Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι γκούλας: Μια συνταγή του απόλυτου comfort food από τη Δανία

Μοσχάρι γκούλας: Μια συνταγή του απόλυτου comfort food από τη Δανία

Μοσχάρι γκούλας: Πολλοί προτιμούν να σερβίρουν το δανέζικο γκούλας πάνω από πουρέ πατάτας, αλλά θα ήταν επίσης νόστιμο σε βουτυρωμένο ρύζι ή χοντρές φέτες φρυγανιάς με προζύμι.


Η συνταγή γκούλας κατάγεται αρχικά από την Ουγγαρία και παρασκευάζεται παραδοσιακά με κρέας στιφάδο, λαχανικά όπως καρότα και πολλά αλμυρά καρυκεύματα σε μια σκούρα, πλούσια σάλτσα. Μην αναρωτιέστε αν είναι αυτό το Γκούλας που συνηθίζετε να τρώτε, επειδή υπάρχει και ένα άλλο αγαπημένο είδος αμερικάνικο που περιλαμβάνει κιμά και ζυμαρικά. Υπάρχουν δεκάδες νόστιμες παραλλαγές και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει λάθος απάντηση στην συνταγή γκούλας. Το δανέζικο γκούλας μπορεί να γίνει εύκολα σε κατσαρόλα στην επιφάνεια της εστίας. Απλά ψήστε το βόειο κρέας σας από όλες τις πλευρές, φροντίζοντας να γίνει μια ωραία καφέ κρούστα. Στη συνέχεια το ρίχνετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το ψήνουμε για τέσσερις με έξι ώρες.

Θα χρειαστείτε:

  • 2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας σε κύβους
  • αλατοπίπερο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 πακέτο ξηρό μείγμα κρεμμυδόσουπας
  • 3 με 4 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας σκούρα
  • 4 με 5 καρότα καθαρισμένα και κομμένα
  • 1/4 φλιτζανιού άμυλο καλαμποκιού
  • 1/3 φλιτζανιού νερό
  • 8 φλιτζάνια πουρέ πατάτας

Οδηγίες παρασκευής:

Σιγοβράζουμε το μοσχάρι με λάδι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το βόειο κρέας από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέστε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και τα σοτάρετε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν καθαρά και τρυφερά. Μεταφέρετε το κρέας σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε το μείγμα σούπας κρεμμυδιού, το ζωμό, την πάπρικα, το Worcestershire και τη μαύρη σάλτσα σόγιας. Αφήστε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια σιγοβράστε για περίπου μία ώρα. Αν θέλετε το μοσχάρι να είναι πολύ τρυφερό, σιγοβράστε για ακόμα περισσότερο. Περίπου 20 λεπτά πριν το σερβίρετε, προσθέστε τα καρότα και σιγοβράστε μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Ακριβώς πριν το σερβίρετε, προσθέστε το άμυλο καλαμποκιού στο νερό και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σιγά σιγά ανακατέψτε το μείγμα καλαμποκιού στο γκούλας μέχρι να αποκτήσετε την επιθυμητή συνοχή. Προσθέστε ζωμό βοδινού για να αραιώσει ή περισσότερο άμυλο καλαμποκιού για να πήξει. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση πριν το σερβίρετε. Σερβίρετε πάνω από πουρέ πατάτας, ρύζι ή φρυγανιά.

Πολλοί προτιμούν να σερβίρουν το δανέζικο γκούλας πάνω από πουρέ πατάτας, αλλά θα ήταν επίσης νόστιμο σε βουτυρωμένο ρύζι ή χοντρές φέτες φρυγανιάς με προζύμι. Το γκούλας μπορεί να γίνει ένα πιάτο χωρίς γλουτένη με μια απλή αντικατάσταση λίγων συστατικών. Χρησιμοποιήστε σάλτσα σόγιας χωρίς γλουτένη, ξηρό μείγμα σούπας κρεμμυδιού και ζωμό βοείου κρέατος για ένα νόστιμο γκούλας χωρίς γλουτένη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχαρίσιο ψαρονέφρι slow cooking με σάλτσα μπάρμπεκιου

Κορεάτικη συνταγή με μοσχάρι και λαχανικά

Μοσχάρι κόντρα φιλέτο με σπαράγγια και μανέστρα

Pizza Burger: Τα δύο αγαπημένα σας φαγητά σε μια γευστική πανδαισία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon