Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι γιουβαρλάκια: Παραδοσιακή συνταγή για γιουβαρλάκια με μοσχαρίσιο κιμά

Μοσχάρι γιουβαρλάκια: Παραδοσιακή συνταγή για γιουβαρλάκια με μοσχαρίσιο κιμά

Μοσχάρι γιουβαρλάκια: Ταξιδεύουμε στον χρόνο και ετοιμάζουμε μια παραδοσιακή συνταγή για γιουβαρλάκια με σάλτσα αυγολέμονο, για τις κρύες μέρες του χειμώνα.


Αν έχετε ένα τραπέζι για πολύ δικούς σας ανθρώπους και θέλετε να τους εντυπωσιάσετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο και χρόνο, τότε μία είναι η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε. Αυτή η συνταγή δεν είναι άλλη από τα γιουβαρλάκια. Η συνταγή για γιουβαρλάκια έρχεται από πολύ παλιά και φτιάχνεται με μοσχαρίσιο κρέας. Την φτιάχνανε αρκετά συχνά παλαιότερα. Το μαγείρευαν κυρίως οι πιο φτωχές οικογένειες. Ο λόγος ήταν ότι χρησιμοποιούνταν λίγο κρέας και με την προσθήκη του ρυζιού ερχόταν πιο σύντομα το αίσθημα του κορεσμού. Παρόλο που φαίνεται περίπλοκο, στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό.

 

Οδηγίες παρασκευής για παραδοσιακά γιουβαρλάκια

Τα συστατικά που χρειάζονται είναι τα εξής:

  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι τύπου καρολίνα
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Λίγο άνηθο
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 καρότο
  • 1 αυγό
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Μεγάλη προσοχή η ζύμη να είναι μαλακή. Ζυμώνετε πολύ καλά για αρκετή ώρα. Όταν δείτε ότι η ζύμη είναι έτοιμη, τότε πλάθετε σε μικρά μπαλάκια μέχρι η ζύμη να τελειώσει. Έπειτα τα βάζετε σε κατσαρόλα μεγάλης διαμέτρου ένα ένα και βάζετε νερό μέχρι να καλυφθούν τελείως. Μετά βάζετε ένα πιάτο από πάνω τους μέχρι να τελειώσει το βράσιμο. Όταν τα γιουβαρλάκια γίνουν τότε πρέπει να τα αυγοκόψετε.

Συστατικά για το αυγολέμονο

  1. 1 λεμόνι 
  2. 1 αυγό
  3. 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  4. Ζωμός από τα γιουβαρλάκια

Χτυπάμε το αυγό, έπειτα ρίχνουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αμέσως μετά την κουταλιά της σούπας αλεύρι ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να πήξει αρκετά. Έπειτα πέρνουμε την μεγάλη κουτάλα για σούπες και ρίχνουμε δύο κουταλιές. Τα βάζουμε όλα μαζί μέσα στο multi και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Είναι πολύ καλύτερα να σερβιριστεί ζεστό και αρκετός είναι ο κόσμος που τρώει το συγκεκριμένο φαγητό με γιαούρτι. Είναι μία συνταγή που όπως και ένας ποδοσφαιριστής θα χαρακτήριζε «άχαστη». Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τα τρώει.

Αν ψάξετε ή ρωτήσετε γνωστούς σας που την έχουν μαγειρέψει, είναι πολύ πιθανό να σας δώσουν πολλές παραλλαγές. Τις περισσότερες φορές αυτές οι παραλλαγές είναι πολύ νόστιμες και κάνουν το συγκεκριμένο φαγητό ονειρικό. Δοκιμάστε να φτιάξετε τα γιουβαρλάκια με την συγκεκριμένη συνταγή ακόμα και αν είστε τελείως άσχετος από μαγειρική. Η μαγειρική είναι αλήθεια ότι είναι μια μορφή τέχνης και γι’ αυτό πρέπει να γίνεται με αγάπη. Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσο εύκολη μπορεί να γίνει η μαγειρική όταν γίνεται με τέτοια λεπτομέρεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εξοικονομήστε χρήματα αγοράζοντας βόειο κρέας με σύνεση

Τελικά, κάνει καλό το μοσχάρι στην υγεία μας;

Μάθετε όλες τις κοπές του μοσχαριού μαζί με τον χασάπη

Σήμερα μαγειρεύουμε ζεστό πεντανόστιμο γκούλας από την Ουγγαρία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon