Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι Carbonnade a la Flamande: Συνταγή από το Βέλγιο με μπύρα

Μοσχάρι Carbonnade a la Flamande: Συνταγή από το Βέλγιο με μπύρα

Μοσχάρι Carbonnade a la Flamande: Ταξιδεύουμε στο Βέλγιο και δοκιμάζουμε το εμβληματικό μοσχάρι carbonnade, παραδοσιακά μαγειρεμένο με τοπική μπύρα.



Όταν οι μέρες είναι κρύες και υγρές, το μόνο που πραγματικά θέλουμε να κάνουμε οι περισσότεροι, είναι να κουλουριάζουμε με μια ωραία μεγάλη κατσαρόλα στιφάδο. Ένα τέτοιο στιφάδο είναι και το βέλγικο Carbonnade a la Flamande. Αυτό το βελγικό μοσχαρίσιο στιφάδο παρασκευάζεται με βελγική μπύρα και πολλά κρεμμύδια. Η γεύση είναι λίγο γλυκόξινη, το γλυκό από τα κρεμμύδια, την προσθήκη ζάχαρης, του πελτέ ντομάτας και το ξινό από μια πινελιά μουστάρδας και ξύδι.


Πρέπει να δοκιμάσετε να το φτιάξετε με βέλγικη μπύρα αν θέλετε να σας βγει όπως το αυθεντικό. Είναι επίσης πολύ καλό μέσα στο στιφάδο να συμπεριλάβουμε λίγο μοσχαρίσιο συκώτι για μια υπέροχα χορταστική και γευστική πανδαισία. Έχετε κατά νου ότι πρέπει να πετύχετε μια γλυκόξινη και μπορείτε να ροδίσετε το κρέας σε φυτικό λάδι αντί για βούτυρο, αν και θα είναι πιο γευστικό με το βούτυρο.

Τα συστατικά είναι τα εξής:

  • 3 κιλά μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 μέτρια κίτρινα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή μοσχαρίσιου κρέατος
  • 1 1/2 φλιτζάνι βελγική μπύρα
  • 4 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

Οδηγίες παρασκευής

Στεγνώστε το μοσχαρίσιο κρέας με χαρτί κουζίνας και μετά αλατοπιπερώστε καλά. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού λιώσει ροδίζετε το κρέας τμηματικά, χωρίς να το ανακατεύετε, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν τελειώσετε με το κρέας λιώστε πάλι 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο μειώνοντας τη θερμότητα σε μέτρια. Προσθέστε τα κρεμμύδια και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμύδια, περίπου 15 λεπτά. Προσθέστε αλεύρι και ανακατεύστε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα κρεμμύδια και το αλεύρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 2 λεπτά.

Προσθέστε ζωμό, ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού για να χαλαρώσουν τα ροδισμένα κομμάτια και ανακατέψτε με τη μπύρα, το θυμάρι, τη δάφνη, το μοσχάρι με οποιονδήποτε από τους χυμούς που έχουν συσσωρευτεί και αλάτι και πιπέρι για γεύση. Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και αφήστε να σιγοβράσει πλήρως. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάστε μερικώς, αφήστε το να μαγειρευτεί για 2-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει το μοσχαρίσιο κρέας. Ανακατεύετε κατά διαστήματα, ξύνοντας οτιδήποτε έχει κολλήσει στον πάτο του τηγανιού και περίπου μισή ώρα πριν τελειώσει το μαγείρεμα, προσθέστε τη μουστάρδα και την καστανή ζάχαρη, προσαρμόζοντας τα καρυκεύματα που προτιμάτε στη γεύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Cheeseburger Roll-ups: Ένα χορταστικό σνακ με πλούσια γεύση που γίνεται πανεύκολα

Bacon Cheeseburger Pasta: Ζυμαρικά με μπέικον και γεύση burger που θα σας ξετρελάνουν

Ρολό μοσχάρι με δική μας γέμιση: Μία εύκολη συνταγή για ολόκληρη την οικογένεια!

Ετοιμάστε μυρωδάτο μοσχαράκι με σάλτσα μαστίχας

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon