Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι κοκκινιστό: Μια συνταγή που πετυχαίνει πάντα και σας χαρίζει απλόχερα συγχαρητήρια

Μοσχάρι κοκκινιστό: Μια συνταγή που πετυχαίνει πάντα και σας χαρίζει απλόχερα συγχαρητήρια

Μοσχάρι κοκκινιστό: Το μοσχάρι αποτελεί βασικό κομμάτι στη διατροφή μικρών και μεγάλων, χάρη στην πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας και την πληθώρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων που περιέχει. Όμως ταυτόχρονα πρόκειται για ένα πολύ γευστικό κρέας, το οποίο αν μαγειρευτεί σωστά μπορεί να κλέψει την παράσταση.


Και σε ποιον δεν αρέσει το κοκκινιστό κρέας; Ειδικά το μοσχάρι, αν διαλέξουμε ένα καλό κομμάτι, μπορούμε να το κάνουμε εύκολα ένα πολύ χορταστικό φαγάκι, που συνοδεύεται άνετα είτε με μακαρόνια, είτε με ρύζι είτε με πατάτες. Πολύ θρεπτικό πιάτο, που μαζί με μια σαλάτα γίνεται ένα ολοκληρωμένο γεύμα, με όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Το μοσχάρι αποτελεί βασικό κομμάτι στη διατροφή μικρών και μεγάλων, χάρη στην πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας και την πληθώρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων που περιέχει. Όμως ταυτόχρονα πρόκειται για ένα πολύ γευστικό κρέας, το οποίο αν μαγειρευτεί σωστά μπορεί να κλέψει την παράσταση και να κερδίσει τις εντυπώσεις. Σε αυτή την συνταγή, συνδυάζεται αρμονικά με τη γλυκύτητα της ντομάτας και με κάποιον υδατάνθρακα που ολοκληρώνει μαγευτικά το γεύμα μας.

Για να δούμε όμως τι υλικά θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό μοσχάρι (ελιά)
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα
  • 1 χυμό ντομάτας (κονσέρβα) ή 4 φρέσκες ντομάτες
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 ποτήρια νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπαχάρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές, το βάζουμε στη χύτρα με 3 ποτήρια νερό και το αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά. Αφού βράσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα. Αφού τσιγαριστεί το κρεμμύδι, προσθέτουμε το μοσχάρι με το ζουμί που έχουμε βράσει στη χύτρα. Επιπλέον, προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη, το μπαχάρι, τη ζάχαρη και το αφήνουμε μία ώρα σε μέτρια θερμοκρασία να τραβήξει τα ζουμιά να δέσει και να μελώσει. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να ελέγξουμε την σάλτσα.

Αυτή ήταν η συνταγή μας. Φυσικά υπάρχουν πάντοτε παραλλαγές στην αρχική συνταγή. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συμβατική κατσαρόλα και όχι χύτρα ή ακόμη και μια γάστρα. Επίσης, μπορείτε να συνδυάσετε το φαγητό με κριθαράκι, χυλοπίτες ή ακόμη και κινόα ή πλιγούρι. Ελπίζουμε ότι θα σας αρέσει και θα την ευχαριστηθείτε όσο εμείς. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα κλασικό φαγητό που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους

Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο φούρνο με πατάτες

Μοσχάρι ραγού με κολοκυθάκια

Πώς να φτιάξετε αυθεντικά Sloppy joes με μοσχαρίσιο κιμά και λαχταριστή σάλτσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Financiers - Υπέροχα γαλλικά κεκάκια αμυγδάλου

Τα financiers είναι γαλλικά κεκάκια που φημίζονται για την ελαφριά και αφράτη υφή τους, καθώς και για τη γεύση τους από αμύγδαλο. Είναι ιδανικά για σνακ ή επιδόρπιο και συνήθως σερβίρονται με καφέ ή τσάι.

Σαλάτα φαλάφελ - Μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή

Σαλάτα φαλάφελ :Είναι τέλειο για μεσημεριανό γεύμα ή ένα ελαφρύ δείπνο και είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Δοκιμάστε το με διάφορα λαχανικά και σάλτσες για να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική εκδοχή!

Close Icon