Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι κόντρα φιλέτο: Ένα ιδιαίτερο πιάτο με σπαράγγια και μανέστρα

Μοσχάρι κόντρα φιλέτο: Ένα ιδιαίτερο πιάτο με σπαράγγια και μανέστρα

Μοσχάρι κόντρα φιλέτο: Αυτή η συνταγή αποτελεί ένα πολύ δυναμωτικό πιάτο που μας γεμίζει με ενέργεια και πολύτιμα συστατικά για τον οργανισμό μας και η γεύση του θα σας καταπλήξει!



Έχουμε συνηθίσει στην ελληνική κουζίνα να τρώμε το μοσχαράκι κοκκινιστό ή στιφάδο. Στη πραγματικότητα, υπάρχουν τόσες ακόμα υπέροχες συνταγές που μπορούμε να προσθέσουμε στη διατροφή μας! Είμαι σίγουρη ότι η συνταγή με το μοσχάρι, τα σπαράγγια και τη μανέστρα θα σε ξετρελάνουν! Αποτελεί μία πολύ υγιεινή συνταγή καθώς το βόειο κρέας θα σου δώσει τον απαραίτητο σίδηρο που χρειάζεται ο οργανισμός σου για το υπόλοιπο της ημέρας. Ακόμη, τα σπαράγγια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνες A, C, E, K και B6, καθώς και φυλλικό οξύ, σίδηρο, χαλκό, ασβέστιο, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Αν τώρα, συνδυάσεις αυτά τα υλικά με τη μανέστρα, η οποία θα σου δώσει την κατάλληλη ποσότητα αμύλου που χρειάζεται ο οργανισμός, δεν θα
χρειαστείς τίποτα άλλο να φας για βράδυ!


Υλικά συνταγής:

  • 1 μοσχάρι κόντρα φιλέτο, χωρίς κόκαλα, κομμένο σε πάχος 3 εκατοστών
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/3 φλιτζάνι ανάλατο ζωμό βοδινού
  • 1/3 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1-1/2 φλιτζάνι τοματίνια ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζάνι κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο κριθαράκι
  • 1/2 κιλό σπαράγγια, κομμένα σε κομμάτια 1 ίντσας

Εκτέλεση συνταγής:

  • Πιέζουμε ομοιόμορφα το αλάτι και το πιπέρι στη μοσχαρίσια μπριζόλα.
  • Ζεσταίνουμε το μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.
  • Τοποθετούμε τη μπριζόλα στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε 15 έως 18 λεπτά στους 60C έως τους 70C, γυρίζοντας περιστασιακά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και το
    διατηρούμε ζεστό.
  • Προσθέτουμε το ζωμό και το κρασί στο τηγάνι. Αυξάνουμε τη θερμότητα σε μέτρια προς υψηλή. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι να διαλυθούν τα καφέ κομμάτια που έχουν προσκολληθεί στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε ντομάτες, κάπαρη και σκόρδο. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για 6 με 7 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
  • Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε τα σπαράγγια τα τελευταία 3 λεπτά του χρόνου
    μαγειρέματος. Ανακατεύουμε με το μισό μείγμα ντομάτας.

Tips:

  • Χαράζουμε τη μπριζόλα σταυρωτά σε φέτες.
  • Σερβίρουμε τη μπριζόλα πάνω από το κριθαράκι.
  • Με κουτάλι προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα ντομάτας πάνω από τη μπριζόλα. Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αγαπημένη μαλτέζικη συνταγή μαγειρεμένη με μοσχάρι

Pizza Burger: Τα δύο αγαπημένα σας φαγητά σε μια γευστική πανδαισία

Βελγικό μοσχάρι Carbonnade με μπύρα

Bacon Cheeseburger Pasta: Ζυμαρικά με μπέικον και γεύση burger που θα σας ξετρελάνουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon