Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι au jus: Τι σημαίνει au jus ως τεχνική και πού το χρησιμοποιούμε

Μοσχάρι au jus: Τι σημαίνει au jus ως τεχνική και πού το χρησιμοποιούμε

Μοσχάρι au jus: Τι σημαίνει au jus ως τεχνική και πού το χρησιμοποιούμε στη μαγειρική, για ενίσχυση της γεύσης κάθε φαγητού.



Το Au jus είναι ένας γαλλικός γαστρονομικός όρος που σημαίνει “με χυμό”. Είναι ένας τέλειος και πολύ εύκολος τρόπος για να βελτιώσετε τη γεύση των κρεατικών πιάτων σας χρησιμοποιώντας τον χυμό του βοδινού κρέατος για να δημιουργήσετε μια σάλτσα. Αυτό που είναι υπέροχο με τις συνταγές au jus ότι ενώ έχει την ίδια πλούσια, αλμυρή γεύση ενός παραδοσιακού au jus, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο κρέας για να το φτιάξετε. Αυτό το καθιστά ιδανικό για έτοιμα πιάτα ή απλά όταν θέλετε μια «βούτα» για το σάντουιτς σας!


Το μοσχαρίσιο au jus είναι βασικά μία πολύ νόστιμη σάλτσα, οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Είναι ιδανικό για σερβίρισμα σε οποιοδήποτε πιάτο με κρέας όπως ψητό κοτόπουλο, πάνω από χοιρινό κρέας και noodles ή ως ντιπ για μοσχαρίσιο κρέας. Η συνταγή που θα βρείτε παρακάτω είναι τόσο πλούσια και γευστική που θα σας ξετρελάνει! Παράλληλα είναι τέλεια για γαλλικά σάντουιτς ή πάνω από κοτόπουλο και χυλοπίτες. Είναι γεμάτη γεύση, γρήγορη και εύκολη.

Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι:

  1. 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  2. 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις με ή χωρίς γλουτένη
  3. ¼ του φλιτζανιού ζωμός κόκκινου κρασιού
  4. 2 φλιτζάνια ζωμό βοδινού χωρισμένο
  5. 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Βarbeque
  6. αλάτι και πιπέρι για γεύση

Οδηγίες παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λιώστε το βούτυρο και πασπαλίστε το με αλεύρι. Χτυπάμε πάρα πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεπτή πάστα (τα χτυπάμε με σύρμα στην κατσαρόλα). Ανακατεύουμε πολύ έντονα το κόκκινο κρασί στο μείγμα αλευριού. Το μείγμα πιθανότατα θα γίνει μωβ και αρκετά γυαλιστερό. Συνεχίστε το μαγείρεμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2 λεπτά ή μέχρι να φύγει η έντονη μυρωδιά που θα έχει το αλκοόλ.

Ρίξτε σιγά σιγά μέσα στην κατσαρόλα το  ½ φλιτζάνι το ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος και χτυπήστε δυνατά να ενωθούν και ομογενοποιηθούν. Αμέσως μόλις ενσωματωθεί ο ζωμός μοσχαρίσιου κρέατος, ρίξτε τον υπόλοιπο ζωμό και τη σάλτσα Barbeque. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς. Καρυκέψτε to με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης και των προτιμήσεών σας.

Σερβίρετε και απολαύστε με όποιο κρέας ή με όποιον τρόπο εσείς προτιμάτε! Μην ξεχνάτε ότι το μοσχαρίσιο κρέας και ζωμός εκτός από τα βιταμινούχα συστατικά τους έχουν και πολύ ωραίο γεύση, που με αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος αναδεικνύεται στο μέγιστο βαθμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τραγανά και πεντανόστιμα μεξικάνικα tacos

Πίτα του βοσκού, το απόλυτο comfort food για τον χειμώνα

Παραδοσιακά γιουβαρλάκια αυγολέμονο με μοσχαρίσιο κιμά

Εξοικονομήστε χρήματα αγοράζοντας βόειο κρέας με σύνεση

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon