Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι κιμάς: Το μοσχαρίσιο κρέας Harissa με τραγανές πατάτες είναι έτοιμο να σας σαγηνεύσει

Μοσχάρι κιμάς: Το μοσχαρίσιο κρέας Harissa με τραγανές πατάτες είναι έτοιμο να σας σαγηνεύσει

Μοσχάρι κιμάς: Tο μοσχαρίσιο κρέας είναι αρκετά ευέλικτο και γι’ αυτό τον λόγο μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής σε πίτες, σε ζυμαρικά, σε συνταγές κατσαρόλας ακόμα και σε κάποια μαγειρευτά. Δημιουργήστε κρέας harissa με τραγανές πατάτες.

Όπως όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, το μοσχαρίσιο κρέας είναι αρκετά ευέλικτο και γι’ αυτό τον λόγο μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής σε πίτες, σε ζυμαρικά, σε συνταγές κατσαρόλας ακόμα και σε κάποια μαγειρευτά. Αυτές οι συνταγές είναι ικανές να περιλαμβάνουν όλα τα είδη κομματιών του μοσχαρίσιου κρέατος, από τον οικονομικό κιμά μέχρι το φανταχτερό φιλέτο. Αφήστε τις πατάτες να ψηθούν στο φούρνο ενώ φτιάχνετε το μοσχαρίσιο τσίλι με το κρέας harissa, πασπαλίστε με τη φέτα και με ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά και έχετε έτοιμο ένα πιάτο που θα ζήλευαν ακόμα και οι vegetarian!


Kρέας harissa με τραγανές πατάτες

Αυτά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το μοσχαρίσιο κρέας harissa με τραγανές πατάτες είναι:

  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 600gr πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 400gr βρετανικό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 400gr ντομάτες σε κονσέρβα ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας πάστα χαρίσα
  • 100gr φέτα θρυμματισμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​ανάμεικτο μαϊντανό, δυόσμο και κόλιανδρο

H μέθοδος που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο είναι η εξής:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C/180°C σε πάνω κάτω αντιστάσεις. Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μέτρια ρηχή φόρμα ψησίματος και βάζουμε το φούρνο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο ταψί και στη συνέχεια ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντας περιστασιακά. Την ίδια στιγμή, ζεσταίνουμε άλλη 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά σε μέτρια φωτιά και μετά προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και 150ml κρύο νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια σιγοβράζουμε. Ανακατεύουμε μέσα τη χαρίσα, αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια σιγοβράζουμε απαλά για 20 λεπτά. Ζεσταίνουμε τη σχάρα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε με κουτάλι το μείγμα του βοείου κρέατος πάνω από τις πατάτες, πασπαλίζουμε πάνω από τη φέτα και στη συνέχεια ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά για να σερβίρουμε. Καλό θα ήταν να φτιάξουμε τον κιμά harissa, να τον σκεπάσουμε και να τον αφήσουμε να κρυώσει για έως και 2 ημέρες. Ψήνουμε τις πατάτες, ξαναζεσταίνουμε τον κιμά και τελειώνουμε ξαναζεσταίνοντας το κρέας και τις πατάτες για 5 λεπτά και πασπαλίζοντας με φρέσκα μυρωδικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε μια πεντανόστιμη κρεατόσουπα γεμάτη βιταμίνες

Ζουμερό συκώτι με πουρέ πατάτας

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με μοσχάρι με τζίντερ

Μοσχάρι γκούλας: Μια συνταγή του απόλυτου comfort food από τη Δανία

Μοσχαρίσιο ψαρονέφρι slow cooking με σάλτσα μπάρμπεκιου

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Η σούπα που θα σώσει το ανοσοποιητικό σας

Σούπα τζίντζερ καρότο: Η σούπα καρότου με τζίντζερ είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Το τζίντζερ προσφέρει μια υπέροχη γεύση και ζεστασιά στη σούπα, ενώ τα καρότα είναι γεμάτα βιταμίνες και αντιοξειδωτικά

Μήπως τρώτε πολύ κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας;

Η υπερβολική κατανάλωση ενός μόνο τύπου κρέατος μπορεί να οδηγήσει σε διατροφική ανισορροπία. Το κόκκινο κρέας είναι πλούσιο σε σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος B, οι οποίες είναι σημαντικές για την παραγωγή ενέργειας, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την υγεία του αίματος.

Γουακαμόλε: Η αυθεντική συνταγή για μια μεξικάνικη φιέστα

Γουακαμόλε: Το γουακαμόλε είναι μια παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή που βασίζεται στο αβοκάντο και έχει γίνει αγαπημένο συνοδευτικό σε πολλά τραπέζια. Είτε για να συνοδεύσει nachos, tacos ή ακόμα και σαν ντιπ

Ζυμαρικά με μπρόκολο και cheddar: Το πιο comfort φαγητό

Ζυμαρικά με μπρόκολο και cheddar: Τα ζυμαρικά με μπρόκολο και τυρί τσένταρ είναι ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι. Συνδυάζοντας την κρεμώδη γεύση του τυριού με τα θρεπτικά συστατικά του μπρόκολου,

Brownies με τριπλή σοκολάτα: Η απόλυτη συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας

Brownies με τριπλή σοκολάτα: Τα brownies με τριπλή σοκολάτα είναι μια από τις πιο απολαυστικές και σοκολατένιες λιχουδιές που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γλυκατζή. Η συνταγή αυτή συνδυάζει τρεις διαφορετικούς τύπους σοκολάτας

Pescatarian: Μια ισορροπημένη προσέγγιση διατροφής

Pescatarian: Μια δίαιτα ψαρέματος προσφέρει έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής που συνδυάζει τα οφέλη των φυτικών τροφών, των πρωτεϊνών και των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που βρίσκονται στα ψάρια.

Σκαρτοτσέτα: Κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού, γεμιστά με τυρί και μυρωδικά

Σκαρτοτσέτα: Στο κυριακάτικο τραπέζι μας συχνά φιλοξενούμε πιάτα που συνδυάζουν την παράδοση με τη γεύση, και ένα από τα πιο αγαπημένα μας είναι η «Σκαρτοτσέτα», δηλαδή κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με τυρί και μυρωδικά.

Close Icon