Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι κιμάς: Το μοσχαρίσιο κρέας Harissa με τραγανές πατάτες είναι έτοιμο να σας σαγηνεύσει

Μοσχάρι κιμάς: Το μοσχαρίσιο κρέας Harissa με τραγανές πατάτες είναι έτοιμο να σας σαγηνεύσει

Μοσχάρι κιμάς: Tο μοσχαρίσιο κρέας είναι αρκετά ευέλικτο και γι’ αυτό τον λόγο μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής σε πίτες, σε ζυμαρικά, σε συνταγές κατσαρόλας ακόμα και σε κάποια μαγειρευτά. Δημιουργήστε κρέας harissa με τραγανές πατάτες.


Όπως όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, το μοσχαρίσιο κρέας είναι αρκετά ευέλικτο και γι’ αυτό τον λόγο μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής σε πίτες, σε ζυμαρικά, σε συνταγές κατσαρόλας ακόμα και σε κάποια μαγειρευτά. Αυτές οι συνταγές είναι ικανές να περιλαμβάνουν όλα τα είδη κομματιών του μοσχαρίσιου κρέατος, από τον οικονομικό κιμά μέχρι το φανταχτερό φιλέτο. Αφήστε τις πατάτες να ψηθούν στο φούρνο ενώ φτιάχνετε το μοσχαρίσιο τσίλι με το κρέας harissa, πασπαλίστε με τη φέτα και με ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά και έχετε έτοιμο ένα πιάτο που θα ζήλευαν ακόμα και οι vegetarian!

Kρέας harissa με τραγανές πατάτες

Αυτά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το μοσχαρίσιο κρέας harissa με τραγανές πατάτες είναι:

  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 600gr πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 400gr βρετανικό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 400gr ντομάτες σε κονσέρβα ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας πάστα χαρίσα
  • 100gr φέτα θρυμματισμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​ανάμεικτο μαϊντανό, δυόσμο και κόλιανδρο

H μέθοδος που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο είναι η εξής:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C/180°C σε πάνω κάτω αντιστάσεις. Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μέτρια ρηχή φόρμα ψησίματος και βάζουμε το φούρνο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο ταψί και στη συνέχεια ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντας περιστασιακά. Την ίδια στιγμή, ζεσταίνουμε άλλη 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά σε μέτρια φωτιά και μετά προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και 150ml κρύο νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια σιγοβράζουμε. Ανακατεύουμε μέσα τη χαρίσα, αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια σιγοβράζουμε απαλά για 20 λεπτά. Ζεσταίνουμε τη σχάρα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε με κουτάλι το μείγμα του βοείου κρέατος πάνω από τις πατάτες, πασπαλίζουμε πάνω από τη φέτα και στη συνέχεια ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά για να σερβίρουμε. Καλό θα ήταν να φτιάξουμε τον κιμά harissa, να τον σκεπάσουμε και να τον αφήσουμε να κρυώσει για έως και 2 ημέρες. Ψήνουμε τις πατάτες, ξαναζεσταίνουμε τον κιμά και τελειώνουμε ξαναζεσταίνοντας το κρέας και τις πατάτες για 5 λεπτά και πασπαλίζοντας με φρέσκα μυρωδικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε μια πεντανόστιμη κρεατόσουπα γεμάτη βιταμίνες

Ζουμερό συκώτι με πουρέ πατάτας

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με μοσχάρι με τζίντερ

Μοσχάρι γκούλας: Μια συνταγή του απόλυτου comfort food από τη Δανία

Μοσχαρίσιο ψαρονέφρι slow cooking με σάλτσα μπάρμπεκιου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon