Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι Carbonnade a la Flamande: Συνταγή από το Βέλγιο με μπύρα

Μοσχάρι Carbonnade a la Flamande: Συνταγή από το Βέλγιο με μπύρα

Μοσχάρι Carbonnade a la Flamande: Ταξιδεύουμε στο Βέλγιο και δοκιμάζουμε το εμβληματικό μοσχάρι carbonnade, παραδοσιακά μαγειρεμένο με τοπική μπύρα.


Όταν οι μέρες είναι κρύες και υγρές, το μόνο που πραγματικά θέλουμε να κάνουμε οι περισσότεροι, είναι να κουλουριάζουμε με μια ωραία μεγάλη κατσαρόλα στιφάδο. Ένα τέτοιο στιφάδο είναι και το βέλγικο Carbonnade a la Flamande. Αυτό το βελγικό μοσχαρίσιο στιφάδο παρασκευάζεται με βελγική μπύρα και πολλά κρεμμύδια. Η γεύση είναι λίγο γλυκόξινη, το γλυκό από τα κρεμμύδια, την προσθήκη ζάχαρης, του πελτέ ντομάτας και το ξινό από μια πινελιά μουστάρδας και ξύδι.

Πρέπει να δοκιμάσετε να το φτιάξετε με βέλγικη μπύρα αν θέλετε να σας βγει όπως το αυθεντικό. Είναι επίσης πολύ καλό μέσα στο στιφάδο να συμπεριλάβουμε λίγο μοσχαρίσιο συκώτι για μια υπέροχα χορταστική και γευστική πανδαισία. Έχετε κατά νου ότι πρέπει να πετύχετε μια γλυκόξινη και μπορείτε να ροδίσετε το κρέας σε φυτικό λάδι αντί για βούτυρο, αν και θα είναι πιο γευστικό με το βούτυρο.

Τα συστατικά είναι τα εξής:

  • 3 κιλά μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 μέτρια κίτρινα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή μοσχαρίσιου κρέατος
  • 1 1/2 φλιτζάνι βελγική μπύρα
  • 4 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

Οδηγίες παρασκευής

Στεγνώστε το μοσχαρίσιο κρέας με χαρτί κουζίνας και μετά αλατοπιπερώστε καλά. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού λιώσει ροδίζετε το κρέας τμηματικά, χωρίς να το ανακατεύετε, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν τελειώσετε με το κρέας λιώστε πάλι 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο μειώνοντας τη θερμότητα σε μέτρια. Προσθέστε τα κρεμμύδια και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμύδια, περίπου 15 λεπτά. Προσθέστε αλεύρι και ανακατεύστε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα κρεμμύδια και το αλεύρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 2 λεπτά.

Προσθέστε ζωμό, ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού για να χαλαρώσουν τα ροδισμένα κομμάτια και ανακατέψτε με τη μπύρα, το θυμάρι, τη δάφνη, το μοσχάρι με οποιονδήποτε από τους χυμούς που έχουν συσσωρευτεί και αλάτι και πιπέρι για γεύση. Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και αφήστε να σιγοβράσει πλήρως. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάστε μερικώς, αφήστε το να μαγειρευτεί για 2-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει το μοσχαρίσιο κρέας. Ανακατεύετε κατά διαστήματα, ξύνοντας οτιδήποτε έχει κολλήσει στον πάτο του τηγανιού και περίπου μισή ώρα πριν τελειώσει το μαγείρεμα, προσθέστε τη μουστάρδα και την καστανή ζάχαρη, προσαρμόζοντας τα καρυκεύματα που προτιμάτε στη γεύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Cheeseburger Roll-ups: Ένα χορταστικό σνακ με πλούσια γεύση που γίνεται πανεύκολα

Bacon Cheeseburger Pasta: Ζυμαρικά με μπέικον και γεύση burger που θα σας ξετρελάνουν

Ρολό μοσχάρι με δική μας γέμιση: Μία εύκολη συνταγή για ολόκληρη την οικογένεια!

Ετοιμάστε μυρωδάτο μοσχαράκι με σάλτσα μαστίχας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon