Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι bourguignon: Μία καταπληκτική συνταγή που θα σας συναρπάσει

Μοσχάρι bourguignon: Μία καταπληκτική συνταγή που θα σας συναρπάσει

Μοσχάρι bourguignon: Το μοσχάρι αποτελεί εξαιρετική τροφή, με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Απολαύστε το σε μία καταπληκτική συνταγή που θα σας συναρπάσει!



Τo μοσχάρι bourguignon είναι ένα παγκόσμιο αγαπημένο κλασικό πιάτο και όχι χωρίς λόγο. Αυτή είναι μια κλασική γαλλική συνταγή όπου χρειάζεται και πρέπει να αφιερώσετε αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο σας στο μαγείρεμα. Μπορείτε να το κάνετε πίνοντας ένα ποτήρι κρασί ή δύο κατά τη διάρκεια ου το ετοιμάζετε. Σπουδαίοι σεφ ανά τον κόσμο υποστηρίζουν ότι για να μαγειρέψει κάποιος καλά και νόστιμα πρέπει να μαγειρεύει με αγάπη. Το ίδιο συμβαίνει και με το μοσχάρι bourguignon, αν το μαγειρέψετε με αγάπη και βήμα βήμα θα το πετύχετε και να ξέρετε ότι αξίζει τον κόπο. 


Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές μέθοδοι μαγειρέματος για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη: 

  • Σε παραδοσιακό φούρνο
  • Σε σόμπα
  • Σε χαμηλή φωτιά
  • Σε χύτρα

Όποιο τρόπο και αν επιλέξετε ένα είναι σίγουρο……. ότι δεν θα απογοητευτείτε!

Αυτό αυτό το πιάτο ανεβάζει πολλά level το μοσχαρίσιο κρέας και δεν είναι καθόλου δύσκολο να το φτιάξετε. Δεν χρειάζεται να είστε έμπειρος μάγειρας για να το δοκιμάσετε μόνοι στην κουζίνα σας στο σπίτι. Συστατικά: 

  1. 1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  2. 170gr χοντροκομμένο bacon
  3. 3 κιλά ψαρονέφρι μοσχαρίσιο, κομμένο σε μικρά κομμάτια 
  4. 1 μεγάλο καρότο σε φέτες 
  5. 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους ή 15 μικρά
  6. 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 
  7. 1 πρέζα χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  8. 2 κουταλιές αλεύρι
  9. 3 φλιτζάνια κόκκινο κρασί 
  10. 2-3 φλιτζάνια ζωμό βοείου κρέατος 
  11. 2 κουταλιές πάστα ντομάτας
  12. 1 κύβος βόειου κρέατος, θρυμματισμένος
  13. 1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  14. 2 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
  15. 2 φύλλα δάφνης
  16. 1 κιλό φρέσκα μικρά άσπρα ή καφέ μανιτάρια, τεταρτημένα
  17. 2 κουταλιές βούτυρο
  • Βήμα πρώτο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να σιγοβράσουμε το μπέικον με το λίπος του σε νερό για 10 λεπτά. 

  • Βήμα δεύτερο

Έπειτα το αφαιρούμε και τηγανίζουμε ελαφρά σε λάδι. 

  • Βήμα τρίτο

Όταν το βόειο κρέας και τα λαχανικά μπουν μέσα στην κατσαρόλα πρέπει να βάλουμε την κατσαρόλα στο φούρνο για 4 λεπτά.

  • Βήμα τέταρτο

Μετά αφαιρούμε το κρέας και επιστρέφουμε την κατσαρόλα στο φούρνο για 4 λεπτά ακόμη. 

  • Βήμα πέμπτο

Προσθέτουμε μερικές σκελίδες σκόρδο για μια πιο εκλεπτυσμένη γεύση και προσθέτουμε όσα περισσότερα μυρωδικά μας αρέσουν.

  • Βήμα έκτο 

Μην ξεχάσετε το κρεμμύδια. Κάποιοι τα κόβουν και κάποιοι τα αφήνουν ολόκληρα μέσα.

  • Βήμα έβδομο

Ξεπλένουμε την κατσαρόλα και ξαναβάζουμε το μοσχαρίσιο κρέας και το μπέικον στο τέλος της συνταγής σβήνοντας με κρασί.

Δοκιμάστε τη και χαθείτε στην μία και μοναδική απολαυστική εμπειρία!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Για γκουρμέ απολαύσεις, δοκιμάστε Beef Wellington!

Το μοσχάρι αποδεικνύεται πολύτιμο και στην τρίτη ηλικία

Μοσχάρι Chili Con Carne: Μια μεξικάνικη συνταγή που θα λατρέψουν όλοι

Ποια είναι η διατροφική αξία του μοσχαρίσιου κρέατος;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon