Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι γκούλας: Μια συνταγή του απόλυτου comfort food από τη Δανία

Μοσχάρι γκούλας: Μια συνταγή του απόλυτου comfort food από τη Δανία

Μοσχάρι γκούλας: Πολλοί προτιμούν να σερβίρουν το δανέζικο γκούλας πάνω από πουρέ πατάτας, αλλά θα ήταν επίσης νόστιμο σε βουτυρωμένο ρύζι ή χοντρές φέτες φρυγανιάς με προζύμι.


Η συνταγή γκούλας κατάγεται αρχικά από την Ουγγαρία και παρασκευάζεται παραδοσιακά με κρέας στιφάδο, λαχανικά όπως καρότα και πολλά αλμυρά καρυκεύματα σε μια σκούρα, πλούσια σάλτσα. Μην αναρωτιέστε αν είναι αυτό το Γκούλας που συνηθίζετε να τρώτε, επειδή υπάρχει και ένα άλλο αγαπημένο είδος αμερικάνικο που περιλαμβάνει κιμά και ζυμαρικά. Υπάρχουν δεκάδες νόστιμες παραλλαγές και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει λάθος απάντηση στην συνταγή γκούλας. Το δανέζικο γκούλας μπορεί να γίνει εύκολα σε κατσαρόλα στην επιφάνεια της εστίας. Απλά ψήστε το βόειο κρέας σας από όλες τις πλευρές, φροντίζοντας να γίνει μια ωραία καφέ κρούστα. Στη συνέχεια το ρίχνετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το ψήνουμε για τέσσερις με έξι ώρες.

Θα χρειαστείτε:

  • 2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας σε κύβους
  • αλατοπίπερο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 πακέτο ξηρό μείγμα κρεμμυδόσουπας
  • 3 με 4 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας σκούρα
  • 4 με 5 καρότα καθαρισμένα και κομμένα
  • 1/4 φλιτζανιού άμυλο καλαμποκιού
  • 1/3 φλιτζανιού νερό
  • 8 φλιτζάνια πουρέ πατάτας

Οδηγίες παρασκευής:

Σιγοβράζουμε το μοσχάρι με λάδι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το βόειο κρέας από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέστε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και τα σοτάρετε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν καθαρά και τρυφερά. Μεταφέρετε το κρέας σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε το μείγμα σούπας κρεμμυδιού, το ζωμό, την πάπρικα, το Worcestershire και τη μαύρη σάλτσα σόγιας. Αφήστε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια σιγοβράστε για περίπου μία ώρα. Αν θέλετε το μοσχάρι να είναι πολύ τρυφερό, σιγοβράστε για ακόμα περισσότερο. Περίπου 20 λεπτά πριν το σερβίρετε, προσθέστε τα καρότα και σιγοβράστε μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Ακριβώς πριν το σερβίρετε, προσθέστε το άμυλο καλαμποκιού στο νερό και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σιγά σιγά ανακατέψτε το μείγμα καλαμποκιού στο γκούλας μέχρι να αποκτήσετε την επιθυμητή συνοχή. Προσθέστε ζωμό βοδινού για να αραιώσει ή περισσότερο άμυλο καλαμποκιού για να πήξει. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση πριν το σερβίρετε. Σερβίρετε πάνω από πουρέ πατάτας, ρύζι ή φρυγανιά.

Πολλοί προτιμούν να σερβίρουν το δανέζικο γκούλας πάνω από πουρέ πατάτας, αλλά θα ήταν επίσης νόστιμο σε βουτυρωμένο ρύζι ή χοντρές φέτες φρυγανιάς με προζύμι. Το γκούλας μπορεί να γίνει ένα πιάτο χωρίς γλουτένη με μια απλή αντικατάσταση λίγων συστατικών. Χρησιμοποιήστε σάλτσα σόγιας χωρίς γλουτένη, ξηρό μείγμα σούπας κρεμμυδιού και ζωμό βοείου κρέατος για ένα νόστιμο γκούλας χωρίς γλουτένη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχαρίσιο ψαρονέφρι slow cooking με σάλτσα μπάρμπεκιου

Κορεάτικη συνταγή με μοσχάρι και λαχανικά

Μοσχάρι κόντρα φιλέτο με σπαράγγια και μανέστρα

Pizza Burger: Τα δύο αγαπημένα σας φαγητά σε μια γευστική πανδαισία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon