Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι κοκκινιστό: Μια συνταγή που πετυχαίνει πάντα και σας χαρίζει απλόχερα συγχαρητήρια

Μοσχάρι κοκκινιστό: Μια συνταγή που πετυχαίνει πάντα και σας χαρίζει απλόχερα συγχαρητήρια

Μοσχάρι κοκκινιστό: Το μοσχάρι αποτελεί βασικό κομμάτι στη διατροφή μικρών και μεγάλων, χάρη στην πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας και την πληθώρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων που περιέχει. Όμως ταυτόχρονα πρόκειται για ένα πολύ γευστικό κρέας, το οποίο αν μαγειρευτεί σωστά μπορεί να κλέψει την παράσταση.


Και σε ποιον δεν αρέσει το κοκκινιστό κρέας; Ειδικά το μοσχάρι, αν διαλέξουμε ένα καλό κομμάτι, μπορούμε να το κάνουμε εύκολα ένα πολύ χορταστικό φαγάκι, που συνοδεύεται άνετα είτε με μακαρόνια, είτε με ρύζι είτε με πατάτες. Πολύ θρεπτικό πιάτο, που μαζί με μια σαλάτα γίνεται ένα ολοκληρωμένο γεύμα, με όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Το μοσχάρι αποτελεί βασικό κομμάτι στη διατροφή μικρών και μεγάλων, χάρη στην πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας και την πληθώρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων που περιέχει. Όμως ταυτόχρονα πρόκειται για ένα πολύ γευστικό κρέας, το οποίο αν μαγειρευτεί σωστά μπορεί να κλέψει την παράσταση και να κερδίσει τις εντυπώσεις. Σε αυτή την συνταγή, συνδυάζεται αρμονικά με τη γλυκύτητα της ντομάτας και με κάποιον υδατάνθρακα που ολοκληρώνει μαγευτικά το γεύμα μας.

Για να δούμε όμως τι υλικά θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό μοσχάρι (ελιά)
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα
  • 1 χυμό ντομάτας (κονσέρβα) ή 4 φρέσκες ντομάτες
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 ποτήρια νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπαχάρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές, το βάζουμε στη χύτρα με 3 ποτήρια νερό και το αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά. Αφού βράσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα. Αφού τσιγαριστεί το κρεμμύδι, προσθέτουμε το μοσχάρι με το ζουμί που έχουμε βράσει στη χύτρα. Επιπλέον, προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη, το μπαχάρι, τη ζάχαρη και το αφήνουμε μία ώρα σε μέτρια θερμοκρασία να τραβήξει τα ζουμιά να δέσει και να μελώσει. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να ελέγξουμε την σάλτσα.

Αυτή ήταν η συνταγή μας. Φυσικά υπάρχουν πάντοτε παραλλαγές στην αρχική συνταγή. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συμβατική κατσαρόλα και όχι χύτρα ή ακόμη και μια γάστρα. Επίσης, μπορείτε να συνδυάσετε το φαγητό με κριθαράκι, χυλοπίτες ή ακόμη και κινόα ή πλιγούρι. Ελπίζουμε ότι θα σας αρέσει και θα την ευχαριστηθείτε όσο εμείς. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα κλασικό φαγητό που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους

Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο φούρνο με πατάτες

Μοσχάρι ραγού με κολοκυθάκια

Πώς να φτιάξετε αυθεντικά Sloppy joes με μοσχαρίσιο κιμά και λαχταριστή σάλτσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon