Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι γιορτινό: Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με μοσχαράκι κοκκινιστό και cranberries

Μοσχάρι γιορτινό: Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με μοσχαράκι κοκκινιστό και cranberries

Μοσχάρι γιορτινό: Το μοσχαρίσιο κρέας αποτελεί ένα από τα κύρια φαγητά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Επομένως, δεν πρέπει να λείπει από το σπίτι σας και μάλιστα σε μια τόσο ιδιαίτερη και γιορτινή εκδοχή με cranberries!


Αυτή η συνταγή για ζουμερό κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας είναι τόσο μοναδική και γευστική! Η σάλτσα του θα είναι εμπλουτισμένη με κόκκινο κρασί, μελάσα, cranberries και κρεμμύδια. Είναι ιδανικό για κρύες νύχτες ή για το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς! Τα καλύτερα νέα ξέρετε ποια είναι; Είναι πολύ εύκολο να το κάνετε! Καταλαβαίνετε κι εσείς ότι είναι δύσκολο να αντισταθείτε σε αυτή την απόλαυση! Το μοσχαρίσιο κρέας αποτελεί ένα από τα κύρια φαγητά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Επομένως, δεν πρέπει να λείπει από το σπίτι σας! Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που τολμούν και δημιουργούν διαφορετικές συνταγές κάθε χρόνο. Γίνε ένας από αυτούς και οι καλεσμένοι σου δεν θα σηκώνονται από το τραπέζι σου!!!

Υλικά συνταγής:

  • 3 κιλά μοσχαρίσιο ψαρονέφρι
  • αλάτι χοντρό και αλεσμένο πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 425 γραμμάρια ζωμό βοείου κρέατος
  • 1 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί merlot ή cabernet Sauvignon
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κουταλιές της σούπας μελάσα ή μέλι
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 340 γραμμάρια φρέσκα cranberries
  • 450 γραμμάρια κατεψυγμένα κρεμμύδια

Εκτέλεση συνταγής:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου με τη σχάρα στη χαμηλότερη θέση.
2. Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι.
3. Ζεσταίνουμε μια βαριά κατσαρόλα σε μέτρια υψηλή.
4. Προσθέτουμε ψαρονέφρι, μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει, 8-10 λεπτά, περιστρέφοντας μία φορά.
5. Μεταφέρουμε το βόειο κρέας σε ένα πιάτο.
6. Προσθέτουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 30 δευτερόλεπτα.
7. Προσθέτουμε το ζωμό, το κρασί, τη δάφνη, τη μελάσα, τα μισά cranberries και 2 φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Επιστρέφουμε το βόειο κρέας
στην κατσαρόλα και καλύπτουμε.
8. Μεταφέρουμε το φαγητό μας στο φούρνο και ψήνουμε για 3 ώρες.
9. Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια. Σκεπάζουμε και επιστρέφουμε την κατσαρόλα στο φούρνο. Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ακόμα.
10. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα cranberries.
11. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στο φούρνο. Μαγειρεύουμε με την κατσαρόλα ακάλυπτη, μέχρι να μαλακώσει το βόειο κρέας, 30 λεπτά ακόμη.
12. Πετάμε το φύλλο δάφνης πριν το σερβίρουμε.

Tips για καλύτερο αποτέλεσμα! 

Εάν σερβίρουμε περισσότερα από έξι, μπορούμε εύκολα να διπλασιάσουμε την ποσότητα του βοείου κρέατος, αλλά η ποσότητα των κράνμπερι, τα κρεμμύδια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να παραμείνει ίδιο. Δημιουργείται άφθονη σάλτσα. Καλή απόλαυση και καλή χρονιά!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Gourmet μοσχαρίσια μάγουλα με μανιτάρια

Μοσχαρίσια κεφτεδακια με κόκκινη σάλτσα

Ποια είναι τα 5 δημοφιλέστερα είδη κρέατος στον πλανήτη;

Παραδοσιακό μοσχάρι κλέφτικο με τυριά και λαχανικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κινόα: 5 Λόγοι για να την εντάξετε στην διατροφή σας

Κινόα: Η κινόα τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει μια σταθερή θέση στις υγιεινές διατροφές παγκοσμίως – και όχι άδικα. Αν και μοιάζει με δημητριακό, στην πραγματικότητα είναι ένας θρεπτικός σπόρος με πολλαπλά οφέλη

Υγιεινά σνακ κάτω από 100 θερμίδες

Υγιεινά Σνακ: Είτε προτιμάτε τη γλυκύτητα των φρούτων, την ενέργεια της πρωτεΐνης ή την τραγανή υφή, υπάρχουν αμέτρητες επιλογές που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας χωρίς να υπερβάλλετε με τις θερμίδες.

Ένα φανταστικό άλειμμα για τα πρωινά σας

Μαρμελάδα ρόδι: Η μαρμελάδα ρόδι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό γλυκό που προσφέρει την πλούσια γεύση του ροδιού και ταυτόχρονα όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες. Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά

Αμύγδαλα: Ο κατάλληλος σύμμαχος για το νευρικό σύστημα

Αμύγδαλα: Η συμπερίληψη αμυγδάλων στη διατροφή μας μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στο νευρικό σύστημα, καθώς βοηθά στη βελτίωση της μνήμης, στη μείωση του άγχους και στην προστασία των νευρικών κυττάρων.

Πορτοκάλι: Ένας σύμμαχος στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας

Πορτοκάλι: Η τακτική κατανάλωσή του, σε συνδυασμό με άσκηση και υγιεινές διατροφικές επιλογές, μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό, να ενισχύσει τον μεταβολισμό και να βοηθήσει στη φυσική απώλεια βάρους.

Οφέλη των οσπρίων για το πεπτικό σύστημα

Όσπρια :Η τακτική ένταξή του στη διατροφή όχι μόνο βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου, αλλά συμβάλλει επίσης στην πρόληψη και την ανακούφιση από διαταραχές.

Close Icon