Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι Beef Wellington: Μια εμβληματική συνταγή που κερδίζει τις εντυπώσεις

Μοσχάρι Beef Wellington: Μια εμβληματική συνταγή που κερδίζει τις εντυπώσεις

Μοσχάρι Beef Wellington: Εάν σας αρέσει να εντυπωσιάζετε τους καλεσμένους σας σε μια ειδική περίσταση, τότε το Beef Wellington αξίζει να το δοκιμάσετε!


Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε σε ένα γιορτινό τραπέζι ή αν έχετε καλεσμένους και επιθυμείτε να τους περιποιηθείτε, τότε η λύση είναι απλή. Δοκιμάστε να φτιάξετε μοσχάρι Beef Wellington και όλοι θα ενθουσιαστούν με την έμπνευσή σας. Πρόκειται για μία πεντανόστιμη συνταγή με μοσχάρι τυλιγμένο σε σφολιάτα, που κρατά το κρέας ζουμερό και λαχταριστό. Πολύ συχνά θα το βρείτε με μια πάστα από αρωματικά μανιτάρια, η οποία προσθέτει ιδιαίτερη υγρασία στο τελικό αποτέλεσμα. Μια φανταστική συνταγή που τη λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Πώς θα φτιάξετε Beef Wellington

Για έξι γενναίες μερίδες από το φαγητό, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι φιλέτο
  • 750γρ. μανιτάρια
  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 10 φέτες μπέικον ή προσούτο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι και πιπέρι
  • ρίγανη, θυμάρι και άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon

Τρόπος παρασκευής

  • Χρησιμοποιώντας σπάγκο κουζίνας, δέστε το φιλέτο σε 4 σημεία και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Σε δυνατή φωτιά, βάλτε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Μόλις το τηγάνι είναι σχεδόν καυτό, ψήστε το φιλέτο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές για περίπου 2 λεπτά. Μεταφέρτε σε ένα πιάτο. Όταν κρυώσει αρκετά για να το χειριστεί, κόψτε τον σπάγκο και καλύψτε όλες τις πλευρές με μουστάρδα. Αφήστε να κρυώσει στο ψυγείο.
  • Φτιάξτε τα μανιτάρια duxelles: Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε τα μανιτάρια και το θυμάρι μέχρι να κοπούν ψιλά. Για το τηγάνι, προσθέστε το βούτυρο και λιώστε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μείγμα μανιταριών και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί το υγρό, περίπου 25 λεπτά. Αλατοπιπερώστε και μετά αφήστε να κρυώσει στο ψυγείο.
  • Τοποθετήστε πλαστικό περιτύλιγμα σε μια επιφάνεια εργασίας, επικαλύπτοντας έτσι ώστε να είναι διπλάσιο από το μήκος και το πλάτος του φιλέτου. Γυρίστε το προσούτο στο πλαστικό περιτύλιγμα σε ένα ορθογώνιο που είναι αρκετά μεγάλο για να καλύψει ολόκληρο το φιλέτο. Απλώστε τα μανιτάρια ομοιόμορφα και λεπτά πάνω από το προσούτο.
  • Αλατοπιπερώστε το φιλέτο και μετά τοποθετήστε το στο κάτω μέρος του προσούτο. Τυλίξτε το κρέας σε μείγμα προσούτο-μανιταριών, χρησιμοποιώντας πλαστική μεμβράνη για να τυλιχτεί σφιχτά. Πιάστε τις άκρες του προσούτου καθώς τυλίγετε. Στην συνέχεια στρίψτε τις άκρες του πλαστικού τυλίγματος σφιχτάκαι μεταφέρετε στο ψυγείο για να παγώσει (αυτό το βοηθά να διατηρήσει το σχήμα του).

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °. Αλευρώστε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας σας, στη συνέχεια απλώστε τη σφολιάτα και τυλίξτε την σε ένα ορθογώνιο που θα καλύψει το φιλέτο (λίγο μεγαλύτερο από το ορθογώνιο προσούτο που μόλις φτιάξατε!). Αφαιρέστε το φιλέτο από πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το στο κάτω μέρος της σφολιάτας. Περάστε με κρόκο αυγού και στη συνέχεια σφίξτε σφιχτά το βόειο κρέας σε ζύμη. Μόλις το φιλέτο καλυφθεί πλήρως με σφολιάτα, κόψτε οποιαδήποτε επιπλέον ζύμη.
  • Στην συνέχεια τρυπήστε τις άκρες με ένα πιρούνι για να σφραγίσει καλά. Τυλίξτε το ρολό σε πλαστικό περιτύλιγμα για να αποκτήσετε έναν πραγματικά σφιχτό κύλινδρο και στην συνέχεια ψύξτε για 20 λεπτά. Αφαιρέστε το πλαστικό περιτύλιγμα και, στη συνέχεια, μεταφέρετε το ρολό σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο. Περάστε με κρόκο αυγού και πασπαλίστε με αλάτι. Μόλις ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα, αφήστε να ξεκουραστεί 10 λεπτά. Μετά χαράξτε το και σερβίρετε. Καλή σας όρεξη!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το μοσχάρι αποδεικνύεται πολύτιμο και στην τρίτη ηλικία

Πιάτο με θαλασσινή αύρα το κριθαρότο γαρίδας

Συνταγή για φανταστικό ψωμί μπανάνας με λίγα υλικά

Ιταλική γεύση ζυμαρικών όταν ο χρόνος μας πιέζει

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon