Μοσχάρι κόντρα φιλέτο: Αυτή η συνταγή αποτελεί ένα πολύ δυναμωτικό πιάτο που μας γεμίζει με ενέργεια και πολύτιμα συστατικά για τον οργανισμό μας και η γεύση του θα σας καταπλήξει!
Έχουμε συνηθίσει στην ελληνική κουζίνα να τρώμε το μοσχαράκι κοκκινιστό ή στιφάδο. Στη πραγματικότητα, υπάρχουν τόσες ακόμα υπέροχες συνταγές που μπορούμε να προσθέσουμε στη διατροφή μας! Είμαι σίγουρη ότι η συνταγή με το μοσχάρι, τα σπαράγγια και τη μανέστρα θα σε ξετρελάνουν! Αποτελεί μία πολύ υγιεινή συνταγή καθώς το βόειο κρέας θα σου δώσει τον απαραίτητο σίδηρο που χρειάζεται ο οργανισμός σου για το υπόλοιπο της ημέρας. Ακόμη, τα σπαράγγια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνες A, C, E, K και B6, καθώς και φυλλικό οξύ, σίδηρο, χαλκό, ασβέστιο, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Αν τώρα, συνδυάσεις αυτά τα υλικά με τη μανέστρα, η οποία θα σου δώσει την κατάλληλη ποσότητα αμύλου που χρειάζεται ο οργανισμός, δεν θα
χρειαστείς τίποτα άλλο να φας για βράδυ!
Υλικά συνταγής:
- 1 μοσχάρι κόντρα φιλέτο, χωρίς κόκαλα, κομμένο σε πάχος 3 εκατοστών
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1/3 φλιτζάνι ανάλατο ζωμό βοδινού
- 1/3 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
- 1-1/2 φλιτζάνι τοματίνια ψιλοκομμένα
- 1/4 φλιτζάνι κάπαρη ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο κριθαράκι
- 1/2 κιλό σπαράγγια, κομμένα σε κομμάτια 1 ίντσας
Εκτέλεση συνταγής:
- Πιέζουμε ομοιόμορφα το αλάτι και το πιπέρι στη μοσχαρίσια μπριζόλα.
- Ζεσταίνουμε το μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.
- Τοποθετούμε τη μπριζόλα στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε 15 έως 18 λεπτά στους 60C έως τους 70C, γυρίζοντας περιστασιακά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και το
διατηρούμε ζεστό. - Προσθέτουμε το ζωμό και το κρασί στο τηγάνι. Αυξάνουμε τη θερμότητα σε μέτρια προς υψηλή. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι να διαλυθούν τα καφέ κομμάτια που έχουν προσκολληθεί στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε ντομάτες, κάπαρη και σκόρδο. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για 6 με 7 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
- Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε τα σπαράγγια τα τελευταία 3 λεπτά του χρόνου
μαγειρέματος. Ανακατεύουμε με το μισό μείγμα ντομάτας.
Tips:
- Χαράζουμε τη μπριζόλα σταυρωτά σε φέτες.
- Σερβίρουμε τη μπριζόλα πάνω από το κριθαράκι.
- Με κουτάλι προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα ντομάτας πάνω από τη μπριζόλα. Καλή απόλαυση!!!
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube