Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι au jus: Τι σημαίνει au jus ως τεχνική και πού το χρησιμοποιούμε

Μοσχάρι au jus: Τι σημαίνει au jus ως τεχνική και πού το χρησιμοποιούμε

Μοσχάρι au jus: Τι σημαίνει au jus ως τεχνική και πού το χρησιμοποιούμε στη μαγειρική, για ενίσχυση της γεύσης κάθε φαγητού.


Το Au jus είναι ένας γαλλικός γαστρονομικός όρος που σημαίνει “με χυμό”. Είναι ένας τέλειος και πολύ εύκολος τρόπος για να βελτιώσετε τη γεύση των κρεατικών πιάτων σας χρησιμοποιώντας τον χυμό του βοδινού κρέατος για να δημιουργήσετε μια σάλτσα. Αυτό που είναι υπέροχο με τις συνταγές au jus ότι ενώ έχει την ίδια πλούσια, αλμυρή γεύση ενός παραδοσιακού au jus, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο κρέας για να το φτιάξετε. Αυτό το καθιστά ιδανικό για έτοιμα πιάτα ή απλά όταν θέλετε μια «βούτα» για το σάντουιτς σας!

Το μοσχαρίσιο au jus είναι βασικά μία πολύ νόστιμη σάλτσα, οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Είναι ιδανικό για σερβίρισμα σε οποιοδήποτε πιάτο με κρέας όπως ψητό κοτόπουλο, πάνω από χοιρινό κρέας και noodles ή ως ντιπ για μοσχαρίσιο κρέας. Η συνταγή που θα βρείτε παρακάτω είναι τόσο πλούσια και γευστική που θα σας ξετρελάνει! Παράλληλα είναι τέλεια για γαλλικά σάντουιτς ή πάνω από κοτόπουλο και χυλοπίτες. Είναι γεμάτη γεύση, γρήγορη και εύκολη.

Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι:

  1. 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  2. 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις με ή χωρίς γλουτένη
  3. ¼ του φλιτζανιού ζωμός κόκκινου κρασιού
  4. 2 φλιτζάνια ζωμό βοδινού χωρισμένο
  5. 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Βarbeque
  6. αλάτι και πιπέρι για γεύση

Οδηγίες παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λιώστε το βούτυρο και πασπαλίστε το με αλεύρι. Χτυπάμε πάρα πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεπτή πάστα (τα χτυπάμε με σύρμα στην κατσαρόλα). Ανακατεύουμε πολύ έντονα το κόκκινο κρασί στο μείγμα αλευριού. Το μείγμα πιθανότατα θα γίνει μωβ και αρκετά γυαλιστερό. Συνεχίστε το μαγείρεμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2 λεπτά ή μέχρι να φύγει η έντονη μυρωδιά που θα έχει το αλκοόλ.

Ρίξτε σιγά σιγά μέσα στην κατσαρόλα το  ½ φλιτζάνι το ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος και χτυπήστε δυνατά να ενωθούν και ομογενοποιηθούν. Αμέσως μόλις ενσωματωθεί ο ζωμός μοσχαρίσιου κρέατος, ρίξτε τον υπόλοιπο ζωμό και τη σάλτσα Barbeque. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς. Καρυκέψτε to με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης και των προτιμήσεών σας.

Σερβίρετε και απολαύστε με όποιο κρέας ή με όποιον τρόπο εσείς προτιμάτε! Μην ξεχνάτε ότι το μοσχαρίσιο κρέας και ζωμός εκτός από τα βιταμινούχα συστατικά τους έχουν και πολύ ωραίο γεύση, που με αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος αναδεικνύεται στο μέγιστο βαθμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τραγανά και πεντανόστιμα μεξικάνικα tacos

Πίτα του βοσκού, το απόλυτο comfort food για τον χειμώνα

Παραδοσιακά γιουβαρλάκια αυγολέμονο με μοσχαρίσιο κιμά

Εξοικονομήστε χρήματα αγοράζοντας βόειο κρέας με σύνεση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon