Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι γιουβαρλάκια: Παραδοσιακή συνταγή για γιουβαρλάκια με μοσχαρίσιο κιμά

Μοσχάρι γιουβαρλάκια: Παραδοσιακή συνταγή για γιουβαρλάκια με μοσχαρίσιο κιμά

Μοσχάρι γιουβαρλάκια: Ταξιδεύουμε στον χρόνο και ετοιμάζουμε μια παραδοσιακή συνταγή για γιουβαρλάκια με σάλτσα αυγολέμονο, για τις κρύες μέρες του χειμώνα.


Αν έχετε ένα τραπέζι για πολύ δικούς σας ανθρώπους και θέλετε να τους εντυπωσιάσετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο και χρόνο, τότε μία είναι η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε. Αυτή η συνταγή δεν είναι άλλη από τα γιουβαρλάκια. Η συνταγή για γιουβαρλάκια έρχεται από πολύ παλιά και φτιάχνεται με μοσχαρίσιο κρέας. Την φτιάχνανε αρκετά συχνά παλαιότερα. Το μαγείρευαν κυρίως οι πιο φτωχές οικογένειες. Ο λόγος ήταν ότι χρησιμοποιούνταν λίγο κρέας και με την προσθήκη του ρυζιού ερχόταν πιο σύντομα το αίσθημα του κορεσμού. Παρόλο που φαίνεται περίπλοκο, στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό.

 

Οδηγίες παρασκευής για παραδοσιακά γιουβαρλάκια

Τα συστατικά που χρειάζονται είναι τα εξής:

  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι τύπου καρολίνα
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Λίγο άνηθο
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 καρότο
  • 1 αυγό
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Μεγάλη προσοχή η ζύμη να είναι μαλακή. Ζυμώνετε πολύ καλά για αρκετή ώρα. Όταν δείτε ότι η ζύμη είναι έτοιμη, τότε πλάθετε σε μικρά μπαλάκια μέχρι η ζύμη να τελειώσει. Έπειτα τα βάζετε σε κατσαρόλα μεγάλης διαμέτρου ένα ένα και βάζετε νερό μέχρι να καλυφθούν τελείως. Μετά βάζετε ένα πιάτο από πάνω τους μέχρι να τελειώσει το βράσιμο. Όταν τα γιουβαρλάκια γίνουν τότε πρέπει να τα αυγοκόψετε.

Συστατικά για το αυγολέμονο

  1. 1 λεμόνι 
  2. 1 αυγό
  3. 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  4. Ζωμός από τα γιουβαρλάκια

Χτυπάμε το αυγό, έπειτα ρίχνουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αμέσως μετά την κουταλιά της σούπας αλεύρι ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να πήξει αρκετά. Έπειτα πέρνουμε την μεγάλη κουτάλα για σούπες και ρίχνουμε δύο κουταλιές. Τα βάζουμε όλα μαζί μέσα στο multi και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Είναι πολύ καλύτερα να σερβιριστεί ζεστό και αρκετός είναι ο κόσμος που τρώει το συγκεκριμένο φαγητό με γιαούρτι. Είναι μία συνταγή που όπως και ένας ποδοσφαιριστής θα χαρακτήριζε «άχαστη». Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τα τρώει.

Αν ψάξετε ή ρωτήσετε γνωστούς σας που την έχουν μαγειρέψει, είναι πολύ πιθανό να σας δώσουν πολλές παραλλαγές. Τις περισσότερες φορές αυτές οι παραλλαγές είναι πολύ νόστιμες και κάνουν το συγκεκριμένο φαγητό ονειρικό. Δοκιμάστε να φτιάξετε τα γιουβαρλάκια με την συγκεκριμένη συνταγή ακόμα και αν είστε τελείως άσχετος από μαγειρική. Η μαγειρική είναι αλήθεια ότι είναι μια μορφή τέχνης και γι’ αυτό πρέπει να γίνεται με αγάπη. Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσο εύκολη μπορεί να γίνει η μαγειρική όταν γίνεται με τέτοια λεπτομέρεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εξοικονομήστε χρήματα αγοράζοντας βόειο κρέας με σύνεση

Τελικά, κάνει καλό το μοσχάρι στην υγεία μας;

Μάθετε όλες τις κοπές του μοσχαριού μαζί με τον χασάπη

Σήμερα μαγειρεύουμε ζεστό πεντανόστιμο γκούλας από την Ουγγαρία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon