναι μαστιχωτό και σκληρό.

Υπάρχουν λιγότερο συνηθισμένοι τύποι:

  • Γλώσσα
  • Λαιμός
  • Κότσι
  • Χόνδροι
  • Συκώτι και άλλα όργανα

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι τα λιγότερο συνηθισμένα είδη κρέατος είναι λιγότερο επιθυμητά όταν πρόκειται για γεύση και υφή. Για παράδειγμα, σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει η υφή ή η γεύση του συκωτιού του βοείου κρέατος. Οπότε φροντίζουν να μην το αγοράζουν ποτέ παρά το υψηλό επίπεδο βιταμινών και μετάλλων. Αν όμως είστε ανοιχτοί στους πειραματισμούς, τότε ενδεχομένως η γεύση τους σας ξαφνιάσει ευχάριστα. Μην ξεχάσετε να περιγράψετε στον χασάπη ακριβώς αυτό το κομμάτι που θέλετε να αγοράσετε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σήμερα μαγειρεύουμε ζεστό πεντανόστιμο γκούλας από την Ουγγαρία

Γιατί το μοσχάρι wagyu κοστίζει πιο ακριβά από το smartphone σας;

Bistecca alla Fiorentina: Ποια είναι η ιστορία της θρυλικής μπριζόλας από την Φλωρεντία;

Μια συνταγή με μοσχάρι κατευθείαν από την Αργεντινή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon