Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι Carbonnade a la Flamande: Συνταγή από το Βέλγιο με μπύρα

Μοσχάρι Carbonnade a la Flamande: Συνταγή από το Βέλγιο με μπύρα

Μοσχάρι Carbonnade a la Flamande: Ταξιδεύουμε στο Βέλγιο και δοκιμάζουμε το εμβληματικό μοσχάρι carbonnade, παραδοσιακά μαγειρεμένο με τοπική μπύρα.


Όταν οι μέρες είναι κρύες και υγρές, το μόνο που πραγματικά θέλουμε να κάνουμε οι περισσότεροι, είναι να κουλουριάζουμε με μια ωραία μεγάλη κατσαρόλα στιφάδο. Ένα τέτοιο στιφάδο είναι και το βέλγικο Carbonnade a la Flamande. Αυτό το βελγικό μοσχαρίσιο στιφάδο παρασκευάζεται με βελγική μπύρα και πολλά κρεμμύδια. Η γεύση είναι λίγο γλυκόξινη, το γλυκό από τα κρεμμύδια, την προσθήκη ζάχαρης, του πελτέ ντομάτας και το ξινό από μια πινελιά μουστάρδας και ξύδι.

Πρέπει να δοκιμάσετε να το φτιάξετε με βέλγικη μπύρα αν θέλετε να σας βγει όπως το αυθεντικό. Είναι επίσης πολύ καλό μέσα στο στιφάδο να συμπεριλάβουμε λίγο μοσχαρίσιο συκώτι για μια υπέροχα χορταστική και γευστική πανδαισία. Έχετε κατά νου ότι πρέπει να πετύχετε μια γλυκόξινη και μπορείτε να ροδίσετε το κρέας σε φυτικό λάδι αντί για βούτυρο, αν και θα είναι πιο γευστικό με το βούτυρο.

Τα συστατικά είναι τα εξής:

  • 3 κιλά μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 μέτρια κίτρινα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή μοσχαρίσιου κρέατος
  • 1 1/2 φλιτζάνι βελγική μπύρα
  • 4 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

Οδηγίες παρασκευής

Στεγνώστε το μοσχαρίσιο κρέας με χαρτί κουζίνας και μετά αλατοπιπερώστε καλά. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού λιώσει ροδίζετε το κρέας τμηματικά, χωρίς να το ανακατεύετε, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν τελειώσετε με το κρέας λιώστε πάλι 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο μειώνοντας τη θερμότητα σε μέτρια. Προσθέστε τα κρεμμύδια και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμύδια, περίπου 15 λεπτά. Προσθέστε αλεύρι και ανακατεύστε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα κρεμμύδια και το αλεύρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 2 λεπτά.

Προσθέστε ζωμό, ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού για να χαλαρώσουν τα ροδισμένα κομμάτια και ανακατέψτε με τη μπύρα, το θυμάρι, τη δάφνη, το μοσχάρι με οποιονδήποτε από τους χυμούς που έχουν συσσωρευτεί και αλάτι και πιπέρι για γεύση. Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και αφήστε να σιγοβράσει πλήρως. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάστε μερικώς, αφήστε το να μαγειρευτεί για 2-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει το μοσχαρίσιο κρέας. Ανακατεύετε κατά διαστήματα, ξύνοντας οτιδήποτε έχει κολλήσει στον πάτο του τηγανιού και περίπου μισή ώρα πριν τελειώσει το μαγείρεμα, προσθέστε τη μουστάρδα και την καστανή ζάχαρη, προσαρμόζοντας τα καρυκεύματα που προτιμάτε στη γεύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Cheeseburger Roll-ups: Ένα χορταστικό σνακ με πλούσια γεύση που γίνεται πανεύκολα

Bacon Cheeseburger Pasta: Ζυμαρικά με μπέικον και γεύση burger που θα σας ξετρελάνουν

Ρολό μοσχάρι με δική μας γέμιση: Μία εύκολη συνταγή για ολόκληρη την οικογένεια!

Ετοιμάστε μυρωδάτο μοσχαράκι με σάλτσα μαστίχας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon