Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι bourguignon: Μία καταπληκτική συνταγή που θα σας συναρπάσει

Μοσχάρι bourguignon: Μία καταπληκτική συνταγή που θα σας συναρπάσει

Μοσχάρι bourguignon: Το μοσχάρι αποτελεί εξαιρετική τροφή, με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Απολαύστε το σε μία καταπληκτική συνταγή που θα σας συναρπάσει!


Τo μοσχάρι bourguignon είναι ένα παγκόσμιο αγαπημένο κλασικό πιάτο και όχι χωρίς λόγο. Αυτή είναι μια κλασική γαλλική συνταγή όπου χρειάζεται και πρέπει να αφιερώσετε αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο σας στο μαγείρεμα. Μπορείτε να το κάνετε πίνοντας ένα ποτήρι κρασί ή δύο κατά τη διάρκεια ου το ετοιμάζετε. Σπουδαίοι σεφ ανά τον κόσμο υποστηρίζουν ότι για να μαγειρέψει κάποιος καλά και νόστιμα πρέπει να μαγειρεύει με αγάπη. Το ίδιο συμβαίνει και με το μοσχάρι bourguignon, αν το μαγειρέψετε με αγάπη και βήμα βήμα θα το πετύχετε και να ξέρετε ότι αξίζει τον κόπο. 

Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές μέθοδοι μαγειρέματος για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη: 

  • Σε παραδοσιακό φούρνο
  • Σε σόμπα
  • Σε χαμηλή φωτιά
  • Σε χύτρα

Όποιο τρόπο και αν επιλέξετε ένα είναι σίγουρο……. ότι δεν θα απογοητευτείτε!

Αυτό αυτό το πιάτο ανεβάζει πολλά level το μοσχαρίσιο κρέας και δεν είναι καθόλου δύσκολο να το φτιάξετε. Δεν χρειάζεται να είστε έμπειρος μάγειρας για να το δοκιμάσετε μόνοι στην κουζίνα σας στο σπίτι. Συστατικά: 

  1. 1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  2. 170gr χοντροκομμένο bacon
  3. 3 κιλά ψαρονέφρι μοσχαρίσιο, κομμένο σε μικρά κομμάτια 
  4. 1 μεγάλο καρότο σε φέτες 
  5. 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους ή 15 μικρά
  6. 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 
  7. 1 πρέζα χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  8. 2 κουταλιές αλεύρι
  9. 3 φλιτζάνια κόκκινο κρασί 
  10. 2-3 φλιτζάνια ζωμό βοείου κρέατος 
  11. 2 κουταλιές πάστα ντομάτας
  12. 1 κύβος βόειου κρέατος, θρυμματισμένος
  13. 1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  14. 2 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
  15. 2 φύλλα δάφνης
  16. 1 κιλό φρέσκα μικρά άσπρα ή καφέ μανιτάρια, τεταρτημένα
  17. 2 κουταλιές βούτυρο
  • Βήμα πρώτο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να σιγοβράσουμε το μπέικον με το λίπος του σε νερό για 10 λεπτά. 

  • Βήμα δεύτερο

Έπειτα το αφαιρούμε και τηγανίζουμε ελαφρά σε λάδι. 

  • Βήμα τρίτο

Όταν το βόειο κρέας και τα λαχανικά μπουν μέσα στην κατσαρόλα πρέπει να βάλουμε την κατσαρόλα στο φούρνο για 4 λεπτά.

  • Βήμα τέταρτο

Μετά αφαιρούμε το κρέας και επιστρέφουμε την κατσαρόλα στο φούρνο για 4 λεπτά ακόμη. 

  • Βήμα πέμπτο

Προσθέτουμε μερικές σκελίδες σκόρδο για μια πιο εκλεπτυσμένη γεύση και προσθέτουμε όσα περισσότερα μυρωδικά μας αρέσουν.

  • Βήμα έκτο 

Μην ξεχάσετε το κρεμμύδια. Κάποιοι τα κόβουν και κάποιοι τα αφήνουν ολόκληρα μέσα.

  • Βήμα έβδομο

Ξεπλένουμε την κατσαρόλα και ξαναβάζουμε το μοσχαρίσιο κρέας και το μπέικον στο τέλος της συνταγής σβήνοντας με κρασί.

Δοκιμάστε τη και χαθείτε στην μία και μοναδική απολαυστική εμπειρία!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Για γκουρμέ απολαύσεις, δοκιμάστε Beef Wellington!

Το μοσχάρι αποδεικνύεται πολύτιμο και στην τρίτη ηλικία

Μοσχάρι Chili Con Carne: Μια μεξικάνικη συνταγή που θα λατρέψουν όλοι

Ποια είναι η διατροφική αξία του μοσχαρίσιου κρέατος;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon