Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι Κολοκύθια: Μοσχαράκι με κολοκυθάκια και ντοματίνια 

Μοσχάρι Κολοκύθια: Μοσχαράκι με κολοκυθάκια και ντοματίνια 

Μοσχάρι Κολοκύθια: Το μοσχαράκι είναι ένα νόστιμο και γευστικό πιάτο που είναι τέλειο για μια ειδική περίσταση ή ένα φανταχτερό δείπνο στο σπίτι.


Το μοσχαράκι είναι ένα νόστιμο και γευστικό πιάτο που είναι τέλειο για μια ειδική περίσταση ή ένα φανταχτερό δείπνο στο σπίτι. Με τρυφερές μοσχαρίσιες μπριζόλες μαγειρεμένες με τραγανή κρούστα από ψίχα ψωμιού, τυρί παρμεζάνα και βότανα, αυτό το πιάτο είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Για να φτιάξετε μοσχαράκι κρούστας  με κολοκυθάκια και ντοματίνια, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
  • 1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
  • 1 πίντα ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί

Οδηγίες

Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 375°F (190°C). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τρίμματα ψωμιού, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Πιέστε το μείγμα πάνω στις μοσχαρίσιες μπριζόλες, καλύπτοντας ομοιόμορφα την επιφάνεια.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες και μαγειρέψτε μέχρι η φλούδα να ροδίσει και να γίνει τραγανή, περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες σε ένα ταψί και τοποθετήστε τις στον προθερμασμένο φούρνο για να τελειώσουν το μαγείρεμα, περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να φτάσουν σε εσωτερική θερμοκρασία 145°F για μέτρια-σπάνια.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό. Ρίχνουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για ένα λεπτό να σιγοβράσει το αλκοόλ. Μόλις ψηθούν οι μοσχαρίσιες μπριζόλες τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες με τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια στο πλάι.

Αυτό το πιάτο  με κολοκυθάκια και ντοματίνια είναι βέβαιο ότι θα γίνει επιτυχία στο επόμενο δείπνο σας. Η τραγανή φλούδα από ψίχουλα ψωμιού και τυρί παρμεζάνα προσθέτει μια νόστιμη τραγανή γεύση στις τρυφερές μοσχαρίσιες μπριζόλες, ενώ τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια προσφέρουν μια έκρηξη φρέσκιας γεύσης. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με ένα γκουρμέ γεύμα στο σπίτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Νόστιμο Κις με Μπρόκολο: Μια Απλή και Θρεπτική Συνταγή

Πώς τα Ωμέγα 3 συμβάλλουν στην απώλεια βάρους και στην υγεία γενικότερα;

Νόστιμα Ροφήματα Μοκτέιλ: Απολαύστε τη Φρεσκάδα χωρίς Αλκοόλ!

Χυμός Σέλινου και Επιδερμίδα: Φυσική Φροντίδα και Υγιής Εμφάνιση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon