Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχαράκι Στρογγανόφ: Ποια είναι η καλύτερη συνταγή για το ρώσικο πιάτο Μοσχαράκι Στρογγανόφ

Μοσχαράκι Στρογγανόφ: Ποια είναι η καλύτερη συνταγή για το ρώσικο πιάτο Μοσχαράκι Στρογγανόφ

Μοσχαράκι Στρογγανόφ: Το μοσχαράκι στρογγανόφ, είναι ένα τυπικό πιάτο της ρωσικής κουζίνας που βασίζεται σε λωρίδες μοσχαρίσιου κρέατος που σιγοβράζονται απαλά σε ένα τηγάνι με μανιτάρια, πελτέ ντομάτας, μαϊντανό και smetana.


Το μοσχαράκι στρογγανόφ, είναι ένα τυπικό πιάτο της ρωσικής κουζίνας που βασίζεται σε λωρίδες μοσχαρίσιου κρέατος που σιγοβράζονται απαλά σε ένα τηγάνι με μανιτάρια, πελτέ ντομάτας, μαϊντανό και smetana. Η smetana είναι μια ξινή κρέμα, χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, η οποία συνοδεύει εξαιρετικά διάφορα κρέατα μέχρι σαλάτες. Η smetana περιέχει περισσότερα λιπαρά που φτάνουν μέχρι και τα 42%. Η προέλευση αυτού του πιάτου χρονολογείται από τη Ρωσία του 19ου αιώνα και από τότε έχει γίνει πολύ δημοφιλές σε όλο τον κόσμο, με σημαντικές παραλλαγές από την αρχική συνταγή. Υπάρχουν δύο θρύλοι που εξηγούν το όνομα του πιάτου. Η πρώτη υποστηρίζει ότι η συνταγή δημιουργήθηκε από έναν Γάλλο σεφ, προσωπικό σεφ του κόμη Πάβελ Στρογκάνοφ, ο οποίος για να ικανοποιήσει τα γούστα του ευγενή, πρόσθεσε λίγη κρέμα γάλακτος στο κλασικό μοσχαρίσιο φρικασέ. O δεύτερος θρύλος υποστηρίζει ότι πήρε το όνομά του από τον Doctor Στρογγανόφ, τον γιατρό που θεράπευσε την Τσαρίνα Μαρία της Ρωσίας από δηλητηρίαση από ρέγγα, επιβάλλοντάς της μια δίαιτα με βάση το κρέας, τα κρεμμύδια και την κρέμα γάλακτος.

Υλικά

  • 600 γρ μοσχάρι φιλέτο
  • 1 λευκό κρεμμύδι
  • 400 γρ. μανιτάρια champignon
  • Βούτυρο για γεύση
  • 70 γρ κρέμα γάλακτος smetana
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • 60 γρ πελτέ ντομάτας
  • Αλεύρι για γεύση
  • 50 ml βότκα
  • Πιπέρι όσο χρειάζεται.
  • Αλάτι για γεύση .
  • Ελαιόλαδο για γεύση

 

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Τέλος, κόβουμε το μοσχάρι σε λωρίδες. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με μια κουκούλα βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ένα κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Αλευρώνουμε τις λωρίδες μοσχαριού και τις σοτάρουμε σε ένα άλλο τηγάνι με λάδι και βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτουμε τη βότκα και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο κρέας, τη ντομάτα και την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά η κρέμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να προετοιμάσεις ένα εύκολο και γρήγορο δείπνο με πρωταγωνιστή το ρύζι;

Το πιο νόστιμο πιάτο στον κόσμο με γαρίδες

Κουμκουάτ: Τα μικροσκοπικά εσπεριδοειδή που ενισχύουν την υγεία

Πώς να φτιάξετε μια εύκολη και γρήγορη πίτσα;

Μοσχαράκι ψητό με την πιο νόστιμη σάλτσα μουστάρδας

Προσθέστε το μοσχαράκι στη διατροφή σας

Εύκολη συνταγή με μοσχαράκι και μπρόκολο

Ψητό μοσχαράκι με καρότα έτοιμο σε λίγα μόλις λεπτά!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon