Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι γιουβαρλάκια: Παραδοσιακή συνταγή για γιουβαρλάκια με μοσχαρίσιο κιμά

Μοσχάρι γιουβαρλάκια: Παραδοσιακή συνταγή για γιουβαρλάκια με μοσχαρίσιο κιμά

Μοσχάρι γιουβαρλάκια: Ταξιδεύουμε στον χρόνο και ετοιμάζουμε μια παραδοσιακή συνταγή για γιουβαρλάκια με σάλτσα αυγολέμονο, για τις κρύες μέρες του χειμώνα.



Αν έχετε ένα τραπέζι για πολύ δικούς σας ανθρώπους και θέλετε να τους εντυπωσιάσετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο και χρόνο, τότε μία είναι η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε. Αυτή η συνταγή δεν είναι άλλη από τα γιουβαρλάκια. Η συνταγή για γιουβαρλάκια έρχεται από πολύ παλιά και φτιάχνεται με μοσχαρίσιο κρέας. Την φτιάχνανε αρκετά συχνά παλαιότερα. Το μαγείρευαν κυρίως οι πιο φτωχές οικογένειες. Ο λόγος ήταν ότι χρησιμοποιούνταν λίγο κρέας και με την προσθήκη του ρυζιού ερχόταν πιο σύντομα το αίσθημα του κορεσμού. Παρόλο που φαίνεται περίπλοκο, στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό.


 

Οδηγίες παρασκευής για παραδοσιακά γιουβαρλάκια

Τα συστατικά που χρειάζονται είναι τα εξής:

  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι τύπου καρολίνα
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Λίγο άνηθο
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 καρότο
  • 1 αυγό
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Μεγάλη προσοχή η ζύμη να είναι μαλακή. Ζυμώνετε πολύ καλά για αρκετή ώρα. Όταν δείτε ότι η ζύμη είναι έτοιμη, τότε πλάθετε σε μικρά μπαλάκια μέχρι η ζύμη να τελειώσει. Έπειτα τα βάζετε σε κατσαρόλα μεγάλης διαμέτρου ένα ένα και βάζετε νερό μέχρι να καλυφθούν τελείως. Μετά βάζετε ένα πιάτο από πάνω τους μέχρι να τελειώσει το βράσιμο. Όταν τα γιουβαρλάκια γίνουν τότε πρέπει να τα αυγοκόψετε.

Συστατικά για το αυγολέμονο

  1. 1 λεμόνι 
  2. 1 αυγό
  3. 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  4. Ζωμός από τα γιουβαρλάκια

Χτυπάμε το αυγό, έπειτα ρίχνουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αμέσως μετά την κουταλιά της σούπας αλεύρι ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να πήξει αρκετά. Έπειτα πέρνουμε την μεγάλη κουτάλα για σούπες και ρίχνουμε δύο κουταλιές. Τα βάζουμε όλα μαζί μέσα στο multi και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Είναι πολύ καλύτερα να σερβιριστεί ζεστό και αρκετός είναι ο κόσμος που τρώει το συγκεκριμένο φαγητό με γιαούρτι. Είναι μία συνταγή που όπως και ένας ποδοσφαιριστής θα χαρακτήριζε «άχαστη». Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τα τρώει.

Αν ψάξετε ή ρωτήσετε γνωστούς σας που την έχουν μαγειρέψει, είναι πολύ πιθανό να σας δώσουν πολλές παραλλαγές. Τις περισσότερες φορές αυτές οι παραλλαγές είναι πολύ νόστιμες και κάνουν το συγκεκριμένο φαγητό ονειρικό. Δοκιμάστε να φτιάξετε τα γιουβαρλάκια με την συγκεκριμένη συνταγή ακόμα και αν είστε τελείως άσχετος από μαγειρική. Η μαγειρική είναι αλήθεια ότι είναι μια μορφή τέχνης και γι’ αυτό πρέπει να γίνεται με αγάπη. Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσο εύκολη μπορεί να γίνει η μαγειρική όταν γίνεται με τέτοια λεπτομέρεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εξοικονομήστε χρήματα αγοράζοντας βόειο κρέας με σύνεση

Τελικά, κάνει καλό το μοσχάρι στην υγεία μας;

Μάθετε όλες τις κοπές του μοσχαριού μαζί με τον χασάπη

Σήμερα μαγειρεύουμε ζεστό πεντανόστιμο γκούλας από την Ουγγαρία

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon