- 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
- 1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
- 1 πίντα ντοματίνια
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
Οδηγίες
Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 375°F (190°C). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τρίμματα ψωμιού, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Πιέστε το μείγμα πάνω στις μοσχαρίσιες μπριζόλες, καλύπτοντας ομοιόμορφα την επιφάνεια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες και μαγειρέψτε μέχρι η φλούδα να ροδίσει και να γίνει τραγανή, περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες σε ένα ταψί και τοποθετήστε τις στον προθερμασμένο φούρνο για να τελειώσουν το μαγείρεμα, περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να φτάσουν σε εσωτερική θερμοκρασία 145°F για μέτρια-σπάνια.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό. Ρίχνουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για ένα λεπτό να σιγοβράσει το αλκοόλ. Μόλις ψηθούν οι μοσχαρίσιες μπριζόλες τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες με τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια στο πλάι.
Αυτό το πιάτο με κολοκυθάκια και ντοματίνια είναι βέβαιο ότι θα γίνει επιτυχία στο επόμενο δείπνο σας. Η τραγανή φλούδα από ψίχουλα ψωμιού και τυρί παρμεζάνα προσθέτει μια νόστιμη τραγανή γεύση στις τρυφερές μοσχαρίσιες μπριζόλες, ενώ τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια προσφέρουν μια έκρηξη φρέσκιας γεύσης. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με ένα γκουρμέ γεύμα στο σπίτι.