Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι κοπές: Ποια είναι τα διαφορετικά κομμάτια του βόειου κρέατος

Μοσχάρι κοπές: Ποια είναι τα διαφορετικά κομμάτια του βόειου κρέατος

Μοσχάρι κοπές: Ποια είναι τα διαφορετικά κομμάτια του βόειου κρέατος; Ποιο κομμάτι ταιριάζει με κάθε φαγητό, ποιο είναι αμαλακό και ποιο αντίθετα πιο σκληρό;


Το μοσχαρίσιο κρέας είναι αρκετά νόστιμο και θρεπτικό. Ωστόσο, πολύ συχνά επικρατεί σύγχυση ως προς το καλύτερο κομμάτι του βόειου κρέατος. Ποιο είναι το κατάλληλο κομμάτι βόειου κρέατος για κάθε φαγητό; Αντί να παίζετε “λόττο” κάθε φορά και να προσεύχεστε να έχετε αγοράσει το σωστό κομμάτι για τη συνταγή που θέλετε να μαγειρέψετε, παρακολουθήστε το παρακάτω video. Εδώ θα βρείτε όλες τις κοπές του μοσχαρίσιου κρέατος.

Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενοι τύποι βοείου κρέατος είναι:

  • Σπάλα: Κόβεται από τον ώμο. Είναι σκληρό κομμάτι, αλλά εξαιρετικά γευστικό.
  • Ποντίκι: Κόβεται από το πόδι του μοσχαριού. Είναι πολύ σκληρό και χρειάζεται καλό μάσημα.
  • Στήθος: Κόβεται από το στήθος του ζώου. Εϊναι σκληρό αν δεν μαγειρευτεί σωστά.
  • Στηθοπλευρά: Βρίσκεται στην περιοχή των πλευρών. Είναι ένα πολύ τρυφερό και γευστικό κομμάτι.
  • Λάπα: Κόβεται από την κοιλιά της αγελάδας. Πρόκειται για μαστιχωτό και αρκετά σκληρό μέρος.
  • Πλευρά: Κόβεται από τους κοιλιακούς μυς της αγελάδας. Είναι μια από τις πιο σκληρές κοπές.
  • Κόντρα φιλέτο: Κόβεται από το πίσω μέρος της αγελάδας πάνω από τα πλευρά. Είναι πράγματι μια από τις πιο τρυφερές περικοπές.
  • Κιλότο: Αυτή η κοπή βρίσκεται στο πίσω μέρος της αγελάδας. Πρόκειται για ένα αρκετά τρυφερό και γευστικό κομμάτι.
  • Στρογγυλό νουά: Κόβεται από το πίσω μέρος της αγελάδας πάνω από τα πίσω πόδια. Είναι μαστιχωτό και σκληρό.

Υπάρχουν λιγότερο συνηθισμένοι τύποι:

  • Γλώσσα
  • Λαιμός
  • Κότσι
  • Χόνδροι
  • Συκώτι και άλλα όργανα

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι τα λιγότερο συνηθισμένα είδη κρέατος είναι λιγότερο επιθυμητά όταν πρόκειται για γεύση και υφή. Για παράδειγμα, σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει η υφή ή η γεύση του συκωτιού του βοείου κρέατος. Οπότε φροντίζουν να μην το αγοράζουν ποτέ παρά το υψηλό επίπεδο βιταμινών και μετάλλων. Αν όμως είστε ανοιχτοί στους πειραματισμούς, τότε ενδεχομένως η γεύση τους σας ξαφνιάσει ευχάριστα. Μην ξεχάσετε να περιγράψετε στον χασάπη ακριβώς αυτό το κομμάτι που θέλετε να αγοράσετε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σήμερα μαγειρεύουμε ζεστό πεντανόστιμο γκούλας από την Ουγγαρία

Γιατί το μοσχάρι wagyu κοστίζει πιο ακριβά από το smartphone σας;

Bistecca alla Fiorentina: Ποια είναι η ιστορία της θρυλικής μπριζόλας από την Φλωρεντία;

Μια συνταγή με μοσχάρι κατευθείαν από την Αργεντινή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φρούτα που βοηθούν στην μείωση της χοληστερίνης

Χοληστερίνη: Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μονοακόρεστων λιπαρών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης LDL (γνωστή και ως «κακή» χοληστερόλη) και να αυξήσει την HDL (γνωστή και ως «καλή» χοληστερόλη).

Φυσικός σύμμαχος κατά της οστεοπόρωσης το πράσινο τσάι

Πράσινο Τσάι: Χάρη στα φλαβονοειδή, τις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις του και την ικανότητά του να ενισχύει την οστική πυκνότητα, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των οστών.

Financiers - Υπέροχα γαλλικά κεκάκια αμυγδάλου

Τα financiers είναι γαλλικά κεκάκια που φημίζονται για την ελαφριά και αφράτη υφή τους, καθώς και για τη γεύση τους από αμύγδαλο. Είναι ιδανικά για σνακ ή επιδόρπιο και συνήθως σερβίρονται με καφέ ή τσάι.

Close Icon